Στόχος πρακτόρων Κύπρια δικηγόρος-Οι παρακολουθήσεις και το ψεύτικο συνέδριο

Στόχος πρακτόρων έγινε Κύπρια δικηγόρος η οποία που εργαζόταν σε υπόθεση παρακολούθησης μέσω κινητών πέντε προσώπων σε Μεξικό και Κατάρ.
 
Με το θέμα ασχολήθηκαν εκτενώς ξένα μέσα όπως η New York Times και το Associated Press. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η δράση της εταιρείας που έχει έδρα το Ισραήλ, και εργοδοτούσε πρώην αξιωματικούς του ισραηλινού στρατού, ήταν οι παρακολουθήσεις πολιτών τους οποίους υπήρχαν υποψίες πως επεδείκνυαν αντισημιτική συμπεριφορά.
 
Κατά της εταιρείας κατατέθηκαν αγωγές σε δικαστήρια της Κύπρου και του Ισραήλ με την Κύπρια δικηγόρο να εκπροσωπεί τους ενάγοντες στην Κύπρο. Οι ενάγοντες υποστήριζαν πως η εν λόγω εταιρεία εγκατέστησε κακόβουλο λογισμικό στα κινητά τους, έτσι ώστε να τους παρακολουθεί.
 
Η εν λόγω μυστηριώδης εταιρεία φαίνεται να εντόπισε τους δικηγόρους των εναγόντων καθώς και τα πρόσωπα που βοήθησαν στη συλλογή των πληροφοριών που απεδείκνυαν την εγκατάσταση του κακόβουλου λογισμικού και προσπάθησε με διάφορους τρόπους να τους προσεγγίσει για να συλλέξει στοιχεία.
 
Σύμφωνα με την Κύπρια δικηγόρο, η ίδια δέχθηκε μια πρόσκληση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να συμμετέχει σε συνέδριο που αφορούσε νομικά θέματα το καλοκαίρι και για τους σκοπούς του συνεδρίου κλήθηκε στο Λονδίνο ώστε να μιλήσει με τους διοργανωτές.
 
Εκεί συνάντησε σε ξενοδοχείο ένα πρόσωπο που αρχικά της μίλησε για το συνέδριο, ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να της αποσπάσει πληροφορίες αναφορικά με την υπόθεση κατασκοπείας, ενώ εκ των υστέρων έμαθε πως η εν λόγω συζήτηση οπτικογραφήθηκε εν αγνοία της και προβλήθηκε στην τηλεόραση του Ισραήλ για να αποδειχθεί ότι στόχος τόσο των εναγόντων όσο και των δικηγόρων τους ήταν να προκληθεί ζημιά στα συμφέροντα του Ισραήλ.
 
Η προσπάθεια να προσεγγιστεί η Κύπρια δικηγόρος από τους υπαλλήλους της εν λόγω εταιρείας, επαναλήφθηκε και σε άλλα πρόσωπα στο εξωτερικό, σύμφωνα με το Associated Press.
 

Δειτε Επισης

Εικοσιένα χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ-«Το ισχυρότερο εφόδιο στον αγώνα για επίλυση του Κυπριακού»
Νέα επίθεση εναντίον ντελιβερά στη Λεμεσό-Τον χτύπησαν με μεταλλικά αντικείμενα και τον λήστεψαν
Αεροδιακομιδή μέλους πληρώματος εμπορικού πλοίου στην Πάφο-Ενεργοποιήθηκε το σχέδιο ΝΕΑΡΧΟΣ
Αγώνας για μια εξέταση στο ΤΑΕΠ-Καταγγελίες για ώρες ταλαιπωρίας ασθενών χωρίς καν να εξεταστούν
Σύγχυση για τα φαρμακεία στην Αγία Νάπα-Πώς απαντούν οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες
Τα νέα δεδομένα για τη γνώση αρμοδίων από το 2017 για τους ΤΑΚΑΤΑ και οι κρίσιμες καταθέσεις από διευθυντές ΤΟΜ
Πάει για αυλαία η υπόθεση πυροβολισμών έξω από Κεντρικές-Σε ρόλο συνηγόρου υπεράσπισης ο πρώην βαρυποινίτης
Έβαλε φιμέ τζάμια μια μέρα πριν την εξαφάνιση Περικλέους ο Χάκερ-Η μυστήρια επίσκεψη του σε ξενοδοχείο της πόλης
Εισβολή κουκουλοφόρων σε ελληνικό πανεπιστήμιο Στον νοσοκομείο φοιτητής που χτυπήθηκε με πυροσβεστήρα
Χειροπέδες σε τρεις ανήλικους για το χάος του Μεγάλου Σαββάτου στα Λειβάδια