Τραγωδία στη Μυτιλήνη-Κάηκε ζωντανή προσπαθώντας να ζεστάνει τα παιδιά της

Σε έκρηξη φιάλης υγραερίου οφείλεται η πυρκαγιά σήμερα σε οικίσκο στον καταυλισμό προσφύγων του Καρά Τεπέ που είχε σαν αποτέλεσμα να απανθρακωθεί, μια 27χρονη πρόσφυγας από το Αφγανιστάν που διέμενε εκεί με την οικογένεια της.

Η φιάλη είχε μπει παράτυπα στον καταυλισμό (δεν επιτρέπεται η χρήση φιαλών υγραερίου στον καταυλισμό) από την οικογένεια των Αφγανών προκειμένου να χρησιμοποιείται για την παρασκευή φαγητού.

Διαβάστε επίσης: Τα δέκα πράγματα που προσέχουν οι γυναίκες σε έναν άντρα

Ταυτόχρονα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, λειτουργούσε μέσα στον οικίσκο άλλο θερμαντικό μέσο αφού χθες λόγω του ψύχους δεν επαρκούσε η θέρμανση με κλιματιστικά που υπάρχει εκεί και έχουν τοποθετηθεί από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες πριν δυο χρόνια.

Από το θερμαντικό μέσο που λειτουργούσε μέσα στον οικίσκο πήραν φωτιά τα κλινοσκεπάσματα οπότε και προκλήθηκε η έκρηξη της φιάλης.

Ας σημειωθεί ότι τα κλιματιστικά στους οικίσκους λειτουργούν με ενέργεια που παράγουν δυο ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη. Αυτά παράγουν ενέργεια και για τη συνολική ηλεκτροδότηση του καταυλισμό.

Κι αυτό γιατί ο καταυλισμός δεν είναι συνδεδεμένος με το δίκτυο της ΔΕΗ. Και δεν μπορεί να συνδεθεί με το δίκτυο αφού οι χρήσεις γης που έχουν στο παρελθόν ορισθεί για την περιοχή, δεν επιτρέπουν λειτουργίες όπως η κατοικία.

Δεν κατάφερε να σώσει τη γυναίκα του

Η άτυχη γυναίκα διέμενε στον οικίσκο με τον 28χρονο σύζυγο της και τα τρία τους παιδιά, πέντε, δύο ετών και ένα νεογέννητο βρέφος.

Τα παιδιά διασώθηκαν από τον πατέρα τους ο οποίος στην προσπάθεια του να βγάλει και τη γυναίκα του από το καιόμενο οικίσκο έχασε τις αισθήσεις του.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, αλλά είναι καλά στην υγεία του. Από τη φωτιά καταστράφηκε και δεύτερος οικίσκος χωρίς άλλα προβλήματα.

Ο καταυλισμός του Καρά Τεπέ που ανήκει στο δήμο Μυτιλήνης, φιλοξενεί 1.324 πρόσφυγες, όλοι μέλη ευάλωτων ομάδων οι περισσότεροι από τους οποίους οικογένειες με μικρά παιδιά.

Δειτε Επισης

Η 16χρονη Maja ήταν το θύμα του 17χρονου Πολωνού που συνελήφθη στην Κατερίνη
Στα δικαστήρια της Αλεξανδρούπολης ο 59χρονος που συνελήφθη για κατασκοπεία
Σκότωσε, έκαψε και πέταξε σε κάδο γυναίκα στην Πολωνία-Μετά το έγκλημα πήγε διακοπές στην Ελλάδα
Μέλη συμμορίας παρίσταναν τους ενοικιαστές και άδειαζαν σπίτια
Επεισόδιο με πυροβολισμούς στη Θεσσαλονίκη-«Βγες έξω θα σε σκοτώσω»
Νέα ηχητικά ντοκουμέντα από την τραγωδία στα Τέμπη-Ουρλιαχτά παιδιών, «πήρε φωτιά το τρένο»
Πώς έφτασαν οι Ελληνικές Αρχές μέσω Λιθουανίας στον 59χρονο «κατάσκοπο» -ελαιοχρωματιστή» στην Αλεξανδρούπολη
Τι «δείχνουν» οι ιστολογικές εξετάσεις ως αίτιο θανάτου του Βασίλη Καλογήρου-Τα νέα δεδομένα
Για ένα... κόκκινο φανάρι ξυλοκόπησαν τον 36χρονο μπροστά στο παιδί του στη Θεσσαλονίκη
Σοκάρουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο της 47χρονης στην Πάτρα-«Είδα το κεφάλι της κάτω από το φορτηγό»