Κίνημα Οικολογων: Οκτώ δέντρα «δολοφονήθηκαν» στην οδό Πτολεμαΐδος στον Στρόβολο

Καταγγελία για αποκοπή οκτώ δέντρων στην οδό Πτολεμαΐδος στον Στρόβολο, έκανε το Κίνημα Οικολόγων.
 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα «ακόμα ένα περιβαλλοντικό έγκλημα έλαβε χώρα στη Λευκωσία. Το Τμήμα Δημοσίων Έργων προχώρησε στο κόψιμο από την ρίζα οκτώ μεγάλων δέντρων επί της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού». 
 
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής, η λεωφόρος Σπ. Κυπριανού που βρίσκεται απέναντι από τις οικίες των κατοίκων της οδού Πτολεμαΐδος επειδή είναι τετραπλής κατεύθυνσης προκαλείται καθημερινή και καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου ηχορύπανση και καυσαέριο από τα οχήματα που κινούνται στη λεωφόρο. Τα δέντρα αποτελούσαν τη μόνη προστασία τους από τα αρνητικά παράγωγα των αυτοκινήτων. Επρόκειτο για ένα φυσικό φράκτη και εμπόδιζαν τη σκόνη, τα καυσαέρια και την ηχορύπανση από το να καταλήγει στα σπίτια τους».
 
Κατόπιν επισκέψεως του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, διαπιστώθηκε, όπως επισημαίνεται, του λόγου το αληθές. «Εξαιτίας αυτής της ενέργειας έχει δημιουργηθεί μεγάλο θέμα γιατί αφαιρέθηκε ο φυσικός φράκτης που προστάτευε τις κατοικίες της οδού Πτολεμαΐδος από την ηχορύπανση, την σκόνη και το καυσαέριο που προέρχονται από την κίνηση των οχημάτων επί της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού».
 
Καταλήγοντας στην ανακοίνωση τους σημειώνουν ότι «ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμαι άμεση υποχρέωση των αρμόδιων υπηρεσιών να αντικαταστήσουν το φυσικό φράκτη με ηχοπετάσματα ή με ανάλογη ψηλή και πυκνή βλάστηση.
 
Αν και τα δέντρα έπρεπε να κλαδευτούν στην πλευρά της Λεωφόρου ωστόσο δεν γίνονται κατανοητοί οι λόγοι που έπρεπε να κοπούν από τη ρίζα.
 
Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ζητεί την άμεση αποκατάσταση της ζημιάς».

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Ξέσπασε πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στην Αραδίππου
Χάθηκαν από την Πέμπτη τα ίχνη της 20χρονης Λιάνας στη Λεμεσό (pic)
Τυχαίος έλεγχος σε φορτίο στη Λεμεσό οδήγησε σε κατάσχεση χιλιάδων πυροτεχνημάτων και Labubu (pics)
Ως οικιακή βοηθός εργαζόταν η άτυχη 58χρονη-Τέσσερις οι επιβαίνοντες του οχήματος που την παρέσυρε στη Λεμεσό
Εκκενώθηκε πολυκατοικία στην Παλουριώτισσα μετά από πυρκαγιά-Στο νοσοκομείο ένοικος που εισέπνευσε καπνό
Η δεύτερη χώρα με τον μεγαλύτερο υπερπληθυσμό στις φυλακές η Κύπρος-Τι καταγράφει η έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης
ΒΙΝΤΕΟ: Σκηνές απείρου κάλλους στο κέντρο της Λευκωσίας-Άγρια συμπλοκή, μαρτυρίες για μαχαίρια και ζημιές
Κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη Al Jazeera o Πετρίδης-Εγκρίθηκαν 27 κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις κατά τη θητεία του
Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 18χρονου καταζητούμενου από το θανατηφόρο στη Λεμεσό (pic)
Μείωση 86% των παράτυπων αφίξεων στην Κύπρο τα τελευταία τρία χρόνια-Στα χαμηλά και οι αιτήσεις ασύλου