Παραιτήθηκε ο Ιταλός Yπουργός Παιδείας, επειδή δεν του έδιναν επαρκή κονδύλια

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Yπουργός Παιδείας της κυβέρνησης Κόντε, Λορέντσο Φιοραμόντι. Η κίνησή του αυτή, όπως τόνισε, οφείλεται στα "σαφώς ανεπαρκή κονδύλια προς στήριξη της δημόσιας παιδείας που περιλαμβάνονται στον κρατικό προϋπολογισμό του 2020".
 
"Όταν πρόκειται για τα σχολεία και την επιστημονική έρευνα, απ` ό,τι φαίνεται δεν μπορούν ποτέ να βρεθούν οι αναγκαίοι πόροι. Αλλά όταν υπάρχει η πολιτική βούληση για άλλους σκοπούς εξασφαλίζονται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ", τόνισε ο παραιτηθείς υπουργός. Ο Φιοραμόντι είναι μέλος του Κινήματος Πέντε Αστέρων. Μετά με την παραίτησή του από την κυβερνητική ομάδα, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, προτίθεται σύντομα να αποχωρήσει από τους "πεντάστερους" και να ιδρύσει μια νέα πολιτική δύναμη, η οποία αναμένεται, πάντως, να συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε.
 
Η κίνηση αυτή προσθέτει ένα ακόμη θέμα προς επίλυση στα προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα ο επικεφαλής των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο. Με πρώτο και κύριο τις πρόσφατες αποχωρήσεις τριών γερουσιαστών, οι οποίοι εγκατέλειψαν το κίνημα που ίδρυσε ο ηθοποιός Μπέπε Γκρίλο.
 
Ο Ντι Μάιο τους κατηγόρησε για πολιτικό οπορτουνισμό και για ξεπούλημα κάθε ιδεώδους, αλλά ο Σαλβίνι έσπευσε να τους υπερασπιστεί και τόνισε ότι "στην πραγματικότητα οι "πεντάστεροι" είναι εκείνοι που δεν σεβάστηκαν τις ιδέες και τις υποσχέσεις τους". Τις ερχόμενες εβδομάδες δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις γερουσιαστών από την πολιτική δύναμη του Ντι Μάιο, με στόχο, πάντα, την ένταξη στην κοινοβουλευτική ομάδα της Λέγκα.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Non habemus Papam-Μαύρος ο πρώτος καπνός από την Καπέλα Σιστίνα
Στους 31 οι νεκροί από την πακιστανική πλευρά-Ο στρατός λέει ότι σε αντίποινα θα πλήξει μόνο στρατιωτικούς στόχους
Τα αλλάζει τώρα ο Βανς-«Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ ανήκουν στην ίδια ομάδα»
Σε τουλάχιστον 33 νεκρούς και 80 τραυματίες ανήλθε ο απολογισμός από το ισραηλινό πλήγμα στη Γάζα
Ανησυχία Κάλας για την κλιμάκωση της κρίσης μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν
Πρόβλημα εμπιστοσύνης η αποτυχία της πρώτης ψηφοφορίας Μερτς, εκτιμούν Γερμανοί αναλυτές
Η χούντα στο Μαλί ανέστειλε «για λόγους δημόσιας ασφάλειας» τις δραστηριότητες των πολιτικών κομμάτων
Η Γαλλία υιοθέτησε νομοσχέδιο υπέρ της αποκατάστασης όσων καταδικάστηκαν για ομοφυλοφιλία στο παρελθόν
ΒΙΝΤΕΟ: Extra Omnes-Έκλεισαν οι πύλες της Καπέλα Σιξτίνα, σε εξέλιξη η ψηφοφορία
Νέα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η μικρή Μαντλίν δολοφονήθηκε-Τι βρέθηκε στο κρησφύγετο του Μπρίκνερ