BINTEO: Αστυνομικοί ανακρίνουν κρατούμενο τυλίγοντας ένα φίδι γύρω από τον λαιμό του!

Η αστυνομία της Ινδονησίας παραδέχτηκε ότι άνδρες της τύλιξαν ένα μεγάλο φίδι γύρω από το λαιμό και το σώμα ενός κρατούμενου, κατά τη διάρκεια ανάκρισης, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που δείχνει τον συλληφθέντα  να ουρλιάζει τρομοκρατημένος, ενώ ο ανακριτής του γελάει περιπαικτικά. 

Η ανακοίνωση της τοπικής αστυνομία στην επαρχία Παπούα ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό, που προκάλεσε σάλο στη διεθνή κοινή γνώμη. Ωστόσο, η διεύθυνση προσπάθησε να δικαιολογήσει τις πράξεις τον αστυνομικών, λέγοντας ότι «το φίδι δεν ήταν δηλητηριώδες» και ότι οι άνδρες «δεν έδειραν τον συλληφθέντα», που ήταν ύποπτος για κλοπή.

Η δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων Βερόνικα Κόμαν, που έδωσε το σοκαριστικό βίντεο στη δημοσιότητα, δήλωσε εχθές Κυριακή ότι στην συγκεκριμένη περιφέρεια της Ινδονησίας αυτού του είδους η ανακριτική μέθοδος είναι συνηθισμένη και οι βασανισμοί αποτελούν καθημερινότητα στις φυλακές. 

Αρκετοί πολιτικοί κρατούμενοι, που μάχονται για την ανεξαρτητοποίηση της Παπούα από την Ινδονησία, υποβάλλονται σε ψυχολογικά βασανιστήρια αυτού του τύπου στα κρατητήρια, προκειμένου να «σπάσουν» και να ομολογήσουν φανταστικά εγκλήματα. 

Στο σοκαριστικό κλιπ, που διαρκεί μόλις 1 λεπτό και 20 δευτερόλεπτα, βλέπουμε ένα τεράστιο σκούρο φίδι, μήκους τουλάχιστον δύο μέτρων, τυλιγμένο γύρω από τον λαιμό και τη μέση ενός άνδρα με χειροπέδες. Ένας αστυνομικός σπρώχνει το κεφάλι του ζώου όλο και πιο κοντά στο πρόσωπο του άνδρα, ο οποίος χάνει την ψυχραιμία του. Παράλληλα, διάφοροι αστυνομικοί ρωτούν τον συλληφθέντα «πόσες φορές έχει κλέψει κινητά».

Δειτε Επισης

Ζητά αποζημιώσεις από τη Ρωσία για την κατάρριψη του αεροσκάφους MH17 η Αυστραλία
Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Οργή στη Βρετανία για τον Μακρον-Τον κατηγορούν για ασέβεια επειδή περπάτησε μπροστά από τον Κάρολο
Nέες ρωσικές επιθέσεις σε περιοχές του Κιέβου-Τραυματίστηκαν πολίτες, έτρεχαν στα καταφύγια
Η Λιβύη μετά τον Καντάφ-Η πτώση, ο εμφύλιος, η διχοτόμηση και ο Χαφτάρ
Ο Τραμπ ενημέρωσε έξι χώρες για τους δασμούς-«Είμαστε κοντά σε συμφωνία»
Τουλάχιστον 110 οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Τέξας-Ξεπερνούν τους 170 οι αγνοούμενοι
Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο «Eternity C»-Δεκαπέντε μέλη του πληρώματος αγνοούνται
Κάνει λόγο για «καλή πιθανότητα» κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση ομήρων ο Νετανιάχου
Είκοσι νεκρoί μετά από νέα ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα