Α. Βότσης: Η οικονομία πάει καλά αλλά πρέπει να το νοιώσει και ο πολίτης

Το ότι οικονομία βαίνει καλώς είναι πραγματικότητα, αλλά αυτή την πραγματικότητα πρέπει να τη νοιώσουν και οι πολίτες, δήλωσε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ και Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών, Άγγελος Βότσης.
 
Σε ομιλία του στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2020, ο κ. Βότσης ανέφερε πως οι αριθμοί ευημερούν και η οικονομία πάει καλά και αυτό είναι η πραγματικότητα, αλλά θέλουμε αυτή την πραγματικότητα να τη νοιώσει ο πολίτες».
 
Αναφορικά με την θετική ψήφο του ΔΗΚΟ επί του προϋπολογισμού, ο κ. Βότσης είπε πως το ΔΗΚΟ έχει θετική στάση, αφού με τον τρόπο αυτό καταφέρνει να «εμβολιάζει τους προϋπολογισμούς».
 
Έφερε ως παράδειγμα το ταμείο αλληλεγγύης για τους κουρεμένους δανειολήπτες, οι πόροι του οποίου αυξήθηκαν με εισήγηση του ΔΗΚΟ.
 
Αναγνώρισε επίσης ότι οι αριθμοί έχουν επίσης βελτιωθεί σε ό,τι αφορά την ανεργία, για προσθέσει ωστόσο ότι υπάρχει υποαπασχόληση και μειωμένοι ρυθμοί.
 
Ο κ. Βότσης επέκρινε την κυβέρνηση ότι «κάνει παιχνίδι με τρείς ή τέσσερις μεγαλοεπιχειρηματίες» στο θέμα του ωραρίου καταστημάτων, ένα ζήτημα που έχει τεράστια κοινωνικά στοιχεία. Συμπλήρωσε πως η Βουλή θα επιστρέψει πίσω τη αρμοδιότητα στην κυβέρνηση.
 
Με αφορμή, όπως ανέφερε, την επαναφορά των ιδιωτικοποιήσεων από την κυβέρνηση, ο κ. Βότσης είπε πως το ΔΗΚΟ δεν θα αποδεχθεί ιδιωτικοποίηση ημικρατικών οργανισμών που λειτουργούν επιτυχώς στον ανταγωνισμό.
 
«Ξεχάστε τη Cyta είναι όνειρο απατηλό», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ταυτόχρονα πως και η Cyta πρέπει να πάει όσα μέτρα χρειάζονται για να σταθούν στο ανταγωνιστικό περιβάλλον.
 
Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ αναφέρθηκε στο Κυπριακό, λέγοντας πως 45 χρόνια μετά οι πολιτικές δυνάμεις «δεν κατάφεραν να μονιάσουν».
 
Απάντησε σε όσους αντιτίθενται στην λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, λέγοντας ότι το άλλο σενάριο συνεχίζει να έχει την Κύπρο υπό κατοχή, συνεχίζει να έχει πρόσφυγες. «Το να μείνουμε όπως είμαστε είναι μία μορφή διχοτόμησης, χωρίς την έγκρισή μας μεν, αλλά χωρίς να έχουμε έλεγχο του κατεχόμενου τμήματος της πατρίδας», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Πρόοδος στα ΜΟΕ για κοιμητήρια και αποναρκοθέτηση-Ψάχνουν ημερομηνία για τη Γενεύη
Επιστολή Συμβουλίου Βρετανοκυπρίων προς Ολγκίν για Κυπριακό
Θα ξαναδεί Ολγκίν, ζήτησε κοινή συνάντηση με Τατάρ ο ΠτΔ-Εργαζόμαστε για την ουσία, δεν είναι προαπαιτούμενο τα ΜΟΕ»
«Κάτι απτό» για τον Ιούλιο θέλει η Ολγκίν, παραπέμποντας σε ΜΟΕ-Συμφώνησαν με τον Πρόεδρο για να εργαστούν σκληρά
Νέα πυρά ΑΚΕΛ κατά πάντων για τα επεισόδια τη Λακαταμία-«Τα αποτελέσματα της Αστυνομίας είναι πενιχρά»
Τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη με την Μαρία Άνχελα Ολγκίν στο Προδρικό
«Δημοσιονομική υπευθυνότητα»-Το μήνυμα ΠτΔ για επιβεβαίωση αξιολόγησης από Fitch
Ολγκίν, δεύτερος κύκλος-Με τον Πρόεδρο εγκαινιάζει τις επαφές της νέας της αποστολής
Τον Τατάρ αποφάσισε να στηρίξει στις «προεδρικές εκλογές» το Κόμμα Αναγέννησης
Έβαλε στόχο την εξουσία το ΕΛΑΜ-Τέσσερα βήματα ενόψει Βουλευτικών υπέδειξε ο Χρίστου