Συνάντηση αντιπροσωπειών Ελλάδας-Τουρκίας για προσδιορισμό ΜΟΕ

Τον προγραμματισμό συνάντησης αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας "προκειμένου να συμφωνηθεί το πλαίσιο Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης", προανήγγειλε από τις Βρυξέλλες, ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας Ευάγγελος Αποστολάκης, μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του, στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Ο Υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι "σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν", συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογο του, κ. Hulusi Akar με τον οποίο συζήτησε διμερή θέματα και "την εφαρμογή του Μνημονίου Παπούλια-Γιλμάζ 1988", όπως τόνισε. Σημείωσε επίσης ότι συμφώνησε με το συνομιλητή του "προγραμματισμό στο άμεσο μέλλον συναντήσεως αντιπροσωπειών των δύο χωρών, προκειμένου να συμφωνηθεί το πλαίσιο Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης".

"Στο πλαίσιο της συνόδου των ΥΠΑΜ ΝΑΤΟ συναντήθηκα με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ με τον οποίο συζητήσαμε την ανάγκη περαιτέρω εκσυγχρονισμού και προσαρμογής της συμμαχίας στο σύγχρονο περιβάλλον ασφαλείας", δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, σε ό,τι αφορά τη διμερή του συνάντηση με τον ΓΓ της συμμαχίας. "Τόνισα στον κ. Stoltenberg", είπε, "ότι η ενίσχυση της δυνατότητας ανταπόκρισης της συμμαχίας στο ευμετάβλητο περιβάλλον απειλών, όσο και η επαύξηση της ετοιμότητας των επιχειρησιακών δομών της, αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες στην προβολή ισχύος της". Επίσης, «του επισήμανα ότι η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ, συμβάλλει ενεργά στη συμμαχική δραστηριότητα ανάσχεσης των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο και προωθεί ευρύ πλέγμα διεθνών αμυντικών συνεργασιών, ενισχύοντας την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή ενδιαφέροντος", σημείωσε ο Έλληνας Υπουργός.

Τέλος, σημείωσε ότι συναντήθηκε επίσης και με την ΥΠΑΜ της Βόρειας Μακεδονίας, κ.Radmila Sekerinska "με την οποία συζητήσαμε θέματα που άπτονται της εφαρμογής του άρθρου 17 της Συμφωνίας των Πρεσπών, με παράλληλη αναβάθμιση του υφιστάμενου προγράμματος διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας, υπό το πρίσμα της εισδοχής της εν λόγω χώρας στο ΝΑΤΟ". "Στο πλαίσιο αυτό, της κατέστησα γνωστή τη δυνατότητα συνδρομής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην οικοδόμηση δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων της γείτονος για την ομαλή και ταχεία προσαρμογή τους στη συμμαχία με ένα αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας", κατέληξε ο Υπουργός Άμυνας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Εισβολή κουκουλοφόρων σε ελληνικό πανεπιστήμιο Στον νοσοκομείο φοιτητής που χτυπήθηκε με πυροσβεστήρα
«Σήμερα είχαμε παραλαβή»-Πώς ο 59χρονος έστελνε φωτογραφίες και βίντεο στον «στρατολογητή»
Συνελήφθη 59χρονος για κατασκοπεία στην Ελλάδα-Δρούσε για λογαριασμό ρωσικής υπηρεσίας
Κάλεσαν την Πυροσβεστική για φωτιά και με το που έφτασαν τους επιτέθηκαν με πέτρες
Ένοχος για συκοφαντική δυσφήμιση ο Παύλος Πολάκης-Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή
Την Προεδρία του ΣΑ του ΟΗΕ αναλαμβάνει αύριο η Ελλάδα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια ανάμεσα σε ΜΑΤ και κουκουλοφόρους στη Θεσσαλονίκη-Πέτρες, δακρυγόνα και έφοδος της ΕΛΑΣ
Ανήλικη κατήγγειλε 23χρονο για απόπειρα βιασμού στην Κρήτη-Βρίσκονταν σε διαμέρισμα
Δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε ύποπτο στη Βουλή των Ελλήνων-Λήξη συναγερμού
Τηλεφώνημα για βόμβα στην Βουλή της Ελλάδας