Ποια δύο ονόματα ακούγονται για διάδοχοι του Κόρμπιν μετά την παραίτησή του

Ταπεινωμένος, ο μεγάλος χαμένος των εκλογών της Βρετανίας, Τζέρεμι Κόρμπιν, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ηγεσία των Εργατικών, μετά το χθεσινό ντροπιαστικό αποτέλεσμα του κόμματός του.
 
Ο Κόρμπιν εξαναγκάστηκε σε παραίτηση μετά το ηχηρό χαστούκι που δέχτηκε μόλις έκλεισαν οι κάλπες στη Βρετανία.
 
Το γεγονός ότι το κόμμα του, οι Εργατικοί, κατέγραψαν το χειρότερο αποτέλεσμα από το 1935 αποσπώντας μόλις 203 έδρες -χάνοντας 59 από τις εκλογές του 2017- ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε τροχιά Brexit μπαίνει το Ηνωμένο Βασίλειο μετά τη μεγάλη νίκη Τζόνσον 

Για «απόλυτη αποτυχία του Κόρμπιν και του κορμπινισμού» κάνουν λόγο οι πολιτικοί αναλυτές σχολιάζοντας το... στραπάτσο των Εργατικών.
 
Η αποτυχία του οφείλεται σε πολλούς λόγους: δεν είχε σαφές όραμα, ήταν πολύ αριστερός σαν να βρισκόταν σε άλλη χώρα, δεν αντιπροσώπευε τον μέσο Βρετανό.
 
Επιπλέον, αντί να συσπειρώσει τους Εργατικούς, τους δίχασε κι άλλο. Εξάλλου, βάδιζε σε τεντωμένο σχοινί. Πολλοί ήταν αυτοί που δεν τον ήθελαν. Οι χθεσινές εκλογές ήταν το τελειωτικό χτύπημα για τον Κόρμπιν.
 
Τα δύο ονόματα που ακούγονται για την ηγεσία των Εργατικών είναι ο σερ Κιρ Στάρμερ και η Ρεμπέκα Λονγκ Μπέιλι.


Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Έξαρση της φονικής γρίπης των πτηνών H7N9 σε φάρμα πουλερικών στις ΗΠΑ
Αγωνία για τους όρους της εκεχειρίας πριν το τηλεφώνημα μεταξύ Πούτιν και Τραμπ
Επεισόδια στις συγκεντρώσεις για την τραγωδία με τους 59 νεκρούς στη Βόρεια Μακεδονία
Άγνωστος έβαλε φωτιά σε άνδρα κοντά στην Times Square–Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του
Ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τις ΗΠΑ-Στους 40 οι νεκροί, τεράστιες οι καταστροφές
Νέα ποινή φυλάκισης στον πρώην πρόεδρο της Γεωργίας Σαακασβίλι
Φρίκη στη Βραζιλία-Δολοφόνησε 16χρονη έγκυο και της πήρε το μωρό
Επιστρέφουν οι αστροναύτες που είχαν εγκλωβιστεί για πάνω από 9 μήνες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Τουλάχιστον 20 συλλήψεις για τη φονική φωτιά στα Σκόπια-«Όλοι άρχισαν να τρέχουν προς την έξοδο»
Προανήγγειλε επαφές με Πούτιν για την Ουκρανία Τράμπ-Θα συνομιλήσουν την Τρίτη