Αναφορές για νέα τεράστια διαρροή δεδομένων από το Facebook

Σε νέο σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων φέρεται να έχει εμπλακεί το Facebook, καθώς εδώ και λίγες ημέρες διερευνάται η πληροφορία ότι ευαίσθητα στοιχεία όπως τα ονόματα και οι αριθμοί τηλεφώνου για περισσότερους από 267 εκατομμύρια χρήστες έχουν διαμοιραστεί από χάκερς.

Οι περιπτώσεις αφορούν κυρίως σε χρήστες των ΗΠΑ, με την υπόθεση να δημοσιεύεται σε forum για χάκερς από συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με άρθρο των Financial Times, κατά πάσα πιθανότητα για την αλίευσή τους έχει χρησιμοποιηθεί η μέθοδος των μηνυμάτων spam και του phishing.

Το Facebook δήλωσε ότι κάποια ΜΜΕ «εξέτασαν το ζήτημα», αλλά εκτιμά ότι πρόκειται για «πιθανές πληροφορίες που λαμβάνονται πριν από τις αλλαγές που κάναμε τα τελευταία χρόνια για την καλύτερη προστασία των χρηστών».

Οι αποκαλύψεις έρχονται σε μια περίοδο όπου η εταιρεία καταρτίζει ένα νέο «πρόγραμμα προστασίας της ιδιωτικότητας», το οποίο περιλαμβάνει τη σύσταση επιτροπής για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, ανεξάρτητης από το διοικητικό της συμβούλιο, ως μέρος της συμφωνίας ρεκόρ ύψους 5 δισ. δολαρίων με την αμερικανική ομοσπονδιακή επιτροπή εμπορίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν το 2018, οι προγραμματιστές είχαν τη δυνατότητα πρόσβασης σε πακέτα δεδομένων του κάθε χρήστη με διάφορους τρόπους, προκειμένου να τους βοηθήσουν να δημιουργήσουν εφαρμογές.

Δειτε Επισης

Η επιλογή που μπορεί να «σώσει» την υγεία της μπαταρίας του iPhone
Κορίτσια φοβούνται για τις ρυτίδες από το Δημοτικό λόγω tik tok
Στην παγωμένη «Ευρώπη» το μεγαλύτερο διαστημόπλοιο της ΝΑΣΑ για πλανητική αποστολή
Γιατί δεν θα διαθέσει στην Ευρώπη την AI του iPhone 16 η Apple
ΒΙΝΤΕΟ: Πρώτη φορά ιδιώτες αστροναύτες έκαναν διαστημικό περίπατο-«Μοιάζει με έναν τέλειο κόσμο»
ΒΙΝΤΕΟ: Αποκαλύφθηκε το iPhone 16 με ενσωματωμένα εργαλεία Apple Intelligence
ΒΙΝΤΕΟ: Παρουσιάζεται σήμερα το iphone 16 - Τα χαρακτηριστικά που προκαλούν θόρυβο
Σε τρία χρόνια εκτιμάται πως ο Έλον Μασκ θα είναι ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο
Νέο τεστ διάγνωσης καρκίνου του προστάτη με αποτέλεσμα σε 15 λεπτά
Ο Ζούκερμπεργκ αποκάλυψε πως ο Μπάιντεν πίεσε τη Meta να λογοκρίνει περιεχόμενο για την Covid