Χιλή: Δύο απανθρακωμένα πτώματα βρέθηκαν σε κατάστημα που πυρπολήθηκε

Δύο απανθρακωμένα πτώματα βρέθηκαν στο Βαλπαραΐσο, στη δυτική Χιλή, σε κατάστημα που πυρπολήθηκε από διαδηλωτές στα τέλη Νοεμβρίου, γεγονός που ανεβάζει σε 28 τους νεκρούς από την έναρξη του κινήματος διαμαρτυρίας στη λατινοαμερικάνικη χώρα, ανακοίνωσε χθες Σάββατο η αστυνομία.
 
Τα πτώματα βρέθηκαν στο υπόγειο του κτιρίου, το οποίο είχε πλημμυρίσει στη διάρκεια της επιχείρησης για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και στο οποίο οι πυροσβέστες δεν είχαν καταφέρει να φτάσουν ως τώρα, διευκρίνισε η ίδια πηγή.
 
Εξάλλου η χιλιανή εισαγγελία ξεκίνησε χθες έρευνα εναντίον αστυνομικού που παρέσυρε με το όχημά του έναν 20χρονο διαδηλωτή στη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης την Παρασκευή στο Σαντιάγο.Ο νεαρός που τραυματίστηκε κατονομάστηκε από ΜΜΕ της Χιλής ως Όσκαρ Ιγνάσιο Πέρες Κορτές. Έχει εισαχθεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται και κατά τις πρώτες πληροφορίες έχει υποστεί κάταγμα στη λεκάνη, σύμφωνα με την εφημερίδα El Mercurio.
 
Ο αστυνομικός έχει αφεθεί ελεύθερος υπό όρους εν αναμονή των αποτελεσμάτων της έρευνας, με την εισαγγελία προς το παρόν να αποκλείει το ενδεχόμενο να παρέσυρε σκοπίμως τον διαδηλωτή.
 
Διαδηλώσεις εναντίον της πολιτικής του συντηρητικού προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα και των ενδημικών ανισοτήτων συνταράσσουν τη Χιλή από τη 18η Οκτωβρίου, στην πιο σοβαρή κρίση μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας το 1990.
 
Τουλάχιστον 28 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις διαδηλώσεις και τις ταραχές, ενώ χιλιάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί στη λατινοαμερικανική χώρα, που ως πρόσφατα προβαλλόταν ως υπόδειγμα «σταθερότητας» στην περιοχή.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη πρέπει επειγόντως και γρήγορα να επανεξοπλιστεί
Οι IDF «εξουδετέρωσαν» τον κυβερνητικό επικεφαλής της Χαμάς στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Χταπόδι πήγε να... στραγγαλίσει δύτη στη Ρωσία, επειδή το ενόχλησε
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από την πυρκαγιά σε κλαμπ στη Βόρεια Μακεδονία-Αδερφές πήγαν μαζί στο κλαμπ και επέζησε η μία
Τραμπ μετά τη συνομιλία με Πούτιν: Αυτός ο πόλεμος δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ αν ήμουν πρόεδρος
Ο Πούτιν συμφώνησε να παύσουν οι επιθέσεις στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας για 30 ημέρες
Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ–Πούτιν
Σε εξέλιξη το τηλεφώνημα Τραμπ-Πούτιν για την Ουκρανία
BINTEO: Μια νεκρή και δυο τραυματίες από το περιστατικό με όχημα που έπεσε σε πεζούς στο Λονδίνο
Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στο Λονδίνο-Αναφορές για μια νεκρή