Τελέστηκαν τα εγκαίνια του Δημοτικού Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή

Τελέστηκαν την Τρίτη τα εγκαίνια του Δημοτικού Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή, που στεγάζει εξαιρετικά έργα από τον 16ο αιώνα μέχρι το 1993.
 
Το Μουσείο ξεκινά την προσφορά του με την έκθεση «Από τον Dürer στον Κάνθο», που δείχνει το ευρύ χρονικό φάσμα της χαρακτικής, με έργα από την αυγή του 16ου αιώνα μέχρι τη δεκαετία του 1980, από διάφορες χώρες.
 
Τα εγκαίνια τέλεσε ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο οποίος σημείωσε ότι το νέο μουσείο «έρχεται να προστεθεί σε εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν, δημιουργούν και καθορίζουν τη Λευκωσία ως πρωτεύουσα πολιτισμού για την Κύπρο και για την ευρύτερη περιοχή».
 
Ο Χαμπής Τσαγγάρης, μιλώντας στην κυπριακή διάλεκτο, ανέφερε ότι «η συλλογή της Εταιρείας Σχολή-Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή εν παραπάνω που τέσσερις σ̆ιλλιάες έργα χαρακτικής που ούλλον τον κόσμον».
 
Είπε, επίσης, ότι το μουσείο θα αρχίσει κανονικά τη λειτουργία του τον Μάιο του 2020, «με μόνιμες ετήσιες εκθέσεις, εναλασσόμενες θεματικές εκθέσεις, τιμητικές εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα τζ̆ι εργαστήρια χαρακτικής για μιτσ̆ούς τζ̆αι μιάλους», και εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση για να εξοπλιστεί το εργαστήρι.
 
Στα εγκαίνια παρευρεθήκαν ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, εκπρόσωπος του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, εκπρόσωπος του Προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου, ο Διευθυντής των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας εκ μέρους του Υπουργού, βουλευτές, η Έλση Χριστόφια και πλήθος κόσμου, εκτιμητές του έργου του Χαμπή.  
 
Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τη μοναδική φωνή του Μιχάλη Ττερλικκά και τη μελωδική μουσική του Ευαγόρα Καραγιώργη. 
 
Το Μουσείο είναι ανοικτό από Τρίτη μέχρι Κυριακή από τις 10:00 μέχρι τις 16:00.

Δειτε Επισης

Παναγιώτου: Γνώμονας η κοινωνική δικαιοσύνη για συνταξιοδοτικό, ΑΤΑ, ρύθμιση εργασίας
Εισβολή κουκουλοφόρων σε ελληνικό πανεπιστήμιο Στον νοσοκομείο φοιτητής που χτυπήθηκε με πυροσβεστήρα
Αποτεφρωτήριο μέχρι το 2030 ζητά η Κυπριακή Εταιρεία Αποτέφρωσης Νεκρών
Χειροπέδες σε τρεις ανήλικους για το χάος του Μεγάλου Σαββάτου στα Λειβάδια
Απειλές για τη ζωή της δέχεται Τ/κ δημοσιογράφος που έγραφε για τον Φαλγιαλί
ΒΙΝΤΕΟ: Βοήθεια από την Κύπρο ζήτησε το Ισραήλ για την αντιμετώπιση των τρομακτικών πυρκαγιών
Τμήμα Περιβάλλοντος: Εξετάζονται μελέτες για έκθεση επιπτώσεων στην Ζώνη Ειδικής Προστασίας Αγ.Θέκλας
«Σήμερα είχαμε παραλαβή»-Πώς ο 59χρονος έστελνε φωτογραφίες και βίντεο στον «στρατολογητή»
Διέκοψε τη στατική φρούρηση συναγωγών ο Αρναούτης, έντονη αντίδραση Αρχιραβίνου-«Λανθασμένη απόφαση, ο κίνδυνος είναι εκεί»
Στον κόσμο του το τουρκικό ΥΠΑΜ-Υποστηρίζει πως επιχειρείται αναβίωση της... «τρομοκρατικής νοοτροπίας της ΕΟΚΑ»