Προκλήσεις και στον Έβρο-Ύψωσαν τουρκική σημαία σε νησίδα στο Διδυμότειχο

Προκαλούν οι Τούρκοι και στον Έβρο, κλιμακώνοντας την επιθετική τους στάση απέναντι στη χώρα μας.

Ομάδα τριών Τούρκων στρατιωτών τοποθέτησε τη σημαία της χώρας της σε νησίδα ελληνικής κυριαρχίας, η οποία βρίσκεται μέσα στον ποταμό Έβρο στην περιοχή του χωριού Πραγγί Διδυμοτείχου.

Πρόκειται για τη νησίδα “Λούλου” ή “Λουλού, στην οποία κάτοικος της περιοχής αντιλήφθηκε την ύπαρξη της συγκεκριμένης τουρκικής σημαίας και ενημέρωσε σχετικά, στέλνοντας παράλληλα την συγκεκριμένη φωτογραφία στο Evros-news.gr:

Η σημαία, μετά την άμεση κινητοποίηση των αρμοδίων, κατέβηκε, ενώ πραγματοποιούνται έρευνες για τον εντοπισμό των προσώπων που προχώρησαν σε αυτή την προκλητική ενέργεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη νησίδα, όταν η στάθμη των νερών του ποταμού είναι χαμηλή, συνδέεται με τις τουρκικές ακτές του Έβρου, παρότι αποτελεί ελληνικό έδαφος.

Όπως σημειώνουν πηγές του ελληνικού Υπουργείου Άμυνας «η νησίδα ανάλογα με τη ροή του ποταμού, πότε συνδέεται με το ελληνικό και όποτε με το Τουρκικό έδαφος. Αυτήν την εποχή συνδέεται με Τουρκία», αναφερόμενες σε δημοσιεύματα σχετικά με περιστατικό όπου άγνωστοι τοποθέτησαν τουρκική σημαία σε νησίδα στον ποταμό Έβρο.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «κάποιος κρέμασε χθες την τουρκική σημαία στη νησίδα αλλά μετά από τηλεφώνημα της ελληνικής πλευράς από κάποιον τοπικό φορέα, την μάζεψαν. Λύθηκε δηλαδή σε τοπικό επίπεδο. Δεν υπάρχουν άλλες προεκτάσεις στο ζήτημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Πρόσθετες κατηγορίες σε 16 πρόσωπα για τη σύμβαση 717 για τα Τέμπη από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία
«Έλαμπε ο κόσμος όταν χαμογελούσε»-Συγκλονίζει η μητέρα του Άγγελου που πνίγηκε στη Λευκάδα
«Κόλαση» η ζωή νεαρής γιατρού στη Θεσσαλονίκη από stalker ασθενή της-Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 40χρονος
Συνελήφθη ψυχίατρος του Δρομοκαΐτειου που διακινούσε ναρκωτικά-Η Λίζα, η Αλίκη και τα τζιτζίκια
Βίντεο-ντοκουμέντο με το τζιπ των Τούρκων μαφιόζων, πριν τους πυροβολισμούς κατά πράκτορα της ΕΥΠ
Σε μυστική επιχείρηση ήταν τα στελέχη της ΕΥΠ που δέχθηκαν πυροβολισμούς στη Θεσσαλονίκη
Συγκλονίζει ο παππούς της επτάχρονης-«Ούρλιαζε η κόρη μου ''άνοιξε τα ματάκια σου'', το παιδί ήταν σφαγμένο»
Εμπλέκονται σε εκτελέσεις συμβολαίων θανάτων οι Τούρκοι που άνοιξαν πυρ κατά πράκτορα της ΕΥΠ
Τούρκοι μαφιόζοι πυροβόλησαν πράκτορες της ΕΥΠ στη Θεσσαλονίκη
Πώς έστησαν το σχέδιο ληστείας της συμβολαιογράφου-Tι ισχυρίζονται για τη δολοφονία της οι τρεις