Νέο επεισόδιο στα Ίμια-Τουρκικό σκάφος παρενόχλησε Έλληνες ψαράδες

Ένα νέο επεισόδιο μεταξύ Eλλήνων ψαράδων και μίας τουρκικής ακταιωρού είχαμε σήμερα το πρωί στην περιοχή των Ιμίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τις 9 το πρωί σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής προσέγγισε τρία ελληνικά αλιευτικά που ψάρευαν στην περιοχή, ζητώντας την άμεση αποχώρησή τους. Στην άρνηση των Ελλήνων ψαράδων να αποχωρήσουν, η τουρκική ακταιωρός ξεκίνησε να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς δίπλα τους, κόβοντας ταυτόχρονα τα δίχτυα του ενός αλιευτικού. Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα τόσο το Λιμενικό Σώμα όσο και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Να σημειώσουμε ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχει αυξηθεί η συχνότητα των παρενοχλήσεων από σκάφη της τουρκικής ακτοφυλλακής προς ελληνικά αλιευτικά που ψαρεύουν γύρω από τα Ιμία, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένη επαγρύπνηση και επιτήρηση της περιοχής από ελληνικά περιπολικά σκάφη.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Ελεύθεροι και οι πέντε δεσμοφύλακες χωρίς να κατηγορηθούν-Δεν εξασφαλίστηκε μαρτυρία που να δικαιολογεί ανανέωση κράτησης
Δεν αλλάζει το καθεστώς της Μονής Αγίας Αικατερινής-Διαβεβαιώσεις Αλ Σίσι
Έκρηξη βόμβας σε όχημα 26χρονου έξω από οικία
Άνοιξαν πυρ εναντίον καφετέριας στη Λεμεσό-Ζημιές στο εσωτερικό της
Φωτιά σε φορτηγό στον αυτοκινητόδρομο-Έκλεισε η μια λωρίδα
Έκρηξη σε κατάστημα στη Λεμεσό-Προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές, επηρεάστηκε και δεύτερο
Έκρηξη βόμβας σε όχημα 60χρονου
Δύσκολη η εξαίρεση του πρωτογενούς τομέα από τον ΦΠΑ-«Υπάρχουν επιπτώσεις στις τιμές των προϊόντων»
Με πλάνο και στρατηγική για την επόμενη μέρα της ΕΔΕΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους Αναστασίου και Διομήδους
Καταχώρησε έφεση ο Κότας επί της απόφασης για το φόνο του Κωνσταντινίδη-Τρεις λόγους επικαλείται η υπεράσπιση