Σε φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς κοντά στη Μια Μηλιά βρέθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Λευκονοίκου

Η Δήμαρχος Λευκονοίκου, Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κατεχόμενου δήμου βρέθηκε πρόσφατα σε ένα συμβολικό σημείο, στο φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς κοντά στη Μια Μηλιά, στον δρόμο για την Αμμόχωστο, εκεί που τελειώνει ο δρόμος για την μετάβαση από τη Λευκωσία πίσω στο Λευκόνοικο.
 
Ανακοίνωση του Δήμου Λευκονοίκου αναφέρει ότι τα μέλη της αντιπροσωπείας «μαζί με τον Ταξίαρχο Παναγιώτη Παντελίδη, Διοικητή της 4ης Ταξιαρχίας, ατένισαν από πολύ κοντά την κατεχόμενη γη μας, την ένιωσαν με τη Μεσαορία να απλώνεται σε όλη τη μεγαλοπρέπειά της και το βουνό μας, ξεπλυμένο από τη βροχή, ήταν τόσο κοντά, που αν άπλωνες το χέρι, θα το έφτανες λες».
 
Προσθέτει ότι «η Δήμαρχος, αφού ευχήθηκε στους στρατιώτες χρόνια πολλά κι ευλογημένα και ένα ελπιδοφόρο και ανέφελο 2020, τούς τόνισε την αγάπη για την κατεχόμενη γη μας, αλλά αναφέρθηκε και στους ήρωες της κωμόπολής της που άφησαν τα οστά τους στις πλαγιές του Πενταδακτύλου».
 
Ο Ταξίαρχος Παντελίδης προέτρεψε τους στρατιώτες να ακούσουν όλοι μαζί τον Ύμνο του Λευκονοίκου ποίημα του λαϊκού ποιητή, αειμνήστου, Αντώνη Αντωνίου, μελοποιημένο από τον συνθέτη, Ευαγόρα Καραγιώργη, όπως το τραγούδησε η καλλίφωνη μουσικός εκ Λευκονοίκου, Μάρω Εξηντάρη Μήτσα, στις 31 Οκτωβρίου 2019, όταν γιορτάστηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών τα 80χρονα του Δήμου Λευκονοίκου.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί που μοιράζουν 4,4 εκ. ευρώ στο Τζόκερ
Βγήκε μπροστά ο Αρχιεπίσκοπος για Τυχικό, περιμένει την απόφαση Πατριαρχείου-«Έτυχε δικαιότατης δίκης»
Iδιαίτερα σημαντική για Κύπρο η Στρατηγική ΕΕ για Ανθεκτικότητα Υδάτων
Καλοκαιρινή καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 38 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Καμία ανησυχία στην Κύπρο από τη μετάλλαξη δότη σπέρματος στο Βέλγιο-Πώς λειτουργεί το σύστημα ελέγχου
Προηγείται η ανακουφιστική φροντίδα πριν την ευθανασία-Η ανάγκη για θεσμοθέτηση και ισότιμη πρόσβαση
Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα-Σταθερά στα ύψη μέχρι και την Τρίτη
Οι Παγκύπριες Εξετάσεις φανέρωσαν ξανά το πρόβλημα της υπέρογκης ύλης-Καλείται να βρει λύσεις το ΥΠΑΝ
ΥΠΕΣ: Η Κυβέρνηση στηρίζει με δράσεις τον αγροτικό κόσμο
Σε συμμετοχή όλων για επίλυση του υδατικού καλεί η Παναγιώτου