Κ. Πάσσαρης: «Καταδικάστε με για όσα έχω κάνει»

Χωρίς τον Κώστα Πάσσαρη στο εδώλιο του κατηγορουμένου ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο η δίκη του διαβόητου κακοποιού για επτά απόπειρες ανθρωποκτονίας και ληστείες. «Καταδικάστε με γι' αυτά που έκανα. Είναι ηθικό να καταδικαστώ. Όχι όμως γι’ αυτά που δεν έκανα», ανέφερε ο Κώστας Πάσσαρης μέσω του συνηγόρου του κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι ο Κώστας Πάσσαρης εκτίει ποινή στη Ρουμανία και έχει εκφράσει την επιθυμία του να δικαστεί στην Ελλάδα, ενώ ο συνήγορός του, Ανδρέας Ταγαράκης, ζήτησε αρχικά από το δικαστήριο να αναβάλει την υπόθεση, καθώς δεν έχει παραληφθεί επισήμως από το υπουργείο Δικαιοσύνης η απάντηση των ρουμανικών Αρχών που συναινούν στο αίτημα Πάσσαρη να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στην Ελλάδα.

Μετά την απόρριψη του αιτήματος, το δικαστήριο προχώρησε στην εξέταση των μαρτύρων αστυνομικών, οι οποίοι στις 17 Φεβρουαρίου 2000 είχαν τραυματιστεί σοβαρά κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με τον Κώστα Πάσσαρη και δύο συνεργούς του στην πλατεία Βάθης.

«Θέλαμε να κάνουμε έλεγχο σε μία BMW που κινείτο ύποπτα. Καλέσαμε ενισχύσεις. Όταν πλησιάσαμε το αυτοκίνητο ο οδηγός (Πάσσαρης) μου είπε "μη φωνάζεις, δεν είμαι εγκληματίας" και αμέσως άνοιξε την πόρτα και έριχνε με το όπλο εναντίον μας. Ανταλλάξαμε πυροβολισμούς. Οι σφαίρες με βρήκαν στον ώμο. Από το χτύπημα, έχω κάνει 6 χειρουργεία και το χέρι μου είναι σε παράλυση», είπε ο αστυνομικός, κάνοντας λόγο για «τυφλά χτυπήματα» Πάσσαρη, προκειμένου να μην τον ακολουθήσει κανείς.

«Κάναμε σήμα να σταματήσουν για έλεγχο. Ο Πάσσαρης μας έλεγε "σας παρακαλούμε, είμαστε καλά παιδιά, δεν έχουμε κάνει τίποτα". Την ώρα που έλεγε αυτά, ακούω τον συνάδελφό μου να φωνάζει "όπλο". Είχε δει τον συνοδηγό του Πάσσαρη να βγάζει όπλο. Σε 30'' έπεσαν 130 σφαίρες», είπε χαρακτηριστικά ένας δεύτερος αστυνομικός, ο οποίος πυροβολήθηκε στο πόδι ψηλά δίπλα στα γεννητικά όργανα. Το δικαστήριο διέκοψε για τις 11 Δεκεμβρίου.

Πηγή:Έθνος

Δειτε Επισης

Χειροπέδες στη θεία του επτάχρονου που σκοτώθηκε πέφτοντας σε τζαμαρία στο διαμέρισμά τους στην Ελλάδα
Ασύλληπτη τραγωδία στην Ελλάδα-Νεκρό επτάχρονο κοριτσάκι που χτύπησε σε τζαμαρία στο σπίτι του
Παρακολουθούσαν την 69χρονη πριν τη δολοφονήσουν στην Ελλάδαα-Τη μαχαίρωσαν ενώ φώναζε για βοήθεια
Καρτέρι είχαν στήσει στη συμβολαιογράφο οι τρεις που συνελήφθησαν για τη δολοφονία στη Ζάκυνθο
Πατέρας, γιος και θείος πίσω από τη δολοφονία της συμβολαιογράφου στη Ζάκυνθο
Ένοχες οι δύο χορεύτριες για το pole dancing στην Κέρκυρα-Η ποινή που τους επιβλήθηκε
Μαρτυρία για τον 30χρονο που πνίγηκε στα Τρίκαλα-«Πάλευε 20 λεπτά με τα κύματα, ούρλιαζαν οι φίλοι του "κρατήσου"»
Κατηγορίες Μιλλιέτ κατά Μητσοτάκη για το Casus Belli
Συγκλονίζουν τα πρώτα λόγια του 50χρονου μητροκτόνου-«Τη σκότωσα για να τη λυτρώσω»
Γιός σκότωσε με μαχαίρι τη μητέρα του στο Χαϊδάρι-Ειδοποίησε ο ίδιος την Αστυνομία