Η εικόνα της... φωνάζει την ανάγκη για ενίσχυση

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της για το 2019 αφήνοντας δύο βαθμούς στο 0-0 με τη Λαμία. Τις πρώτες απώλειες βαθμών επί Μάσιμο Καρέρα, ο οποίος προερχόταν από δύο διαδοχικές νίκες κόντρα σε Ξάνθη και Αστέρα Τρίπολης.

Προφανώς ο Ιταλός κόουτς δεν μπορεί να κριθεί μέσα σε μία εβδομάδα, κατά την οποία η ΑΕΚ είχε τρία ματς κολλητά, ωστόσο για άλλη μια φορά φάνηκε με τον πλέον έντονο τρόπο και σε αυτήν την τριάδα αγώνων ότι η ΑΕΚ τον Ιανουάριο για αρχή, αλλά και στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού έπειτα, πως χρειάζεται ενίσχυση με παίκτες ποιότητας και προσωπικότητας και βαθιές τομές στο ρόστερ.

Η προτεραιότητα της απόκτησης στόπερ

Ο Καρέρα έχει δώσει έμφαση στην ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ, κάτι που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπιζε η Ένωση από το ξεκίνημα της σεζόν. Άλλωστε και ο Ίλια Ίβιτς γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο έχει θέσει ως προτεραιότητα την απόκτηση ενός ικανού στόπερ ενόψει Γενάρη. Ο Τσιγκρίνσκι άλλωστε βρίσκεται στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και ο Βράνιες το πιο πιθανό (όπως έχουν τα πράγματα) είναι να μην βρίσκεται στο κιτρινόμαυρο ρόστερ την επόμενη σεζόν. Ο Ιταλός τεχνικός προσπάθησε να «δέσει» με την αγωνιστική του φιλοσοφία την αμυντική συμπεριφορά της ομάδας του στα πρώτα του παιχνίδια στον πάγκο, αλλά αυτό από μόνο του σε βάθος χρόνου δεν είναι αρκετό.

Ο επιβλητικός χαφ και ο γρήγορος και ποιοτικός εξτρέμ

Η απουσία επίσης ενός επιβλητικού χαφ με ανασταλτικές και δημιουργικές ικανότητες, όσο και η έλλειψη τουλάχιστον ενός γρήγορου και ποιοτικού εξτρέμ είναι στοιχεία που «φωνάζουν». Προφανώς και ο Καρέρα με βάση και το βιογραφικό του είναι ένας προπονητής που δίνει έτσι κι αλλιώς έμφαση στο αμυντικό πλάνο, ωστόσο στην ΑΕΚ είναι γεγονός τη φετινή σεζόν πως αν οι Μάνταλος, Λιβάια και Ολιβέιρα δεν... τραβήξουν μεσοεπιθετικά, τότε το γκολ έρχεται με το σταγονόμετρο. Κάτι που αποδείχθηκε και απέναντι στη Λαμία.

Οι τελικές που έρχονται με μεγάλη δυσκολία

Στην Ξάνθη χρειάστηκε να κάνει ο Νέναντ Κρίστιτσιτς το πρώτο του πραγματικά «γεμάτο» παιχνίδι με την κιτρινόμαυρη φανέλα και να πάρει σημαντικές βοήθειες από τον Κώστα Γαλανόπουλο στο δημιουργικό κομμάτι προκειμένου η ΑΕΚ να φύγει με το γκολ του δεύτερου με το διπλό. Η ΑΕΚ δημιούργησε μόλις επτά τελικές. Την ίδια δυσκολία παρουσίασε και απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, σε ένα ματς το οποίο ολοκλήρωσε με μόλις έξι τελικές και τα γκολ να προέρχονται από τους... συνήθεις υπόπτους. Εκείνη τη μέρα ο Κρίστιτσιτς ναι μεν έκανε το δεύτερο σερί καλό του παιχνίδι, αλλά δεν είχε βοήθειες και μετά τον τραυματισμό του Γαλανόπουλου όλα έγιναν πιο δύσκολα και ανασταλτικά. Κόντρα στη Λαμία η ΑΕΚ ολοκλήρωσε το ματς με 11 τελικές, αλλά λίγες από αυτές αποτέλεσαν ουσιαστική απειλή.

Έχει πάρει ελάχιστα από τους χαφ αλλά και από τους εξτρέμ της

Γενικότερα για την ΑΕΚ δεν είναι όμως μόνο οι βοήθειες που δεν παίρνει τη φετινή σεζόν από τον άξονά της, ο οποίος της έχει δώσει σε αριθμούς μόνο δύο γκολ (από Σιμόες και Γαλανόπουλο) και καμία ασίστ. Είναι και το μεγάλο πρόβλημα της μη συμμετοχής των εξτρέμ της στο δημιουργικό κομμάτι. Ο Βέρντε (με ένα γκολ και δύο ασίστ) πάνω που πήρε τα πάνω του, επί Καρέρα βγήκε από την ενδεκάδα και οι Αλμπάνης και Ντέλετιτς έχουν δώσει συνολικά ένα γκολ και μία ασίστ. Με λίγα λόγια στο δημιουργικό κομμάτι η ΑΕΚ πλην Μάνταλου, Λιβάια και Ολιβέιρα έχει πάρει από τους χαφ και τους εξτρέμ της τέσσερα γκολ και τρεις ασίστ, τη στιγμή που άλλες επιλογές όπως οι Σιμάο και Ζεράλδες έχουν τεθεί εδώ και καιρό εκτός ομάδας, ο Σαμπανάτζοβιτς έχει πάρει ελάχιστα λεπτά, ενώ ο Κλωναρίδης έχει μείνει νοκ-άουτ για μεγάλο διάστημα με τραυματισμό.

Μόνος του στην κορυφή ο Ολιβέιρα

Συν τοις άλλοις ο Ολιβέιρα, ο οποίος αποτελεί ένα φορ που κάνει τη διαφορά αποδεδειγμένα, είναι μόνος του στην κορυφή. Ο Λιβάια είναι γνωστό πως δεν μπορεί να προσφέρει σε αυτή τη θέση και η μόνη εναλλακτική είναι ο Γιακουμάκης, ο οποίος όμως δεν μπορεί να… μπει στα παπούτσια του Πορτογάλου όταν αυτός απουσιάζει…

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

LIVE: Στο βήμα της 79ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Στη Νέα Υόρκη ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου-Ζήτησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Ανενεργός ο νόμος για Πόθεν Έσχες των δημοσίων υπαλλήλων, μη ξεκάθαρη η λύση-Χωρίς διόδους οι whistleblowers
Αθώοι δύο κατηγορούμενοι για βιασμό 24χρονης-Βίντεο γύρισε μπούμερανγκ την υπόθεση, αναξιόπιστη η μάρτυρας
Ξεκαθάρισε τις σκιές για απαγόρευση κινητών η Μιχαηλίδου-Πυρά από ΑΚΕΛ για αποτυχία εφαρμογής νόμων
Απαντά για τα προσκλητήρια σε υπηρεσιακούς φακέλους ο Αρχηγός-Δηλώνει πως ήταν εν αγνοία του, πλήρωσε το κόστος
Καταγγελία σε βάρος Αρχηγού Αστυνομίας για αποστολή... προσκλητηρίων σε υπηρεσιακούς φακέλους
Τα κρούσματα… παραξενιάς συνεχίζονται στον άβολο κόσμο της συμπολίτευσης
Βγάζει το mute και ανοίγει τη συζήτηση για απαγόρευση κινητών στα σχολεία η Βουλή
Κραυγή απόγνωσης από οργανώσεις ΑμεΑ για επιδόματα-«Υπάρχουν άνθρωποι εγκλωβισμένοι στο σπίτι»