Πεντάγωνο: Ό,τι κι αν γίνει με τη Βόρεια Κορέα είμαστε έτοιμοι

Ενόψει της εκπνοής ενός τελεσιγράφου από την Βόρειο Κορέα στις ΗΠΑ στα τέλη του έτους, το Πεντάγωνο δήλωσε την Παρασκευή, «έτοιμο, ό,τι κι αν γίνει» να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας.

«Η Νότια Κορέα είναι μία από τις περιοχές του κόσμου όπου διατηρούμε πάντα ένα υψηλό επίπεδο προετοιμασίας» των στρατευμάτων, δήλωσε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε.

Η στρατιωτική συμμαχία της Νότιας Κορέας, της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ είναι «συμπαγής σαν βράχος» διαβεβαίωσε. «Είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Νότιας Κορέας, της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ ανά πάσα στιγμή. Αυτό συνέβη εδώ και κάποιον καιρό, αυτό συμβαίνει και σήμερα».

Ο αξιωματικός αρνήθηκε να διευκρινίσει εάν οι ΗΠΑ έχουν εντοπίσει μετακινήσεις στη Βόρεια Κορέα που να υπονοούν μια νέα δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς. «Δεν συζητάμε πληροφορίες, ενδείξεις ή πράγματα όπως αυτό» υπογράμμισε.

Δειτε Επισης

Πώς επιλέγει ένας Πάπας το όνομά του-Ποια είναι τα «ανεπιθύμητα»
Τα συγχαρητήρια του Ντόναλντ Τραμπ στον νέο Πάπα-«Μεγάλη τιμή που είναι Αμερικανός»
Ποιος είναι ο Λέων ΙΔ΄, o πρώτος Πάπας από τις ΗΠΑ-Θεωρείται συνεχιστής του Φραγκίσκου
Άναψε πράσινο φως η Ολομέλεια για την μεταβίβαση και εγγραφή οχημάτων υπό ανάκλήση
Νέος Πάπας ο Αμερικανός Ρόμπερτ Πρέβοστ-Πήρε το όνομα Λέων 14ος
Νέοι βομβαρδισμοί από την Ινδία στο Κασμίρ-Εκρήξεις στο αεροδρόμιο της Τζαμού
Λευκός καπνός στην Καπέλα Σιξτίνα-Εξελέγη νέος Πάπας στην τέταρτη ψηφοφορία
Πράσινο Βουλής για επέκταση στους 12 μήνες του δικαιώματος διακοπής εργασίας από μητέρες
Μαρτυρία κάρφωσε 47χρονο σχετικά με την πυρκαγιά σε αποθήκη στο Ζακάκι
Ο Τραμπ ανακοίνωσε εμπορική συμφωνία ΗΠΑ με Βρετανία-Ποια προϊόντα εξαιρούνται από τους δασμούς