Αποφυλακίζονται 54 κατάδικοι ενόψει Χριστουγέννων-Δεν επιλύεται το πρόβλημα υπερπληθυσμού

Χριστούγεννα με τις οικογένειες τους θα κάνουν 54 κατάδικοι των Κεντρικών Φυλακών, οι οποίοι αποφυλακίζονται με Προεδρική χάρη, με βάση τη σχετική νομοθεσία.
 
Συγκεκριμένα, 21 Κύπριοι και 33 αλλοδαποί αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι εντός της ημέρας, ενώ όλοι έχουν εκτίσει το μισό της ποινής τους και τον Απρίλιο θα αποφυλακίζονταν.
 
Από την λίστα των αποφυλακισθέντων εξαιρούνται όσοι καταδικάστηκαν για φόνο, ανθρωποκτονία, απόπειρα φόνου, σεξουαλικά αδικήματα και εμπορία ναρκωτικών.
 
Σημειώνεται πως παρά τις αποφυλακίσεις, εξακολουθεί να παρατηρείται σοβαρό πρόβλημα υπερπληθυσμού, αφού αυτή τη στιγμή υπάρχουν 760 κατάδικοι ενώ η χωρητικότητα είναι για περίπου 550 άτομα.

Δειτε Επισης

Καταγγελίες για άλλες δύο υποθέσεις τραυματισμών από ΤΑΚΑΤΑ-Αξιολογεί τις αναφορές η Ερευνητική Επιτροπή
Επαναπατρίστηκαν 16 πρόσωπα σε πέντε μέρες σε συνεργασία με τη FRONTEX
Μικρή μείωση θανατηφόρων στην Κύπρο την τελευταία δεκαετία-Στη 13η θέση στην Ευρώπη
Ποινή φυλάκισης έξι ετών σε 57χρονο για υπόθεση ναρκωτικών με δύο κιλά κάνναβης και κοκαΐνη
Σε πλήρη εγρήγορση oι Αρχές για τις συλλήψεις των Αζέρων-Πώς τοποθετείται η Κυβέρνηση
Απόφαση Ανωτάτου: Άκυρο το ένταλμα έρευνας για σημειώσεις στην οικία δεσμοφύλακα, «ουδεμία μαρτυρία, καθ' υπέρβαση της δικαιοδοσίας»
Κλειστός δρόμος στον Στρόβολο λόγω βλάβης σε αγωγό του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας
Πρόστιμο έξι χιλιάδων ευρώ σε 32χρονη για παράνομα καπνικά προϊόντα
Αναζητά πέντε πρόσωπα για υποθέσεις κλοπών στη Λεμεσό η Αστυνομία (pics)
Στόχος εμπρηστών η γιαγιά ανήλικου που συνελήφθη για βομβιστικές επιθέσεις και ληστεία