ΒΙΝΤΕΟ: Φωτιά στο Athenaeum Palace-Το «μυστικό» κρύβεται στο δωμάτιο 203
12:22 - 06 Δεκεμβρίου 2019

Η επόμενη μέρα στο ξενοδοχείο Athenaeum Palace με τις πολυτελείς σουίτες ξημέρωσε σε ένα σκηνικό βγαλμένο από βομβαρδισμένο τοπίο.
Τρεις τουλάχιστον όροφοι έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και, από αργά χθες το απόγευμα, οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου υπό το άγρυπνο μάτι των αστυνομικών που ανέλαβαν την περιφρούρηση του χώρου προσπάθησαν να περισώσουν ό,τι είχε απομείνει και από τα προσωπικά αντικείμενα που άφησαν πίσω οι ένοικοι στην προσπάθεια να βρουν τρόπο διαφυγής μέσα στον πανικό τους.
Το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού ( Δ.Α.Ε.Ε) ερευνά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη κι αυτό του εμπρησμού, ειδικά μετά τον εντοπισμό δυο μικρών μπιτονιών με πετρέλαιο τα οποία βρέθηκαν μέσα στο δωμάτιο 203. «Έντονη οσμή πετρελαίου στο δωμάτιο 203» ήταν η ακριβής φράση που ακούστηκε από τον ασύρματο της Πυροσβεστικής, με τους πυροσβέστες να εντοπίζουν τα παραπάνω ευρήματα λίγα δευτερόλεπτα πιο μετά.
Για να υπάρχει έντονη οσμή, σημαίνει ότι πρέπει είχες περιλούσεις όλο το δωμάτιο, εκτιμά στέλεχος της Πυροσβεστικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, το κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε μίλησε με τρία μέλη της υπηρεσίας καθαριότητας του ξενοδοχείου, ένα εκ των οποίων φέρεται να ξέσπασε σε λυγμούς, αποκαλύπτοντας ότι εκείνη ήταν που μετέφερε μέσα σε σεντόνια τα μπιτόνια με το πετρέλαιο. Αν το έπραξε με δόλο ή όχι, όπως κι αν πήρε από κάποιον εντολή για να τα μεταφέρει στο δωμάτιο 203, είναι κάτι που αναμένεται να προκύψει μετά το τέλος της προανάκρισης η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.
Πηγή: Πρώτο Θέμα
