Η Καγκελάριος Μέρκελ ανακοίνωσε πως κλείνει τον λογαριασμό της στο facebook

Σε μια ασυνήθιστη κίνηση, η οποία και έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά στη Γερμανία, προχώρησε σήμερα η Καγκελάριος Μέρκελ.

Ανακοίνωσε πως θα κλείσει το προφίλ της στο facebook, αναρτώντας ένα βίντεο.

Η ίδια, ευχαριστεί τα 2,5 εκατομμύρια άτομα που ακολουθούν τον λογαριασμό της και –μεταξύ άλλων λέει «σήμερα είναι η ημέρα που θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την στήριξη σας στον λογαριασμό μου στο facebook. Γνωρίζετε πως δεν είμαι πλέον Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, συνεπώς θα κλείσω τώρα τον λογαριασμό αυτό».

Η Καγκελάριος έκανε επίσης γνωστό πως όσοι θέλουν να την ακολουθούν θα μπορούν να το κάνουν μέσω του επίσημου προφίλ της γερμανικής κυβέρνηση στο facebook, αλλά και στο Instagram.

Η κίνηση αυτή της Καγκελαρίου έχει δημιουργήσει αρκετά ερωτηματικά σχετικά με το ποια μπορεί να είναι τα επόμενα βήματα της Άγκελα Μέρκελ στην πολιτική και στο εάν σύντομα σκοπεύει να ιδιωτεύσει.

Να σημειωθεί πως η Καγκελάριος έχει περισσότερους ακόλουθους στο facebook από τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, με 2,3 εκατομμύρια followers, ενώ η Βρετανή Πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, έχει 503.000.

Μέσω του προφίλ της στο fb η Καγκελάριος συνήθιζε να αναρτά βίντεο με τα οποία και εξηγούσε στους πολίτες τις αποφάσεις και τις προθέσεις της σε μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την Γερμανία και τον πλανήτη.

Δειτε Επισης

Πώς η ρωσική FSB εκτέλεσε διοικητή της Ουκρανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών μέσα στο Κίεβο
Στο Τέξας ο Τραμπ μετά τις πολύνεκρες πλημμύρες-Οι επικρίσεις για την αντίδραση της Κυβέρνησης
Στο νοσοκομείο Αθαλάσσας ο 31χρονος που μαχαίρωσε τον πατέρα του στον Άγιο Δομέτιο
Ο Νετανιάχου ορκίζεται συντριβή της Χαμάς-Υποστηρίζει πως 20 όμηροι είναι ζωντανοί
Δεκατέσσερα χρόνια από την έκρηξη στο Μαρί-Η Κύπρος τιμά τη μνήμη των 13 θυμάτων
Ηχηρό μήνυμα Σενέρ Λεβέντ-«Δεν θα παραδοθώ στον φασισμό και τον κατακτητή, η Τουρκία είναι κατοχική δύναμη»
Παραλαμβάνει το πόρισμα για ΤΑΚΑΤΑ ο Σαββίδης-Μελετά και αποφασίζει για τις εισηγήσεις της Ερευνητικής
Επικεντρώθηκε στα οδοφράγματα, προσέκρουσε σε… τουρκοφράγματα η Ολγκίν
Η παρατεταμένη θεσμική κρίση, η κοινωνική οργή και τα κρούσματα πολιτικής βίας
Ψηφίστηκε το επίμαχο νομοσχέδιο για δημόσιες συγκεντρώσεις, τι προνοεί-«Ντροπή, μας απειλούν να έρθουν σπίτια μας»