Οι ερευνητές κατονόμασαν τον τρίτο ύποπτο για τη δηλητηρίαση Σκριπάλ

Βρετανοί ερευνητές κατονόμασαν ένα αξιωματικό της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών της Ρωσίας, γνωστής ως GRU, ως τον τρίτο ύποπτο για τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ, δήλωσαν δύο ευρωπαϊκές πηγές ασφαλείας στο πρακτορείο Reuters.
 
Οι πηγές επιβεβαίωσαν πληροφορία του ενημερωτικού ιστότοπου Bellingcat, ο οποίος ανέφερε χθες πως ο ύποπτος είναι ο Ντενίς Σεργκέγεφ, υψηλόβαθμος αξιωματικός της GRU και απόφοιτος της Στρατιωτικής Διπλωματικής Ακαδημίας της Ρωσίας.
 
Ο Σκριπάλ, πρώην αξιωματικός της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών της Ρωσίας ο οποίος κατέδωσε δεκάδες πράκτορες στην MI6, και η κόρη του Γιούλια, είχαν βρεθεί αναίσθητοι σε ένα παγκάκι στην πόλη Σάλσμπερι (νότια) τον Μάρτιο του 2018 αφού δηλητηριάστηκαν με τον νευροτοξικό παράγοντα στρατιωτικής προέλευσης Νοβιτσόκ. Και οι δύο ανέρρωσαν στη συνέχεια.
 
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, Βρετανοί εισαγγελείς απήγγειλαν ερήμην κατηγορίες σε βάρος δύο Ρώσων --γνωστών με τα ψευδώνυμα Αλεξάντρ Πετρόφ και Ρουσλάν Μποσίροφ-- για απόπειρα δολοφονίας. Η Ρωσία έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμιξη στη δηλητηρίαση.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

«Ήταν μόνος σε σήραγγες για 500 μέρες, τον ανάγκασαν να φιλήσει τρομοκράτες»
Η Βρετανία αποκαλύπτει τη Δευτέρα «το μεγαλύτερο πακέτο κυρώσεων που δόθηκε» στη Ρωσία
Βίντεο της Χαμάς δείχνει δυο ομήρους να παρακολουθούν την απελευθέρωση άλλων ομήρων
Μπλοκάρει επ' αόριστον την απελευθέρωση Παλαιστίνιων κρατουμένων το Ισραήλ-Ποιος ο λόγος
Συγκλονιστικά βίντεο από κατάρρευση της οροφής στο εμπορικό κέντρο στο Περού-Έξι νεκροί, 78 τραυματίες
Στις κάλπες οι Γερμανοί, κρίσιμες οι εκλογές-Οι υποψήφιοι, οι ενδεχόμενες συνεργασίες και τα «αγκάθια»
Νεκρό οκτάχρονο κορίτσι μετά από ναυάγιο με 21 μετανάστες στον Παναμά
Σε κρίσιμη κατάσταση ο Πάπας Φραγκίσκος-Ενημέρωση από το Βατικανό
Γυναίκα έχει ταξιδέψει σε 60 χώρες–Για ποιο μέρος δεν θέλει ούτε να ακούσει
ΒΙΝΤΕΟ: Φέρεται να φώναξε «Αλλαχού Άκμπαρ» ο δράστης πριν την επίθεση στη Γαλλία