ΒΙΝΤΕΟ: «Άγια» μέρα στο Στάμφορντ Μπριτζ, ισοπαλία στο ντεμπούτο Αρτέτα

Η Τσέλσι πέταξε στα σκουπίδια το μεγάλο διπλό επί της Τότεναμ, αφού υπέστη εντός έδρας ήττα - σοκ από την Σαουθάμπτον με 0-2.

Το παραμύθι της υπέροχης Τσέλσι των πιτσιρικάδων αρχίζει και ξεθωριάζει. Όσοι πίστεψαν πως με το μεγάλο διπλό επί της Τότεναμ, η ομάδα επανήλθε στον ίσιο δρόμο, διαψεύστηκαν.

Το Στάμφορντ Μπριτζ θυμίζει εσχάτως την χαρά των μικρομεσαίων. Σε λιγότερο από ένα μήνα Γουέστ Χαμ, Μπόρνμουθ, Σαουθάμπτον έφυγαν με το διπλό και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο.

Για 6ο παιχνίδι που μένει πίσω στο σκορ, η Τσέλσι δεν καταφέρνει να πάρει αποτέλεσμα και είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι οι αντίπαλοι της έχουν καταφέρει να την αποκωδικοποιήσουν, την ζυγίζουν καλύτερα και έχουν βρει το αντίδοτο απέναντι της.

Η Τσέλσι σπατάλησε ένα ολόκληρο ημίχρονο δίχως καν να βγάλει μία φάση της προκοπής. Η Σαουθάμπτον κατάλαβε ότι δεν έχει να κάνει και με κανένα θηρίο και στην πρώτη της τελική βρήκε το 0-1 με φανταστική ατομική ενέργεια και τελείωμα στο παραθυράκι από τον Ομπαφέμι.

Όσοι περίμεναν μία καταιγιστική αντίδραση στην επανάληψη διαψεύστηκαν οικτρά. Η Σαουθάμπτον κρατούσε με άνεση το 0-1 και αυτή ήταν η ομάδα που απειλούσε με δεύτερο γκολ.

Δεν το βρήκε σε δύο καθαρές φάσεις (48’, 65’) με τον Ρέντμοντ, όμως ο Άγγλος επιθετικός το πέτυχε με την τρίτη (73’, 0-2) σφραγίζοντας μία υπέροχη επίθεση βγαλμένη από το Playstation!

Η είσοδος του Πούλισιτς έδωσε πνοή στους μπλε, όμως η αστοχία σε δύο καθαρές ευκαιρίες τελείωσε τα τελευταία όνειρα της ομάδας του Λάμπαρντ, η οποία βλέπει πια την Τότεναμ να πλησιάζει στους 3 βαθμούς και να την απειλεί στην μάχη για την 4η θέση.

Ντεμπούτο με το αριστερό για τον Μικέλ Αρτέτα στον πάγκο της Άρσεναλ, με τους «κανονιέρηδες» να κολλούν στο 1-1 στην έδρα της Μπόρνμουθ.

Στο 7’ και  στο 9’ οι Σακά και Λακαζέτ απείλησαν τον Ράμσντεϊλ ενώ στο 13’ το πλασέ του Γουίλσον πέρασε λίγο έξω και στο 35’ ήρθε το γκολ για την Μπόρνμουθ. Ο Στέισι έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Γκόσλινγκ από κοντά πλάσαρε για το 1-0. Στο 43’ ο Λένο έσωσε μετά από σουτ του Κινγκ.

Στο 48’ ο Ράμσντεϊλ έσωσε μετά από σουτ του Ομπαμεγιάνγκ, ενώ στο 63’ ο Νέλσον έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Ομπαμεγιάνγκ που από κοντά πλάσαρε για το 1-1. Στο 70’ ο Λακαζέτ έχασε απίθανη ευκαιρία και στο 79’ ο Γάλλος αστόχησε και πάλι από κοντά ενώ στο 81’ ακυρώθηκε γκολ της Μπόρνμουθ.

Η Άστον Βίλα επικράτησε με 1-0 της Νόριτς, πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα και επέστρεψε στα τρίποντα μετά από ένα μήνα ακριβώς.

Στο 8ο μόλις λεπτό, ο Χίτον είπε όχι σε σουτ του Κάντγουελ από μακριά ενώ στο 17’ ο Χάουζ έσωσε προ του Μπουενδιά και στο 18’ η κεφαλιά του Μπουενδιά σταμάτησε στο δοκάρι του Χίτον. Η Νόριτς πίεσε κι άλλο και στο 20’ απείλησε με τον Πούκι ενώ στο 25’ η άμυνα των «καναρινιών» έσωσε προ του Ελ Γκαζί.

Στο 38ο λεπτό το σουτ του Ελ Μοχαμαντί πέρασε ελάχιστα έξω και στο 50’ ο Τετέι αστόχησε από το πέναλτι ενώ στο 52’ ο Χίτον είπε όχι σε κεφαλιά του Τράιμπουλ. Στο 54’ ήταν η σειρά του Κρουλ να σώσει μετά από σουτ του Γκρίλις και στο 59’ το σουτ του Άαρονς πέρασε ελάχιστα έξω.

Και τελικά στο 64ο λεπτό, ο Γκρίλις έκανε όμορφη ενέργεια και γύρισμα από αριστερά και ο Χουριχέιν από το πέναλτι πλάσαρε για το 1-0. Στο 70’ και στο 75’ οι προσπάθειες των ΜακΛίν και Χάουζ έφυγαν λίγο έξω, όπως και το σουτ του Άαρονς στο 87’.

Σημαντικό τρίποντο με ανατροπή για την Κρίσταλ Πάλας που επικρότησε της Γουέστ Χαμ με 2-1.

Στο 22’ ο Ογκμπόνα έσωσε με προβολή μετά από σουτ του Ζαχά, ενώ στο 31’ η Πάλας έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία με τους Μέγιερ και Αγιού.

Στο 53’ ο Ρομπέρτο είπε όχι ε σουτ του Αγιού και στο 55’ ο Ράις αστόχησε από κοντά αλλά στο 57’ ο Αντόνιο έβγαλε όμορφα για τον Σνόντγκρας που πλάσαρε για το 0-1.

Τρία λεπτά αργότερα, η κεφαλιά του Φαν Άανχολτ πέρασε λίγο έξω ενώ στο 68’ ο ΜακΆρθουρ έβγαλε όμορφη σέντρα, ο Αγιού πήρε την κεφαλιά και ο Κουγιατέ από κοντά με πλασέ έκανε το 1-1. Στο 78ο λεπτό ο Ρομπέρτο έσωσε τα «σφυριά» νικώντας τον Γουίκαμ σε μοναδικό τετ α τετ, αλλά στο 90’ ο Αγιού με όμορφο τελείωμα έκανε το 2-1.

Ανάσα για την Έβερτον που κέρδισε με 1-0 την Μπέρνλι.

Στο 3ο μόλις λεπτό, ο Μίνα έσωσε στη γραμμή μετά από κεφαλιά του Μι ενώ στο 7’ ο Πόουπ είπε όχι εντυπωσιακά σε κεφαλιά του Χολγκέιτ και στο 23’ ο Χολγκέιτ απείλησε και πάλι με κεφαλιά που πέρασε μόλις έξω. Στο 32’ ο Πόουπ πραγματοποίησε νέα μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Σιντιμπέ και στο 35’ η κεφαλιά του αμαρκάριστου Γουντ, πέρασε μόλις έξω.

Στο 48’ το φοβερό σουτ του Ροντρίγκες από τα 30 μέτρα, πέρασε μόλις έξω, όπως και το πλασέ του Ριτσάρλισον στο 56’ και στο 80’ μετά από σέντρα του Σιντιμπέ, ο Κάλβερτ Λιούιν έκανε το 1-0 με κεφαλιά.

Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Απέδρασε ο ισοβίτης και... σίγησε ο ασύρματος που άλλοτε ήταν στη διαπασών-Καυτή πατάτα η ανάληψη ευθυνών
H πρώτη απόδραση ισοβίτη μετά την... Αλ Καπόνε εποχή-Είχαν παραιτηθεί Αρχηγός, Διευθυντής Φυλακών και Υπουργός
Η απόρριψη της λίστας των δικαστών και οι επόμενες κινήσεις-Η διαδικασία που ακολουθείται για την επιλογή
Από το 2026 ο μόνιμος αναπληρωτής του Προέδρου της Βουλής-Επιστρέφουν με εισηγήσεις τα κόμματα
Υποτίμησαν τον κίνδυνο, τους... κούρεψε τα μέτρα ο «Κομμωτής»-Ερωτήματα και ευθύνες για Κεντρικές και Αστυνομία
Απέδρασε ισοβίτης που καταδικάστηκε για το φόνο της συντρόφου του και του παιδιού της-Κόκκινος συναγερμός
Κόβει τις συζητήσεις περί κατάπαυσης του πυρός ο Λίβανος-«Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε»
Δίπλα από Παγκύπριο το κέντρο για τους παραβατικούς μαθητές-Διαμαρτύρονται οι καθηγητές
Πληροφορίες ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός τις επόμενες ώρες στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου
Νομικό κενό με το επάγγελμα των διασωστών ασθενοφόρων-Ζητούν αναγνώριση και μισθολογική αναβάθμιση