Δεκαπέντε χρόνια μετά το φονικό τσουνάμι στην Ταϊλάνδη-Ακόμη δεν έχουν ταυτοποιηθεί θύματα

Δεκαπέντε χρόνια μετά το τσουνάμι που δημιουργήθηκε στον Ινδικό Ωκεανό και προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 230.000 ανθρώπων, στις 26 Δεκεμβρίου 2004, ένα εμπορευματοκιβώτιο που φυλάσσεται σε αστυνομικό τμήμα της νότιας Ταϊλάνδης μαρτυρά την ύπαρξη πολλών εκατοντάδων θυμάτων, τα λείψανα των οποίων δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.
 
Μέσα σε αυτό υπάρχουν και προσωπικά αντικείμενα: πορτοφόλια, έγγραφα, ηλεκτρονικά είδη, όλα μέσα σε σακούλες και σημειωμένα ως στοιχεία, τα οποία η αστυνομία ελπίζει πως κάποια στιγμή θα βοηθήσουν στην ταυτοποίηση των θυμάτων που έχουν ταφεί σε κοντινούς τάφους που ξεχωρίζουν μόνο από έναν αριθμό.
 
«Υπάρχουν ακόμη συγγενείς των θυμάτων, κοντά ή μακριά, που εξακολουθούν να ελπίζουν ότι θα βρουν τους δικούς τους ανθρώπους», δήλωσε ο συνταγματάρχης Κεμαρίν Χασίνι, αναπληρωτής διοικητής της αστυνομίας της περιοχής Τακούα Πα, μία από αυτές που επλήγησαν περισσότερο από το τσουνάμι.
 
Το τσουνάμι αυτό, που προκλήθηκε από έναν τεράστιο σεισμό των 9,1 βαθμών, προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων 230.000 ανθρώπων καθώς κύματα ύψους έως και 17,4 μέτρων έφτασαν στις ακτές περισσότερων από 12 χωρών, σε κάποιες περιπτώσεις σβήνοντας από τον χάρτη ολόκληρες κοινότητες.
 

Στην Ταϊλάνδη περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, με την ειδική υπηρεσία που συστάθηκε για την ταυτοποίηση των θυμάτων να καταφέρνει να ταυτοποιήσει περισσότερα από 3.600 πτώματα σε διάστημα δύο ετών, η μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη αυτού του είδους επιχείρηση που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής.
 
Ο συνταγματάρχης Κεμαρίν συμμετείχε σε αυτή την ομάδα, όμως επεσήμανε ότι 15 χρόνια μετά πολλοί «από τους διαύλους επικοινωνίας έχουν κλείσει» και έχουν χαθεί στοιχεία.
 

«Αν είμαστε αρκετά αποφασισμένοι και έτοιμοι να επαναλειτουργήσουμε τις υπηρεσίες μας, πιστεύω ότι κάποια από τα 340 μη ταυτοποιημένα πτώματα θα μπορέσουν να ταυτοποιηθούν», εξήγησε.
 

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Νεκρός ο Επικεφαλής της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας-Ξεπέρασαν τα 400 τα θύματα της Ισραηλινής επιδρομής
Δίχως τέλος οι αποκαλύψεις για τη φονική πυρκαγιά στο νυχτερινό κέντρο στη Β.Μακεδονία
Ισραηλινά πλήγματα στο νότιο τμήμα της Συρίας
Στους 354 οι νεκροί Παλαιστίνιοι-Γιατί το Ισραήλ εξαπέλυσε νέο κύμα επιθέσεων στη Γάζα
Επτά νεκροί από πτώση μικρού αεροσκάφους στην Ονδούρα
ΒΙΝΤΕΟ: Τέλος στην εκεχειρία στη Γάζα, στους 235 οι νεκροί-«Υπογράψατε τη θανατική καταδίκη των ομήρων»
Ο Τραμπ απειλεί το Ιράν πως θα θεωρείται υπεύθυνο για νέες επιθέσεις των Χούθι
Απελάσεις εξπρές από τον Τραμπ-Έστειλε σε φυλακή 250 μέλη βενεζουελάνικου καρτέλ ναρκωτικών
Συγκλονίζουν οι Αλαουίτες για τις εκτεταμένες σφαγές από τζιχαντιστές στη Συρία-«Αυτό είναι εθνοκάθαρση»
Έξαρση της φονικής γρίπης των πτηνών H7N9 σε φάρμα πουλερικών στις ΗΠΑ