Συζητούν για το ΓΕΣΥ οι πολιτικοί αρχηγοί στη Βουλή

Στη Βουλή, για διευρυμένη σύσκεψη με θέμα το ΓΕΣΥ, θα βρεθούν σήμερα οι αρχηγοί κομμάτων, ο υπουργός Υγείας, αλλά και εκπρόσωποι του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας.
 
Η σύσκεψη θα ξεκινήσει στις 11:30 και θα είναι κεκλεισμένη των θυρών. Κατά τη διάρκειά της, οι πολιτικοί αρχηγοί θα καταθέσουν τις απόψεις τους για το ΓΕΣΥ, καθώς επίσης και τα προβλήματα που καταγράφουν, μέσα από την εφαρμογή του, ώστε να βρουν τρόπους αντιμετώπισής τους για να παραμείνει λειτουργικό το ΓΕΣΥ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στην αντεπίθεση ο Αβέρωφ για το ΓεΣΥ-Οι συνωμότες, οι ιερές αγελάδες και οι καταραμένοι
 
Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, σε δηλώσεις του, ανέφερε πως δεν επιχειρεί αλλαγή της φιλοσοφίας του αλλά διορθώσεις εκεί που χρειάζετα. Την ίδια ώρα, ξεκαθάρισε ότι το ΓεΣΥ είναι κοινωνική κατάκτηση και πως τα προβλήματα που προεκυψαν στους πέντε μήνες της εφαρμογής του είναι πολύ λιγότερα από αυτά που αναμένονταν.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν δέχεται αλλαγές στη φιλοσοφία του ΓΕΣΥ το ΑΚΕΛ
 
Από πλευράς του, ο Άνδρος Κυπριανού σημειώσε πως σίγουρα υπάρχουν αδυναμίες και κατάχρηση και η προσπάθεια θα πρέπει να είναι να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά, ενώ τόνισε πως εκείνο που σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθεί το ΑΚΕΛ είναι να αλλάξει η φιλοσοφία του Σχεδίου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μ. Σιζόπουλος: Χρειάζεται να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για το ΓεΣΥ
 
Στην αντίπαλη πλευρά, ο Μαρίνος Σιζόπουλος υποστήριξε πως χρειάζεται να ληφθούν άμεσα συγκεκριμένες αποφάσεις προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις για το ΓεΣΥ, προτείνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει αναβάθμιση και στήριξη των δημόσιων νοσηλευτηρίων, οι προσωπικοί γιατροί να πληρώνονται ανάλογα με τους ασθενείς τους οποίους δέχονται καθώς και ότι θα πρέπει να διευκολυνθεί η πρόσβαση του ασθενή στους ειδικούς γιατρούς.

Δειτε Επισης

Έκλεψε μοτοποδήλατο και το έκρυψε στο σπίτι του-Συνελήφθη 17χρονος
Φωτιά σε τετράτροχη στην Αγία Νάπα-Καταστράφηκε ολοσχερώς
Κατακλυσμός με τον υδράργυρο στα ύψη-Δείχνει 38 βαθμούς το θερμόμετρο
Νέα ρωσική αεροπορική επίθεση στο Κίεβο-Ενεργοποιήθηκαν οι αντιαεροπορικές δυνάμεις
Καταλήφθηκε από τον ισραηλινό στρατό το ιστιοφόρο Madleen-Επιστρέφουν στις πατρίδες τους οι επιβαίνοντες
Μετά τη διαμαρτυρία ξανά στη Βουλή η υπόθεση των φωτοβολταϊκών στο Φρέναρος-Ζητούν παρέμβαση Προέδρου
ΒΙΝΤΕΟ: Έκρυθμη κατάσταση στο Λος Άντζελες-Η Εθνοφρουρά έριξε χημικά και πλαστικές σφαίρες στους διαδηλωτές
«Είχαν έτοιμα τα προσκλητήρια, όμως τους πρόλαβε η εισβολή… Έμειναν εκεί και περιμένουν πενήντα χρόνια»
Από τον Ίλον Μασκ στους αριστίνδην-Οι ευκαιριακές συμμαχίες αυξημένου ρίσκου χωρίς πολιτικό υπόβαθρο
Συναγερμός στην Πολωνία μετά από ρωσικές επιθέσεις κοντά στα σύνορα