Ξ. Κωνσταντίνου: Στη βάση της φιλοσοφίας ΔΗΣΥ επιτεύχθηκε η ανάκαμψη

Η Βουλευτής ΔΗΣΥ Ξένια Κωνσταντίνου δήλωσε σήμερα ότι στη βάση της ιδεολογικής προσέγγισης του ΔΗΣΥ επιτεύχθηκε η σταθεροποίηση και η ανάκαμψη της οικονομίας, σημειώνοντας παράλληλα ότι πρόκειται για την ίδια φιλοσοφία την οποία επέλεξαν οι πολίτες με την εντολή που έδωσαν στην πολιτική ηγεσία.
 
Μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων στο πλαίσιο της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2020, η κ. Κωνσταντίνου ανέφερε ότι «μια κυβέρνηση πρέπει να κρίνεται με βάση τα έργα της και τις προτεραιότητές της».

Ο ΔΗΣΥ, είπε, «δεν απέκρυψε τον πυρήνα των ιδεολογικών του αρχών. Την ανοιχτή ελεύθερη οικονομία, το φιλελεύθερο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης, την προώθηση των φορολογικών ελαφρύνσεων ως εργαλείο ανάπτυξης, τη βιώσιμη και συνετή διαχείριση των δημόσιων και το κοινωνικό μοντέλο ενίσχυσης και προστασίας των ευάλωτων ομάδων».

Η αντιπολίτευση, πρόσθεσε η Βουλευτής ΔΗΣΥ, «έχει διαφορετική αντίληψη και διαφορετικές αρχές, έτσι ασκεί ως εκ του ρόλου της ισοπεδωτική κριτική». Αλλά, σημείωσε η ίδια, «η σταθεροποίηση και η ανάκαμψη της οικονομίας βασίστηκαν στη δική μας προσέγγιση, στη δική μας πολιτική και στη δική μας φιλοσοφία».

Η κ. Κωνσταντίνου έκανε λόγο για τις κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές οι οποίες γίνονται μεγάλων μεταρρυθμίσεων, με ειδική αναφορά στο ΓεΣΥ, τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας και την επένδυση στην έρευνα και την καινοτομία. «Μια διακυβέρνηση που θέλει να κοιτάζει προς το μέλλον, αυτονόητα επενδύει στην έρευνα και την καινοτομία», είπε, προσθέτοντας ότι η σημερινή αυτό το κάνει πράξει με ένα νέο εθνικό σύστημα διακυβέρνησης της πολιτικής αυτής προτεραιότητας».

Σε αναφορά της στο Κυπριακό κάλεσε όλους να μην ξεχάσουν ότι «πάνω και κύρια η βασική ευθύνη του πολιτικού συστήματος είναι να πετύχουμε το συντομότερο τη λύση  της ομοσπονδίας, που να επανενώνει το νησί μας και να καθιστά την πατρίδα μας ισχυρή και γέφυρα ασφαλείας για την περιοχή για την Ευρώπη και τον κόσμο».

Δειτε Επισης

Περισσότεροι από οκτώ εκατομμύρια Σύροι διώκονταν επί καθεστώτος Μπασάρ αλ Άσαντ
Η Ρωσία έριξε βαλλιστικούς πυραύλους στο λιμάνι της Οδησσού-Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους
ΒΙΝΤΕΟ: Σε διαθεσιμότητα στρατιωτικός stalker που είχε γίνει εφιάλτης σε δύο γυναίκες στην Ελλάδα
Απειλούσαν να κόψουν τα δάχτυλα του γιου του επιχειρηματία ο Ivan Greko και οι άλλοι απαγωγείς
«Θα παίξουμε με τον δικό μου τρόπο»-Πού ποντάρει ο Τραμπ με τους δασμούς 50% στην ΕΕ
Σπέρμα δότη με σπάνια γενετική μετάλλαξη κατέληξε σε 67 παιδιά στην Ευρώπη-10 διαγνώστηκαν με καρκίνο
Σκάνδαλα κλονίζουν το πριγκιπάτο-Πρώην έμπιστος του Αλβέρτου βγάζει μυστικά στη φόρα
Συνάντηση Ερντογάν με τον πρόεδρο της Συρίας Αχμέντ αλ Σαράα
Σαμποτάζ η διακοπή της ηλεκτροδότησης στην πόλη των Καννών
Όποιος μπήκε μέσα στο σπίτι ήταν γνωστός της λέει γειτόνισσα της 48χρονης που βρέθηκε νεκρή στη Νέα Χαλκηδόνα