Μπαράζ προσαγωγών και συλλήψεων στην επέτειο του Γρηγορόπουλου

Πενήντα άτομα προσήχθησαν συνολικά χτες το βράδυ από την Αστυνομία κατά την διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στα Εξάρχεια, μετά την πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Από τους προσαχθέντες, ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 10, ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε. Συλλήψεις και προσαγωγές έγιναν επίσης στην Πάτρα και στην Θεσσαλονίκη.

Στην Πάτρα έγιναν 19 προσαγωγές, εκ των οποίων έγιναν συλλήψεις μέχρι στιγμής επτά και τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί· στη Θεσσαλονίκη προσήχθησαν οκτώ άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν δύο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ επισημαίνεται ότι οι χθεσινές προγραμματισμένες εκδηλώσεις και πορείες στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, σε διάφορες πόλεις της χώρας, εξελίχθηκαν «χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα».

«Από τις αστυνομικές δυνάμεις αντιμετωπίστηκαν άμεσα ομάδες ατόμων, που επιχείρησαν να προβούν σε έκνομες ενέργειες και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών με ρίψη μολότοφ και άλλων αντικειμένων», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στα Εξάρχεια, όπου κατέληξε η κεφαλή της ειρηνικής πορείας που έγινε για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, σημειώθηκαν επεισόδια.

Ομάδα πέταξε βόμβες μολότοφ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Ναυαρίνου και οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν τους δράστες. Στη συνέχεια, νεαροί πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών στις οδούς Μαυρομιχάλη, Μπενάκη και Στουρνάρη, ενώ στην πλατεία Εξαρχείων έσπασαν μάρμαρα και τα πέταξαν στις αστυνομικές δυνάμεις

Μικρή ένταση στα Χανιά

Με μικρή ένταση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Παρασκευής, η πορεία που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά για τα 11 χρόνια από τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η ένταση προκλήθηκε όταν μετά το τέλος της πορείας και ενώ είχε φύγει το μεγαλύτερο μέρος των συμμετεχόντων, μικρή ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες, μπουκάλια και φωτοβολίδες προς το σημείο που βρίσκονταν αστυνομικές δυνάμεις στην πλατεία της δημοτικής αγοράς, και ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν κανονικά.

Οι αστυνομικοί κινήθηκαν προς το μέρος της ομάδας των νεαρών που απομακρύνθηκαν από το σημείο.  Νωρίτερα, με μεγάλη συμμετοχή πολιτών, εκπροσώπων φορέων, και συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία της αγοράς και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα, ενώ έγραψαν με την χρηση σπρέι, συνθήματα στην κεντρική είσοδο και σε τοίχους του δημαρχείου, καθώς και σε άλλα σημεία της πόλης.

Πηγή:Έθνος

Δειτε Επισης

Μητσοτάκης για σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν-«Η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει σε στρατιωτική επιχείρηση»
Ο ήρωας που βούτηξε στον Άραχθο για να σώσει τα παιδιά έκανε τατουάζ τα πρόσωπα του Σπύρου και του Νίσι
Άφαντοι οι γονείς που άφησαν το βρέφος στο μπαλκόνι-Έχει διαταχθεί η απομάκρυνσή του από την οικογένεια
Έκρηξη σε νοσοκομείο στην Ελλάδα-Πληροφορίες για τραυματίες
Τρόμος για 41χρονη στη Θεσσαλονίκη-Ο πρώην της εισέβαλε στο σπίτι και απείλησε ότι θα τη θάψει
Συγκλονίζει ο αστυνομικός που έσωσε το μωρό από το μπαλκόνι-«Με φακούς ακολουθούσαμε το κλάμα του»
Στη δημοσιότητα βίντεο με το βρέφος να κλαίει στο μπαλκόνι-Το άφησαν οι γονείς του σε καρότσι και πήγαν για ύπνο
Γονείς άφησαν το ένδεκα μηνών μωρό τους να κλαίει στο μπαλκόνι και κοιμήθηκαν με κλειστές τις μπαλκονόπορτες
Αθήνα για τον τουρκικό θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό-«Δεν έχει έρεισμα στο διεθνές δίκαιο»
Η Τουρκία ανήρτησε στην UNESCO τον δικό της χάρτη για τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό με πολύ... Αιγαίο