Στους 41 ανέρχονται οι νεκροί στις Φιλιππίνες από τον τυφώνα Φανφόν

Στους 41 νεκρούς ανέρχεται ο απολογισμός των θυμάτων από τη σαρωτική διέλευση του τυφώνα Φανφόν, ανήμερα Χριστούγεννα, από τις Φιλιππίνες, ενώ δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι εξακολουθούν να παραμένουν άστεγοι και σε καταλύμματα εκτάκτου ανάγκης.
 
Ο τυφώνας απομακρύνθηκε από τις Φιλιππίνες χθες αφού προκάλεσε πλείστες καταστροφές στις νήσους Βισάγιας, στο κέντρου του Αρχιπελάγους, που είναι πολύ δημοφιλείς στους παραθεριστές λόγω της λευκής άμμου στις παραλίες τους.
 
Οι αρχές συνεχίζουν την αποτίμηση των ζημιών, των οποίων η έκταση αποκαλύπτεται ολοένα και μεγαλύτερη. Ο απολογισμός των νεκρών, από 28 την Παρασκευή, απαριθμεί πλέον 41, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες και για άλλους 12 κατοίκους που εξακολουθούν να αγνοούνται.
 
Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται και τρία μέλη πληρώματος πλοίου, το οποίο εξώκειλε ένεκα των δυνατών ανέμων, ένας αστυνομικός που έπαθε ηλεκτροπληξία από πτώση στύλου κι ένας άνδρας που καταπλακώθηκε από δένδρο. Πολλές περιοχές που επλήγησαν από τον τυφώνα, ο οποίος συνοδευόταν από ανέμους έντασης 200 χλμ/ώρα, εξακολουθούν να βρίσκονται χωρίς παροχή ρεύματος και διαδικτύου. «Ελπίζουμε να μην έχουμε άλλους νεκρούς», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας εκτάκτων καταστάσεων Μαρκ Τιμπάλ.
 
Ο τελευταίος απολογισμός από την εθνική υπηρεσία καταστροφών εκτιμά σε 1,6 εκατ. τους κατοίκους που επλήγησαν από τη θεομηνία, που κατέστρεψε 260.000 κατοικίες κι ανάγκασε πάνω από 100.000 ανθρώπους να τις εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να βρουν καταφύγιο σε διαθέσιμες εγκαταστάσεις προστασίας.
 
Οι ζημιές που υπέστησαν οι γεωργικές καλλιέργειες και οι άλλες υποδομές της περιοχής, εκτιμάται πως φθάνουν τα 21 εκατ. δολάρια.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Δασμούς 19% στις εισαγωγές από τις Φιλιππίνες ανακοίνωσε ο Τραμπ
Πέθανε ο θρύλος της heavy metal Οζι Οζμπορν σε ηλικία 76 ετών
Οι ΗΠΑ αποσύρονται από την UNESCO καταγγέλλοντας μεροληψία κατά του Ισραήλ
Ρωσική επίθεση στην Ουκρανία προκάλεσε ζημιές σε εγκαταστάσεις παραγωγής φυσικού αερίου
Τα σενάρια και οι φήμες για την τραγωδία στην Ινδία-Ο διάλογος στο πιλοτήριο περιπλέκει την έρευνα
Καναδός κατηγορείται ότι σκότωσε την 9χρονη Ελληνοκαναδή κόρη του-Βρέθηκε νεκρή σε λίμνη στη Νέα Υόρκη
Παντρεμένη με μέλος ελίτ και πλούσιας οικογένειας η HR που... πιάστηκε με τον CEO σε συναυλία των Coldplay
Στους 27 οι νεκροί μετά από συντριβή αεροσκάφους στο Μπανγκλαντές-Ανάμεσα τους και παιδιά
Έκκληση 25 χωρών για άμεσο τερματισμό του πολέμου στη Γάζα
Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Υγείας της Γάζας απήχθη από μυστική ισραηλινή δύναμη