Υπαναχώρησε και από το μνημόνιο συναντίληψης με ΟΑΥ ο ΠΙΣ-Κάνει πως δεν υπήρξε

Άλλη μια υπαναχώρηση, στις πολλές που μέχρι σήμερα υπήρξαν στο πλαίσιο της προσπάθειας εφαρμογής του Γενικού Σχεδίου Υγείας(ΓΕΣΥ), και συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την προσπάθεια κατάληξης σε συμφωνία μεταξύ του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας(ΟΑΥ) και του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου(ΠΙΣ), φαίνεται να καταγράφεται και πάλι από την ηγεσία των γιατρών. 
 
Συγκεκριμένα, το τελευταίο διάστημα αναπτύχθηκε από πλευράς συγκεκριμένου άτομου που ενεργούσε για λογαριασμό μελών του ΠΙΣ, πρωτοβουλία καταρτισμού μνημονίου συναντίληψης ΠΙΣ και ΟΑΥ, ώστε οι δύο πλευρές να έρθουν πιο κοντά και να γεφυρωθούν οι διαφορές στις θέσεις οι οποίες τους χωρίζουν. 
 
Το μνημόνιο συναντίληψης, παραδόθηκε στον υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου από το πρόσωπο που ενεργούσε για λογαριασμό των γιατρών.
 
Τόσο ο υπουργός Υγείας όσο και ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας επιβεβαίωσαν την κατάθεση του μνημονίου από το συγκεκριμένο άτομο, εκφράζοντας την ελπίδα ότι τελικά οι δυο πλευρές, δηλαδή ο ΟΑΥ και ο ΠΙΣ, θα βρουν τελικά κοινό παρονομαστή για να ανοίξει ο δρόμος συμμετοχής των γιατρών στο Γενικό Σύστημα Υγείας.
 
Ωστόσο, σε σημερινές του δηλώσεις, ο αντιπρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Δρ. Μάριος Καραϊσκάκης διέψευσε την ύπαρξη μνημονίου συναντίληψης από τους γιατρούς, ως μεσολαβητική προσπάθεια για να ξεπεραστούν τα προβλήματα συμμετοχής τους στο ΓΕΣΥ.
 
Μάλιστα, ο Δρ. Καραϊσκάκης υποστήριξε ότι δεν υποβλήθηκε, σε καμία περίπτωση, κανένα έγγραφο. «Είναι ένα επικοινωνιακό τέχνασμα, φτάνει πλέον δεν θέλουμε να δούμε άλλα. Δεν στάληκε και ούτε θα σταλεί. Εάν θα υπάρξει διάθεση αλλαγής της νομοθεσίας, πολύ ευχαρίστως», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΠΙΣ.
 
Παραμένει ανοιχτό στο
διάλογο το Υπουργείο Υγείας
Πάντως, παρά την νέα υπαναχώρηση από την ηγεσία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, ο υπουργός Υγείας τόνισε, μιλώντας στον REPORTER, ότι το θέμα δεν έχει κλείσει για τον ίδιο και αναμένει την απάντηση των γιατρών, ώστε να συνεχιστεί η προσπάθεια, με στόχο τη συναίνεση που θα οδηγήσει σε απρόσκοπτη εφαρμογή του ΓΕΣΥ για το καλό των ασθενών.
 
Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου επιβεβαίωσε ότι τέθηκε ενώπιόν του, η σχετική πρόταση-μνημόνιο, μέσω άλλου ατόμου και μάλιστα έτυχε και σχετική μελέτης.
 
Απασχόλησε και συνεδρία
του ΟΑΥ το μνημόνιο
Και από πλευράς Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας επιβεβαιώθηκε, όχι μόνο η ύπαρξη και κατάθεση του εν λόγω μνημονίου, αλλά και το γεγονός ότι συζητήθηκε και σε συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΥ.
 
«Μας ειπώθηκε ότι πρόκειται για πρωτοβουλία γιατρών που ανήκουν στον ΠΙΣ και το έγγραφο κατατέθηκε με την μορφή του εμπιστευτικού από τον Υπουργό Υγείας», ανέφερε η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του ΟΑΥ, Έφη Καμμίτση.
 
Απέρριψε ταυτόχρονα τους ισχυρισμούς ΠΙΣ περί επικοινωνιακού τεχνάσματος και μίλησε για πολυφωνία εντός της ηγεσίας του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δρ. Αβραάμ Ηλία: Σε ύφεση, αλλά δεν αποκλείεται δεύτερο κύμα γρίπης Α
 

Δειτε Επισης

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Ψυχικής Υγείας συμφωνεί με Μανιφέστο Mental Health Europe ενόψει Ευρωεκλογών
Τι θέλουν οι φιλοπαλαιστίνιοι φοιτητές που διαδηλώνουν στα αμερικανικά πανεπιστήμια
Βοήθεια σε ευάλωτες ομάδες προσφέρουν Εκκλησία, δήμοι και οργανώσεις ενόψει Πάσχα
Εγκρίθηκαν 14 αιτήσεις για υπηκοότητα σε παιδιά μεικτών γάμων
Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης
Αποπληρωμή των υποχρεώσεων Δήμων & Κοινοτήτων στο ΤΑΥ, ζητεί ο Δήμος Παραλιμνίου
Νεκρός 79χρονος Ελληνοκύπριος στο τροχαίο που σημειώθηκε στα κατεχόμενα
Κατασχέθηκαν 800 περίπου κιλά κρέας κατόπιν ελέγχων από Κτηνιατρικές Υπηρεσίες
Σοβαρό τροχαίο στα κατεχόμενα-Ελληνοκύπριοι συγκρούστηκαν με τουριστικό λεωφορείο
Πώς θα κατανεμηθεί η ευρωπαϊκή βοήθεια στον Λίβανο-Στη διαχείριση του συριακού το μεγαλύτερο μέρος