Στο σφυρί τέσσερα νησιά και μια χερσόνησος στην Τουρκία

Τέσσερα νησιά και μια χερσόνησο συνολικής αξίας 457 εκ ΤΛ (76.16 εκ ευρώ) βγήκαν προς πώληση στην Τουρκία, όπως ανακοινώθηκε μέσω διαφήμισης στο διαδίκτυο. Στα προς πώληση νησιά και την χερσόνησο υπάρχουν ήδη έτοιμες τουριστικές εγκαταστάσεις.
 
Την είδηση έβγαλε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν, το οποίο αναφέρει ότι τα τρία από τα τέσσερα νησιά βρίσκονται σε Αιγαίο και Μεσόγειο και το τέταρτο νησί είναι ένα μικρό στην λίμνη Ουλουαμπάτ στη Μπούρσα (Προύσα). Για τα νησιά, προστίθεται, υπάρχουν προτάσεις από την Ρωσία, το Ιράν, την Σαουδική Αραβία, το Αζερμπαϊτζάν, το Κατάρ, το Ντουμπάι και τουρκόφωνες δημοκρατίας ενώ επενδυτές υπήρξαν και από την Τουρκία.
 
Σύμφωνα με την είδηση οι προτάσεις για τα νησιά δεν έφτασαν το ποσό που ζητούνταν και δεν πραγματοποιήθηκαν ενώ για την χερσόνησο που βρίσκεται στην περιοχή της Μούγλα στη νότια Τουρκία, και εκεί σχεδιάζεται ένα κέντρο φροντίδας και αποκατάστασης ηλικιωμένων, δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.
 
Το μικρότερο νησί, εκείνο στη λίμνη Ουλουαμπάτ, ανήκει και τώρα σε ιδιώτη, τον Νεντίμ Μπουλούτ με την οικογένεια να κατέχει το νησάκι εδώ και 82 χρόνια. Ωστόσο η τιμή πώλησης που ορίσθηκε στα 17 εκ ΤΛ (5,6 εκ ευρώ) δεν δόθηκε από κανέναν.
 
Το μεγαλύτερο νησί, το «Καρατζιά» βρίσκεται στη Μαρμαρίδα, έχει έκταση 381 χιλιάδες τμ και ορίσθηκε στα 145 εκ ΤΛ (24,16 εκ ευρώ). Στο νησί αυτό υπάρχουν 4 μικρά χωριά και τουριστικές εγκαταστάσεις. Τα άλλα δύο νησιά είναι το Τσιτσέκ (Λουλούδι) στην επαρχία Αϊβαλίκ του νομού Μπαλίκεσιρ και κοντά στο Μπόντρουμ (Αλικαρνασό).

Δειτε Επισης

Νετανιάχου: Το Ισραήλ έχει πλησιάσει τους στόχους του στον πόλεμο με Ιράν
Νew York Times: Eνδείξεις προετοιμασίας επιθέσεων σε αμερικανικές βάσεις σε Ιράκ ή Συρία
Σε κλίμα αντιπαράθεσης η συνεδρία ΣΑ-«Όταν ο κόσμος βρέθηκε στο χείλος της αβύσσου, οι ΗΠΑ έκαναν το βήμα μπροστά»
Η πρώτη δήλωση Χαμενεΐ μετά τις αμερικανικές επιδρομές στο Ιράν-«Η τιμωρία συνεχίζεται»
Τραμπ: Αν το σημερινό καθεστώς στο Ιράν είναι ανίκανο, γιατί να μην υπάρξει αλλαγή
Στους 22 οι νεκροί από την επίθεση στην ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Δαμασκό-Σκηνές χάους, επιρρίπτεται στον ISIS η ευθύνη
LIVE: Η Τεχεράνη απειλεί πως θα βάλει στο στόχαστρο αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στη Μέση Ανατολή
Επανέρχεται ο Τραμπ για την επίθεση σε Ιράν-«Τους πήραμε τη βόμβα μέσα από τα χέρια»
Αυτές είναι οι σημαντικότερες βάσεις των ΗΠΑ που θα μπορούσαν να βρεθούν στο στόχαστρο του Ιράν
Τουλάχιστον 20 νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Δαμασκό