Ντονμέζ: Τους πρώτους μήνες 2020 ξεκινούν εργασίες αδειοδότησης και έρευνες

Τους πρώτους μήνες του 2020 η Τουρκία θα ξεκινήσει διαδικασία για αδειοδότηση και  έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου έπειτα από την κοινοποίηση στα ΗΕ της ‘συμφωνίας’ της με τη Λιβύη, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων, σε ομιλία του στο “4ο Εργαστήρι Ενέργειας Αr Ge”  ανέφερε ότι έχει γίνει συμφωνία με τη Λιβύη για τη θαλάσσια δικαιοδοσία και πέρασε από την τουρκική εθνοσυνέλευση.

“Αυτή τη στιγμή είμαστε στην διαδικασία αποστολής στα ΗΕ και κοινοποίησης. Μετά που θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία θα ξεκινήσουμε τις εργασίες αδειοδότησης έρευνας και εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου. Εκτιμώ ότι τους πρώτους μήνες του 2020 θα ξεκινήσουμε αυτή τη διαδικασία”, ανέφερε. 

Δειτε Επισης

Λετυμπιώτης: Εργαζόμαστε αδιάκοπα για βιώσιμη λύση του Κυπριακού
Για απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων με ψευδείς ειδήσεις κατηγόρησε τον Ερχιουμάν ο Τατάρ
ΑΚΕΛ: Διεκδικούμε πραγματική βελτίωση στα εισοδήματα των εργαζομένων
Στον κόσμο του το τουρκικό ΥΠΑΜ-Υποστηρίζει πως επιχειρείται αναβίωση της... «τρομοκρατικής νοοτροπίας της ΕΟΚΑ»
Προσδοκία Τατάρ να αλλάξει όνομα το ψευδοκράτος-«Δεν υπάρχει κράτος βορράς-νότος. Υπάρχουν δύο χωριστά κράτη»
Νέα ΓΓ του ΕΛΚ η Ντολόρς Μονσεράτ, πρώτος Αντιπρόεδρος ο Πρωθυπουργός της Φινλανδίας
Ομόφωνα εγκρίθηκε το ψήφισμα του ΔΗΣΥ για Κυπριακό από το κογκρέσο του ΕΛΚ
Διπλή επίθεση ΑΚΕΛ σε Προεδρικό και ΔΗΣΥ-«Συμπεριφέρονται ως πρέσβεις του Ισραήλ»
Α. Δημητρίου: Εξασφαλίσαμε ένα ισχυρό ψήφισμα για την πατρίδα μας-«Είναι έτσι που διεκδικούμε τα δίκαια»
Ν. Χριστοδουλίδης: Η ΕΕ να ασκήσει ενωτική δύναμη στο εσωτερικό καθώς η Κύπρος μένει διαιρεμένη