Γάλλος Επίτροπος παραιτήθηκε λόγω σύγκρουσης συμφερόντων

Κατηγορούμενος για σειρά παραλείψεων στην δήλωσή του περί σύγκρουσης συμφερόντων, ο ύπατος επίτροπος αρμόδιος για την συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση Ζαν-Πολ Ντελεβουά αποφάσισε να παραιτηθεί, "με δική του πρωτοβουλία", όπως διευκρίνισε η γαλλική προεδρία.
 
Ο Ζαν-Πολ Ντελεβουά υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του, την οποία έκανε δεκτή με λύπη του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν.
 
 Ο "κ. Συντάξεις" ανέλαβε την κυβερνητική θέση τον Σεπτέμβριο 2017 με αποστολή την προετοιμασία της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος της Γαλλίας. Κατηγορείται ότι παρέλειψε να δηλώσει θέσεις που κατέχει παράλληλα με το κυβερνητικό του αξίωμα.
 
Η παραίτησή του έρχεται την στιγμή της κλιμάκωσης της κοινωνικής αναταραχής στην Γαλλία για το θέμα της μεταρρύθμισης των συντάξεων, εμβληματικό σχέδιο της θητείας του Εμανουέλ Μακρόν.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Σε εξέλιξη το τηλεφώνημα Τραμπ-Πούτιν για την Ουκρανία
BINTEO: Μια νεκρή και δυο τραυματίες από το περιστατικό με όχημα που έπεσε σε πεζούς στο Λονδίνο
Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στο Λονδίνο-Αναφορές για μια νεκρή
Αδιανόητο περιστατικό στην Ιταλία-Μετέφεραν βρέφος σε σακούλα για να το πουλήσουν
Σε τεχνητό κώμα 7χρονη στις ΗΠΑ μετά από challenge στο TikTok
Πλημμύρες στην Ανδαλουσία με 19 ποτάμια στο «κόκκινο»
Νεκρός ο Επικεφαλής της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας-Ξεπέρασαν τα 400 τα θύματα της Ισραηλινής επιδρομής
Δίχως τέλος οι αποκαλύψεις για τη φονική πυρκαγιά στο νυχτερινό κέντρο στη Β.Μακεδονία
Ισραηλινά πλήγματα στο νότιο τμήμα της Συρίας
Στους 354 οι νεκροί Παλαιστίνιοι-Γιατί το Ισραήλ εξαπέλυσε νέο κύμα επιθέσεων στη Γάζα