Πεντάγωνο: Ό,τι κι αν γίνει με τη Βόρεια Κορέα είμαστε έτοιμοι
21:47 - 20 Δεκεμβρίου 2019

Ενόψει της εκπνοής ενός τελεσιγράφου από την Βόρειο Κορέα στις ΗΠΑ στα τέλη του έτους, το Πεντάγωνο δήλωσε την Παρασκευή, «έτοιμο, ό,τι κι αν γίνει» να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας.
«Η Νότια Κορέα είναι μία από τις περιοχές του κόσμου όπου διατηρούμε πάντα ένα υψηλό επίπεδο προετοιμασίας» των στρατευμάτων, δήλωσε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε.
Η στρατιωτική συμμαχία της Νότιας Κορέας, της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ είναι «συμπαγής σαν βράχος» διαβεβαίωσε. «Είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Νότιας Κορέας, της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ ανά πάσα στιγμή. Αυτό συνέβη εδώ και κάποιον καιρό, αυτό συμβαίνει και σήμερα».
Ο αξιωματικός αρνήθηκε να διευκρινίσει εάν οι ΗΠΑ έχουν εντοπίσει μετακινήσεις στη Βόρεια Κορέα που να υπονοούν μια νέα δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς. «Δεν συζητάμε πληροφορίες, ενδείξεις ή πράγματα όπως αυτό» υπογράμμισε.
