Απασφάλισε και άνοιξε πυρ κατά Σιζόπουλου ο Παπαδάκης-«Κακόπιστη στάση...»

Στην αντεπίθεση πέρασε ο ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ, Δημήτρης Παπαδάκης κατά του προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου για την υπόθεση αντικομματικής συμπεριφοράς που άνοιξε εναντίον του.
 
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, ο Δημήτρης Παπαδάκης, απάντησε στον ερευνώντα λειτουργό με 14σέλιδη επιστολή και επισυνάπτωντας έγγραφα 100 σελίδων.
 
Ο Δημήτρης Παπαδάκης καταγγέλλει ότι ενημερώθηκε για τις καταγγελίες εναντίον τους από τα Μέσα μαζικής Ενημέρωσης ενώ χαρακτηρίζει τη στάση του προέδρου του κόμματος του ως κακόπιστη και τις καταγγελίες του αστήριχτες.
 
Ο Δημήτρης Παπαδάκης επιφυλάσσεται να δώσει στη δημοσιότητα το πλήρες περιεχόμενο της απάντησης του ενώ υπογραμμίζει ότι, «είναι δεδομένη η αποφασιστικότητα μου να αντισταθώ με όλα τα νόμιμα μέσα στις όποιες ανίερες ενέργειες εναντίον μου και να υπερασπιστώ τις αρχές της δημοκρατίας και της διαφάνειας που οφείλει να υπερασπίζεται το κόμμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το παρασκήνιο της κόντρας Σιζόπουλου-Παπαδάκη με ορίζοντα το 2021
 
Αυτούσια η ανακοίνωση
Με πλήρη σεβασμό στις αρχές της νομιμότητας, της αλήθειας και της διαφάνειας έχω την ελάχιστη υποχρέωση προς τους συναγωνιστές, αλλά και προς τον εαυτό μου να προβώ στην παρούσα ανακοίνωση. Πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρθηκαν για δήθεν αντικομματική μου συμπεριφορά και για πειθαρχικό μου έλεγχο μετά από καταγγελία του κ. Σιζόπουλου.
 
Το γεγονός της καταγγελίας και της έναρξης της πειθαρχικής διαδικασίας κοινοποιήθηκε σε μένα, μέσα Νοεμβρίου από δημοσιεύματα, χωρίς όμως να λάβω άμεσα γνώση του περιεχομένου της καταγγελίας. Το περιεχόμενο της καταγγελίας Σιζόπουλου μου κοινοποιήθηκε από τον Ερευνώντα Λειτουργό μόλις στις 03/12/2019 και μου δόθηκε χρόνος μέχρι τις 09/12/2019 για να απαντήσω. Η καταγγελία Σιζόπουλου διέρρευσε στα Μ.Μ.Ε. σκόπιμα από την πλευρά του ιδίου, το οποίο επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι ο μόνος που μπορούσε να γνωρίζει για την καταγγελία είναι ο ίδιος ο κ. Σιζόπουλος που την προώθησε αφού ο υποφαινόμενος εκ των πραγμάτων δεν την γνώριζε και το έμαθε επίσημα στις 3/12/2019.
 
Στις 09/12/2019 επέδωσα δεόντως την γραπτή μου απάντηση προς τον Ερευνώντα Λειτουργό. Η απάντηση μου είναι συγκεκριμένη και βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και νομικά σημεία. Στην Απάντηση μου η οποία αποτελείται από 14 σελίδες και από επισυνημμένα έγγραφα 100 σελίδων προώθησα τις ξεκάθαρες θέσεις μου, οι οποίες παρεμπιπτόντως ήταν γνωστές στον καταγγέλλοντα κ. Σιζόπουλο, αφού εξ αρχής με συνέπεια και κατ’ εξακολούθηση είχαν τεθεί ενώπιον του τόσο προφορικά όσο και γραπτώς. Τονίζω ότι επισύναψα τους σχετικούς κανονισμούς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και σχετικές αποφάσεις του Γενικού Δικαστηρίου της Ε.Ε..
 
Επί του παρόντος θα αρκεστώ να αναφέρω ότι με την απάντηση μου αποδεικνύω τους γνήσιους πραγματικούς και νομικούς λόγους της εύλογης άρνησης μου να συναινέσω σε παράνομες πράξεις που προσπαθούσε να μου επιβάλει ουσιαστικά ο κ. Σιζόπουλος με την συμφωνία που μου επέβαλε και εις την οποία άλλωστε έγραψα ρητά την επιφύλαξη μου και συγκεκριμένα: «Με επιφύλαξη για τα σημεία 2,3 όπου υπάρχουν νομικά κωλύματα σε σχέση με τους κανονισμούς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».
 
Τονίζω ότι, αναπόφευκτα στα πλαίσια της απάντησης μου ήμουν υποχρεωμένος να καυτηριάσω την κακόπιστη στάση του κ. Σιζόπουλου καθώς και την αστήριχτη εις βάρος μου καταγγελία.
Τέλος, οφείλω να αναφέρω ότι επιφυλάσσομαι να δώσω στην δημοσιότητα το πλήρες περιεχόμενο της απάντησης μου και είναι δεδομένη η αποφασιστικότητα μου να αντισταθώ με όλα τα νόμιμα μέσα στις όποιες ανίερες ενέργειες εναντίον μου και να υπερασπιστώ τις αρχές της δημοκρατίας και της διαφάνειας που οφείλει να υπερασπίζεται το κόμμα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άνοιξε τον δρόμο στον Χάρη για αναπληρωτής ο Λευτέρης

Δειτε Επισης

Συναντάται με την ΕΔΕΚ το ΔΗΚΟ για μια πρώτη κουβέντα-Ποιοι κάνουν σκέψεις για το ψηφοδέλτιο του κόμματος
Ν. Χριστοδουλίδης: Η ένταξη άσκησης στην καθημερινότητα προάγει ποιότητα ζωής πολιτών
Συνεχίζει το ίδιο τροπάριο ο Τατάρ-«Οι Ε/κ προκαλούν εντάσεις με τις συλλήψεις για σφετερισμό»
Πέραν των 80 έργων για τη Λευκωσία κόστους άνω του ενός δισ. ευρώ ανακοίνωσε ο ΠτΔ
Συνεχίζουν να ανταλλάζουν πυρά ΔΗΣΥ και Άλμα-Μετωπική σύγκρουση για τους πύργους στη Λάρνακα
Πρόταση νόμου για δημιουργία νέου ενιαίου επαγγελματικού συνταξιοδοτικού σχεδίου για αξιωματούχους
Ν. Χριστοδουλίδης: Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για πολυήμερη, ευπρόσδεκτος στο Συμβούλιο στην Κύπρο ο Ερντογάν
Χαρτοπόλεμος ΔΗΣΥ και Οδυσσέα για τη Λάρνακα-«Βαφτίζει δημόσιο συμφέρον τις μικροπολιτικές του σκοπιμότητες»
Νωρίτερα από ότι σχεδιαζόταν η πενταμερής-«Είμαστε κοντά σε κατάληξη στις τελικές ημερομηνίες»
Πρόεδρος: Η Κύπρος σχεδιάζει να φιλοξενήσει Σύνοδο Κορυφής με Ινδία και χώρες Μ. Ανατολής, θα προσκληθεί και ο Ερντογάν