Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει δικό της πλοίο για την ολοκλήρωση του αγωγoύ Nord Stream 2

H Ρωσία, μετά την απόφαση της ελβετικής εταιρείας Allseas να διακόψει την συνεργασία της στην κατασκευή του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2 λόγω των κυρώσεων που επέβαλαν οι ΗΠΑ στις ευρωπαϊκές εταιρείες που συμμετέχουν στην κατασκευή του, ενδέχεται να χρησιμοποιήσει δικό της πλοίο που βρίσκεται ελλιμενισμένο στην ρωσική Άπω Ανατολή για να ολοκληρώσει την κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2 που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Γερμανία.
 
Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ, δηλώνοντας ότι "έως τα τέλη του 2020 ο Nord Stream θα τεθεί σε λειτουργία". Επισήμανε ότι μια λύση είναι να χρησιμοποιηθεί ένα πλοίο που είναι ελλιμενισμένο στην ρωσική Άπω Ανατολή, αλλά θα χρειασθεί κάποιο χρονικό διάστημα για την προετοιμασία του.
 
 Ο Νόβακ δεν ανέφερε το όνομα του πλοίου, αλλά το 2016 η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom αγόρασε ένα πλοίο που τοποθετεί υποθαλάσσια αγωγούς. Σύμφωνα με την εταιρεία παροχής υπηρεσιών Marinetraffic, το πλοίο που φέρει την ονομασία "Academic Cherskiy" βρίσκεται στο λιμάνι Ναχόντκα.
 
Το πλοίο "Academic Cherskiy" θα χρειασθεί περίπου 45 μέρες για να φθάσει στο Μπόρνχολμ μέσω της διώρυγας του Σουέζ ή περίπου 37 μέρες εάν ακολουθήσει πορεία μέσω της Βόρειας Θάλασσας στον Ρωσικό Αρκτικό κύκλο, μόνο που στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να έχει την συνδρομή παγοθραυστικού.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Πρόβλημα εμπιστοσύνης η αποτυχία της πρώτης ψηφοφορίας Μερτς, εκτιμούν Γερμανοί αναλυτές
Η χούντα στο Μαλί ανέστειλε «για λόγους δημόσιας ασφάλειας» τις δραστηριότητες των πολιτικών κομμάτων
Η Γαλλία υιοθέτησε νομοσχέδιο υπέρ της αποκατάστασης όσων καταδικάστηκαν για ομοφυλοφιλία στο παρελθόν
LIVE: Στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου οι καρδινάλιοι-Ξεκινά το Κονκλάβιο
Νέα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η μικρή Μαντλίν δολοφονήθηκε-Τι βρέθηκε στο κρησφύγετο του Μπρίκνερ
Την δημιουργία γαλλογερμανικού συμβουλίου άμυνας και ασφάλειας ανακοίνωσε ο Μακρόν
Τι κρύβεται πίσω από τη σύγκρουση Ινδίας-Πακιστάν-Πόσο πιθανός είναι ένας νέος πόλεμος
Δεκάδες νεκροί από ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο στη Γάζα
ΗΠΑ και Κίνα θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες για το εμπόριο στη Γενεύη το Σαββατοκύριακο
Στα πρόθυρα πολέμου Ινδία και Πακιστάν-Τους 33 έφτασαν οι νεκροί άμαχοι στις εχθροπραξίες για το Κασμίρ