Έκανε τα εύκολα δύσκολα αλλά χαμογέλασε η ΑΕΚ

Έκανε τα εύκολα δύσκολα αλλά χαμογέλασε η ΑΕΚ!
 
Ζορίστηκε αλλά τα έβγαλε πέρα η ΑΕΚ! Παρότι φαινόταν πως οι «κιτρινόμαυροι» θα είχαν ένα ήσυχο απόγευμα, ο Αστέρας Τρίπολης τους άγχωσε στο φινάλε και χρειάστηκε ο Τσιντώτας για να κρατήσει το τρίποντο (2-1).

Ένα εύκολο τρίποντο εξελίχθηκε σε... θρίλερ στο ΟΑΚΑ!

Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη και έδειχνε πως θα είχε ένα εύκολο απόγευμα αλλά άφησε το πόδι από το γκάζι και λίγο έλειψε να την «πατήσει» στο φινάλε. Ο Αστέρας ανέβηκε, μείωσε σε 2-1 και λίγο έλειψε να ισοφαρίζει στο φινάλε αλλά ο Τσιντώτας κράτησε το τρίποντο για την ομάδα του με τεράστια επέμβαση στο φινάλε!

Έτσι έπαιξαν

Με διάταξη 3-5-2 παρέταξε για δεύτερο σερί παιχνίδι ο Μάσιμο Καρέρα. Ο Μπάρκας ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι και Μπακάκη να αποτελούν την τριπλέτα στα στόπερ. Παουλίνιο και Λόπες τα δύο μπακ χαφ, Γαλανόπουλος και Κρίστισιτς στον άξονα και ακριβώς μπροστά τους ως δεκάρι ο Μάνταλος. Λιβάγια και Ολιβέιρα το δίδυμο στην επίθεση.

Από την άλλη μεριά, ο Μίλαν Ράσταβατς κατέβασε τον Αστέρα Τρίπολης με διάταξη 4-2-3-1. Ο Παπαδόπουλος στην υπεράσπιση της εστίας, με τους Κώτσιρα, Ορτέγκα, Ματρικάρντι και Σουάρεθ στην τετράδα της άμυνας. Βαλιέντε και Μουνάφο το δίδυμο στον άξονα, με τους Μπόρχα Φερνάντεθ, Λουίς Φερνάντεθ και Λουίς Φερνάντεθ να αποτελούν τη μεσοεπιθετική τριάδα πίσω από τον μοναδική

Το ματς

Με την... αύρα του Μάσιμο Καρέρα μπήκε στο ματς η ΑΕΚ, με τους παίκτες της να δείχνουν μεγάλη διάθεση στον αγωνιστικό χώρο και να ψάχνουν το γρήγορο γκολ, το οποίο ήρθε από την άσπρη βούλα. Για να συμβεί αυτό θα έπρεπε να εξεταστεί η φάση στο VAR από τον Φωτιάδη, ο οποίος τσέκαρε την παράβαση του Ματρικάρντι στον Ολιβέιρα και από την υπόδειξη αυτής, ο Μάνταλος άνοιξε το σκορ στο 6ο λεπτό πετυχαίνοντας το πέμπτο του γκολ στο πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν. Από το τέταρτο και μετά, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να παίρνουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να προσπαθούν να απειλήσουν, φτιάχνοντας την πρώτη τους φάση στο ματς στο 19ο λεπτό αλλά ο Μπακάκης με σωτήριο τάκλιν δεν επέτρεψε στον Μαρκ Φερνάντεθ να βρει τέρμα από το ύψος της περιοχής.

Ο Καρέρα έβλεπε την ομάδα του να μην πατάει τόσο καλά και άλλαξε την διάταξη σε 4-2-3-1 από 3-5-2. Ο Μπακάκης ήταν πλέον το αριστερό μπακ, ο Παουλίνιο το δεξί και στόπερ οι Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου. Γαλανόπουλος και Κρίστισιτς οι δύο στον άξονα, ο Μάνταλος δεξιά, ο Λόπες αριστερά και ο Λιβάγια πίσω από τον Ολιβέιρα. Η αλλαγή της διάταξης, όμως, δεν... άλλαξε και πολλά στην εικόνα της ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι έδιναν χώρο στους αντιπάλους τους αλλά και αρκετά φάουλ γύρω από την περιοχή αλλά αυτοί δεν το εκμεταλλεύονταν! Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η ΑΕΚ να διατηρήσει σχετικά εύκολα το προβάδισμα μέχρι το ημίχρονο, έχοντας, βέβαια, μια «σθεναρή» πίεση από τους Αρκάδες.
 
Πηγή:sport-fm.gr

Δειτε Επισης

Απαντά για τα προσκλητήρια σε υπηρεσιακούς φακέλους ο Αρχηγός-Δηλώνει πως ήταν εν αγνοία του, πλήρωσε το κόστος
Καταγγελία σε βάρος Αρχηγού Αστυνομίας για αποστολή... προσκλητηρίων σε υπηρεσιακούς φακέλους
Τα κρούσματα… παραξενιάς συνεχίζονται στον άβολο κόσμο της συμπολίτευσης
Βγάζει το mute και ανοίγει τη συζήτηση για απαγόρευση κινητών στα σχολεία η Βουλή
Κραυγή απόγνωσης από οργανώσεις ΑμεΑ για επιδόματα-«Υπάρχουν άνθρωποι εγκλωβισμένοι στο σπίτι»
Η ευθύνη φέρνει κόλαση και ο φόβος απαγορεύσεις-Απέκρουσε και... σέντραρε την μπάλα σε Αστυνομία η ΚΟΠ
«Ξεκαθάρισμα λογαριασμών» πριν την έναρξη της δίκης για Ανδρονίκου-Οι ενστάσεις και η λευκή επιταγή του μάρτυρα
Αποδέχεται τριμερή ο Ερντογάν αλλά για να συζητηθούν... εναλλακτικές της ομοσπονδίας
Ούτε λέξη για το Κυπριακό από την Άγκυρα μετά την συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν
Για μισή ώρα συνομιλούσαν Μητσοτάκης-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη