Μέσω του προφίλ της στο Twitter απάντησε η Γκρέτα Τούνμπεργκ στον Ντόναλντ Τραμπ
18:01 - 12 Δεκεμβρίου 2019

Ο Αμερικανός Πρόεδρος χαρακτήρισε την επιλογή του περιοδικού «γελοία», ενώ με τουιτάρισμά του έγραψε: «Η Γκρέτα πρέπει να δουλέψει πάνω στο πρόβλημα της διαχείρισης του θυμού της και στη συνέχεια να πάει να δει κανένα παλιομοδίτικο φιλμ με ένα φίλο της». Και κατέληξε: «χαλάρωσε Γκρέτα, χαλάρωσε!».
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ από την πλευρά της απάντησε αλλάζοντας το βιογραφικό της στον λογαριασμό της στο τουίτερ, γράφοντας: «Μια έφηβη που εργάζεται πάνω στη διαχείριση του θυμού της. Επί του παρόντος χαλαρώνει και βλέπει παλιομοδίτικες ταινίες με έναν φίλο της».
Πριν από λίγες ημέρες στην 16χρονη, η οποία έχει εμπνεύσει το νεολαιίστικο κίνημα για την προστασία του κλίματος, είχε επιτεθεί ο Πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρο, με αφορμή τις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον του ότι η κυβέρνησή του δολοφονεί ιθαγενείς του Αμαζονίου, λέγοντας: «Η Γκρέτα είπε ότι οι Ινδιάνοι πέθαναν εξαιτίας του ότι υπερασπίζονται τον Αμαζόνιο. Είναι εντυπωσιακό ότι ο Τύπος δίνει χώρο σ' ένα παλιόπαιδο σαν και αυτήν». Χρησιμοποίησε δε την πορτογαλική λέξη pirralha (παλιόπαιδο).
Η Τούνμπεργκ είχε απαντήσει και πάλι αλλάζοντας το βιογραφικό της στο τουίτερ, γράφοντας «pirralha».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο Τραμπ «συμβούλευσε» την Γκρέτα να… χαλαρώσει και να πάει να δει καμιά ταινία
Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών
