Μ. Σοφοκλέους: Καθήκον μας να σπάσουμε το διαζύγιο μεταξύ κοινωνίας και πολιτικής

Αποτελεί καθήκον της Βουλής να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των Κύπριων πολιτών και «να σπάσουμε το διαζύγιο που έχει δυστυχώς παρουσιαστεί μεταξύ κοινωνίας και πολιτικής», δήλωσε ο Βουλευτής ΔΗΣΥ Μιχάλης Σοφοκλέους.

Σε ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2020, ο κ. Σοφοκλέους αναφέρθηκε στην ομιλία χθες του ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού εκφράζοντας την απογοήτευσή του «από την αμετροέπεια της κριτικής που εξασκήθηκε». 

Απευθυνόμενος στον κ. Κυπριανού ανέφερε ότι «δεν σας τιμά η χθεσινή σας παρουσία και δεν τιμά, δυστυχώς, ούτε και τον τόπο». Με την φράση «η Κύπρος ζει την χειρότερη περίοδο που πέρασε ποτέ», είπε, «διαβήκατε τον Ρουβίκωνα του αντιπολιτευτικού, τυφλού σας παραληρήματος». Θυμίσατε, πρόσθεσε ο κ. Σοφοκλέους, «στον κάθε Κύπριο πολίτη τις πραγματικά χειρότερες στιγμές που έχετε βιώσει». Και υπενθυμίσατε, σημείωσε, όλους τους λόγους για τους οποίους ο κυπριακός λαός εναπόθεσε τόσο απλόχερα τις τύχες του στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και το ΔΗΣΥ».

Ο Βουλευτής ΔΗΣΥ αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση έχει παρουσιάσει καθυστερήσεις στην στήριξη της μεσαίας τάξης, καθυστερήσεις «που ως κυβέρνηση και ως κοινοβούλιο θα πρέπει να ανατρέψουμε, για να ανατραπεί μαζί και η όποια δικαιολογημένη απογοήτευση επικρατεί στην κοινωνία μας». Ο κ. Σοφοκλέους υπενθύμισε ότι μεσαία τάξη είναι η συντριπτική πλειοψηφία της κυπριακής κοινωνίας. «Είναι όλοι αυτοί που απαιτούν, με πιο γρήγορους ρυθμούς, να θεσπίσουμε το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας μας», είπε.

Ο κ. Σοφοκλέους έκανε ειδική αναφορά στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, προτείνοντας την σύσταση ενός Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας «που θα ανατρέψει στη ρίζα της, την θλιβερή πραγματικότητα του εκπαιδευτικού μας συστήματος». Αναγνώρισε ότι υπάρχουν πολλά που χωρίζουν τα πολιτικά κόμματα, προσθέτοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να τους ενώσει «η υποχρέωση που έχουμε απέναντι στους συμπολίτες μας». «Έχουμε καθήκον να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των Κύπριων και να σπάσουμε το διαζύγιο που έχει δυστυχώς παρουσιαστεί μεταξύ κοινωνίας και πολιτικής», σημείωσε.

Δειτε Επισης

Αντίστροφη μέτρηση για την πολυμερή ανάμεσα στα εμπόδια που θέτει η τουρκική πλευρά
Επιβεβαιώνουν την παρουσία Φιντάν στη Νέα Υόρκη τα τουρκικά ΜΜΕ
Ερχιουμάν: Ο Χριστοδουλίδης το παίζει ‘ως η πλευρά που θέλει λύση’ καλυπτόμενος πίσω από την πολιτική του Τατάρ
Στις 26/7 η ΑJet αρχίζει πτήσεις από το Λονδίνο μέσω Τουρκίας προς κατεχόμενα
Πυρά ΑΚΕΛ σε ΔΗΣΥ και ΕΛΑΜ για τιμές στους καταδρομείς-«Διαγωνισμός προσεταιρισμού των απομειναριών του πραξικοπήματος»
Με το «όραμα των δύο κρατών», προαπαιτούμενα τα «τρία άλφα» και μπόλικη μουρμούρα πάει στη Νέα Υόρκη ο Τατάρ
Απαιτούν πλήρη διερεύνηση του πορίσματος για ΤΑΚΑΤΑ και παραδειγματική τιμωρία τα κόμματα
Καταδικάζει όσους επιδιώκουν «εξίσωση θυμάτων και θυτών» ο Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών
Στεφάνι από τον Πρόεδρο στην εκδήλωση στο Μνημείο Αντιστασιακών στο Πάρκο Προεδρικού
Για εκσυγχρονισμό φοιτητικής χορηγίας μίλησε η Αννίτα με φοιτητές