Τηλεφωνική επικοινωνία Τσαβούσογλου-Λαβρόφ για την κατάσταση σε Συρία και Λιβύη

Oι εξελίξεις στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας αλλά και στη Λιβύη βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και της Τουρκίας, Σεργκέι Λαβρόφ και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μεταδίδει το πρακτορείο Tass επικαλούμενο πηγή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η πηγή αυτή δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για το περιεχόμενο του τηλεφωνήματος. Μια τουρκική αντιπροσωπεία βρίσκεται από σήμερα στη Μόσχα για να συζητήσει τα θέματα αυτά.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει στις 18 Δεκεμβρίου ότι στην αντιπροσωπεία αυτή θα μετέχουν ένας υφυπουργός Εξωτερικών, ένας υφυπουργός Άμυνας και στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών και εθνικής ασφαλείας.

Μια τουρκική διπλωματική πηγή ανέφερε ότι στις συνομιλίες στη Μόσχα θα συζητηθεί και η ενδεχόμενη ανάπτυξη Τούρκων στρατιωτών και η παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην κυβέρνηση της Λιβύης, μια πιθανότητα που ανησυχεί τη Ρωσία.

Δειτε Επισης

Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη πρέπει επειγόντως και γρήγορα να επανεξοπλιστεί
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί στην κλήρωση του Τζόκερ
Οι IDF «εξουδετέρωσαν» τον κυβερνητικό επικεφαλής της Χαμάς στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Χταπόδι πήγε να... στραγγαλίσει δύτη στη Ρωσία, επειδή το ενόχλησε
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από την πυρκαγιά σε κλαμπ στη Βόρεια Μακεδονία-Αδερφές πήγαν μαζί στο κλαμπ και επέζησε η μία
Τραμπ μετά τη συνομιλία με Πούτιν: Αυτός ο πόλεμος δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ αν ήμουν πρόεδρος
Θετική είναι η αποτίμηση κομμάτων για τα αποτελέσματα της διευρυμένης στη Γενεύη
ΓΓ ΑΚΕΛ για διευρυμένη: Θετικό ότι η διαδικασία κρατήθηκε ζωντανή
Αννίτα Δημητρίου: Θετικό βήμα η κατάληξη της πενταμερούς προς το ενδεχόμενο επανέναρξης ουσιαστικών διαπραγματεύσεων
ΒΙΝΤΕΟ: Ανεξέλεγκτο το μέτωπο της φωτιάς στη Λεμεσό-Δυσχεραίνουν το έργο πυρόσβεσης οι άνεμοι