Αγνοούνται τέσσερεις εργαζόμενοι σε χρυσορυχείο μετά από σεισμό στη Νότια Αφρική

Τέσσερις εργαζόμενοι σε χρυσωρυχείο στη Νότια Αφρική αγνοούνται από χθες Παρασκευή έπειτα από μικρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε, εξαιτίας της οποίας μπορεί να μην έχουν οξυγόνο, ανακοίνωσε σήμερα συνδικάτο.
 
Ένας πέμπτος που τραυματίστηκε σοβαρά διεσώθη και εισήχθη στο νοσοκομείο, αλλά η τύχη των τεσσάρων άλλων εξακολουθεί να αγνοείται, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το εθνικό συνδικάτο εργαζομένων σε ορυχεία Num.
 
Τα συνεργεία διάσωσης έχασαν την επαφή με τους τέσσερις εργαζόμενους σήμερα γύρω στις 05:00 τοπική ώρα (και ώρα Κύπρου), εκφράζοντας το φόβο ότι "δεν είναι καλά στην υγεία τους", διευκρίνισε ο πρόεδρος του Num, ο Τζόζεφ Μοντισέτσε, απαντώντας σε ερώτηση που του έκανε το δίκτυο eNCA.
 
"Ο τελευταίος που μας μίλησε έλεγε: `Παθαίνουμε ασφυξία, φέρτε μας οξυγόνο`", πρόσθεσε.
 
Σύμφωνα με πηγές των σωστικών συνεργείων που επικαλέστηκε το Num, για να παρασχεθεί βοήθεια στους τέσσερις αγνοούμενους θα χρειαστούν "τρεις με τέσσερις ημέρες, αν αναλογιστεί κανείς τους τεράστιους βράχους που συνεχίζουν να πέφτουν" μέσα στο ορυχείο αυτό του Τάου Λέκοα, στο βόρειο τμήμα της χώρας.
 
Τα δυστυχήματα σε ορυχεία είναι συχνά στη Νότια Αφρική, καθώς στη χώρα αυτή βρίσκονται τα βαθύτερα ορυχεία στον κόσμο. Το 2018, 81 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα ορυχεία της χώρας, σύμφωνα με το νοτιοαφρικανικό υπουργείο Ορυχείων.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Ερωτήματα για την κατάσταση των πυρηνικών του Ιράν μετά τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ
Δορυφορικές φωτογραφίες αποκαλύπτουν τις καταστροφές στο Φορντό μετά τα αμερικανικά πλήγματα
Τα δύο σενάρια μετά τον βομβαρδισμό του Ιράν-Το ρίσκο Τραμπ, πώς μπορεί να ξεφύγει η κατάσταση
Αναμένουν άνοδο στις τιμές πετρελαίου οι επενδυτές, στροφή προς ασφαλή καταφύγια
Επαναπατρίστηκαν στο Ισραήλ από τη Γάζα οι σοροί τριών απαχθέντων από τη Χαμάς
«Όλα στο τραπέζι για να υπερασπιστούμε το έθνος μας»-Στη Μόσχα ο ΥΠΕΞ του Ιράν, βλέπει Πούτιν
Mega yacht με 352 επιβαίνοντες προσέκρουσε σε προβλήτα στις ΗΠΑ-Τουλάχιστον 35 τραυματίες
Πώς οι ΗΠΑ επιτέθηκαν στο Ιράν-Ο Τραμπ στο war room με καπέλο MAGA, οι απειλές και οι βομβαρδισμοί
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή του βομβαρδισμού στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
Οι τρεις επιλογές του Ιράν μετά τους βομβαρδισμούς από τις ΗΠΑ-Πώς θα απαντήσει η Τεχεράνη