Σε κλοιό κακοκαιρίας η Κύπρος-Κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική
16:40 - 23 Δεκεμβρίου 2019

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να παρατηρηθούν απόψε στην Κύπρο, με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία να εκδίδει κίτρινη προειδοποίηση.
Η κίτρινη προειδοποίηση θα βρίσκεται σε ισχύ από τις 22:00 απόψε το βράδυ μέχρι τις 16:00 αύριο το απόγευμα.
Αναλυτικά το δελτίο καιρού:
Αναλυτικά το δελτίο καιρού:
Βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή, από απόψε.
Απόψε, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κατά διαστήματα, καθώς και χιόνια ή χιονόνερο στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Από τα μεσάνυχτα και μετά τα φαινόμενα αναμένεται τοπικά να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και παροδικά μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης και στα προσήνεμα παράλια μέχρι πολύ κυματώδης.
Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.
Αύριο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κατά διαστήματα, καθώς και χιόνια στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, αρχικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και παροδικά μέχρι σφοδροί, 7 μποφόρ και αργότερα μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης και στα δυτικά και βόρεια πολύ κυματώδης.
Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα. Τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ταραγμένη μέχρι κυματώδης και στα δυτικά και βόρεια κυματώδης.
Τα Χριστούγεννα και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα. Τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση.
Την Παρασκευή, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.
