Στο έλεος της κακοκαιρίας Ήπειρος, Κρήτη και Αττική

Τεράστια προβλήματα σε Άρτα και Κρήτη δημιούργησε στο πέρασμά της το καθ’όλη τη διάρκεια της Κυριακής η κακοκαιρία, η οποία σάρωσε τη χώρα μας και ειδικά την Αιτωλοακαρνανία, όπου με την υπερχείλιση των ρεμάτων, πλημμύρισαν σπίτι και επιχειρήσεις.

Ισχυρή βροχόπτωση σημειώθηκε χθες το βράδυ και στην Αττική.

Συγκεκριμένα, στον Δήμο Αρταίων και στην είσοδο της πόλης, από την παλιά εθνική οδό προς Αγρίνιο, υπερχείλισαν δύο ρέματα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια, επιχειρήσεις, καλλιέργειες και να διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Ολονύχτια μάχη έδωσαν τα συνεργεία του δήμου και η Πυροσβεστική, προκειμένου να ανακόψουν τα ορμητικά νερά αλλά και να καθαρίσουν τα φερτά υλικά και ξύλα από τα γεφύρια.

Στα ορεινά χωριά του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη, η κακοκαιρία έχει δημιουργήσει προβλήματα σε όλο το επαρχιακό δίκτυο. Ο δήμαρχος Περικλής Μίγδος, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως σε πολλά σημεία γίνονται καθιζήσεις του οδοστρώματος, υπάρχουν καταπτώσεις βράχων, ξεριζώθηκαν δένδρα, ενώ η υπερχείλιση μικρών ρεμάτων της περιοχής έχει καταστρέψει καλλιέργειες, χωράφια ακόμη και γεφύρια.

Τα μηχανήματα του δήμου παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες εργάζεται  προκειμένου να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο. Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου συνδράμει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, ενώ σημειώνει ότι με το πρώτο φως της ημέρας θα υπάρχει εικόνα για την έκταση των ζημιών.

Οι άνεμοι ταρακούνησαν και την Κρήτη

Την εμφάνισή τους και στην Κρήτη έκαναν από νωρίς το απόγευμα έκαναν οι άνεμοι και στην Κρήτη, προκαλώντας αρκετά προβλήματα στο νησί.

Τα κυριότερα αφορούν τις αεροπορικές και ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες καθώς από το μεσημέρι τέθηκε σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου.

Στο λιμάνι του Ηρακλείου προσέκρουσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Φαιστός Παλάς» κατά τη διάρκεια πρόσδεσής του.

Στο πλοίο επιβαίνουν 270 επιβάτες και δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός.

Τελικά το πλοίο προσέδεσε με ασφάλεια χάρη στη συνδρομή τριών ρυμουλκών, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη.

Στο μεταξύ το πλοίο «Πρέβελη» εξαιτίας του ότι… φράκαρε το «Φαιστός Παλάς» αδυνατούσε να μπει στο λιμάνι και έκανε κύκλους απ’ έξω μέχρι να μεταφερθεί και να δέσει το πλοίο των Μινωικών.

Την ίδια στιγμή, έντονα προβλήματα εντοπίστηκαν και στο αεροδρόμιο Ηρακλείου καθώς η απογευματινή πτήση από Αθήνα δεν προσγειώθηκε στο «Νίκος Καζαντζάκης» εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων με το αεροπλάνο να αναγκάζεται να επιστρέψει στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Κινητοποιήθηκε η πυροσβεστική για πτώσεις δέντρων

Παράλληλα, μικροπροβλήματα προκλήθηκαν και στο οδικό δίκτυο της Κρήτης εξαιτίας πτώσεις δέντρων.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την Πυροσβεστική κατά τη διάρκεια του απογεύματος καταγράφηκαν πτώσεις δέντρων στον ΒΟΑΚ (στο ύψος του Κοκκίνη Χάνι), στην περιοχή του Άη Γιάννη Κνωσού (έπεσε πάνω σε σταθμευμένα οχήματα).

Προβλήματα στην Πάτρα, κλειστή η Γέφυρα του Ρίου

Πολλά προβλήματα αντιμετώπισε και η Πελοπόννησος, με την Πάτρα να δέχεται ισχυρή βροχόπτωση από το απόγευμα. Στην παλιά Εθνική οδό, στο ύψος των Καμινίων, σημειώθηκε κατολίσθηση, ενώ η πυροσβεστική δέχτηκε κλήσεις για άντληση υδάτων σε δύο υπόγεια σπίτια στην Οβρυά και στο Κουκούλι, καθώς και για κοπή δέντρου που ήταν έτοιμο να πέσει στην οδό Καρόλου.

Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση υπήρξαν στην περιοχή Δεμένικα, ενώ από τους ισχυρούς ανέμους, έμεινε κλειστό το πορθμείο του Ρίου – Αντίρριου.

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου

Την ίδια στιγμή, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για Κυκλάδες και Κύθηρα από τον Πειραιά, ενώ για τα  νησιά του Αργοσαρωνικού πραγματοποιούνται μόνο τα συμβατικά δρομολόγια.

Απαγορευτικό είναι σε ισχύ και στην γραμμή Καβάλα – Πρίνου. Δεν εκτελείται ούτε το δρομολόγιο, Ρίο – Αντίρριο. Απαγορευτικό και στο δρομολόγιο Πάτρα – Κεφαλλονιά και Κυλλήνη – Κεφαλλονιά.

Δειτε Επισης

Ζήτησε ενοχή του πάτερ Αντώνιου για το σκάνδαλο της Κιβωτού ο Εισαγγελέας
Θρίλερ στην Κρήτη-Νεκρή 37χρονη μητέρα, την εντόπισε ο πατέρας της
Σ. Κασσελάκης: Να γεμίσουμε με χιλιάδες "είμαι εδώ", μην φύγετε από τον ΣΥΡΙΖΑ, γραφτείτε για το συνέδριο
Ξέσπασε ο πατέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ-«Ο δήμος δεν είδε, δεν άκουσε»
Τραγική υπόθεση στην Ελλάδα-Δεκατετράχρονη κατήγγειλε πως έπεσε θύμα βιασμού
Επανεκλογή Νίκου Ανδρουλάκη στην αρχηγεία του ΠΑΣΟΚ-Τον συνεχάρη ο Χάρης Δούκας
Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του Μπάμπη-Τι έδειξε το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του
Απίστευτο περιστατικό-Ιερέας μέθυσε και επέστρεψε στο σπίτι του χωρίς τα ράσα
Σοκ στη Θεσσαλονίκη-Συνελήφθη ιδιοκτήτης γυμναστηρίου για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικης
Νέες ισορροπίες στο ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση για αποκλεισμό Κασσελάκη-«Ντροπή σας, το ξεφτιλίσατε»