Α. Κυπριανού: Δυστυχώς το ΑΚΕΛ συνεχίζει την πολιτική διολίσθηση

Δυστυχώς το ΑΚΕΛ συνεχίζει την πολιτική διολίσθηση, τον μηδενισμό και την ισοπέδωση, δήλωσε σήμερα ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Αντρέας Κυπριανού, ο οποίος είπε πως μια ιστορική πολιτική δύναμη του τόπου ξέμεινε από πολιτικές προτάσεις και ανέσυρε την προπαγάνδα, τον λαϊκισμό και τη σκανδαλοθηρία.

Κατά την ομιλία του ενώπιον της συνεδρίας της Ολομέλειας, για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2020, ο κ. Κυπριανού απάντησε στα όσα ακούστηκαν χθες από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, κατά τη δική του ομιλία για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σε σχέση με το Κυπριακό, είπε ότι «αφού δεν πείσαμε κανέναν σε αυτά που λέγαμε για δύο και πλέον έτη ότι ο κ. Αναστασιάδης ευθύνεται για την κατάρρευση των συνομιλιών στον Κραν Μοντανά, αφού δεν πείσαμε κανέναν ότι δεν είναι ο Νίκος Αναστασιάδης, αλλά η Τουρκία που δεν θέλει επανέναρξη του διαλόγου, αφού δεν πείσαμε κανέναν ότι ο Ερντογάν θα άλλαζε μετά τη συνταγματική αλλαγή στην Τουρκία, αφού δεν έπεισαν κανένα ότι ο Ερντογάν θα άλλαζε μετά τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, τώρα  έχουν το νέο επιχείρημα ότι δηλαδή η Τουρκία εφαρμόζει αυτές τις πολιτικές που εφαρμόζει, δηλαδή τις πολιτικές των κανονιοφόρων, γιατί λέει έχει αποενοχοποιηθεί και γι’ αυτό φταίει ο Νίκος Αναστασιάδης».

Διερωτήθηκε «πόσο επιφανειακές είναι πλέον οι προσεγγίσεις αυτού του κόμματος για να πείσει τους ψηφοφόρους του», επεσήμανε,για να σημειώσει ότι το ΑΚΕΛ «υποβαθμίζει συνεχώς την αξία των τριμερών συνεργασιών με βάση ιδεολογικοπολιτικές αγκυλώσεις».

«Άρα και πάλι πάνω από το συμφέρον της πατρίδας και τα συμφέροντα που συγκλίνουν επιλέγουμε το κόμμα αντί τον τόπο», είπε.

Σε σχέση με τα όσα λέχθηκαν χθες από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ για τη δημόσια υπηρεσία, ο κ. Κυπριανού είπε «αν συνεχίσουμε με αυτές τις λογικές αυτοί που παράγουν χρήμα θα είναι πολύ λιγότεροι από αυτούς που το καταναλώνουν», για να προσθέσει ότι το ΑΚΕΛ συνεχίζει στις ίδιες πρακτικές, εγκλωβίζοντας δυστυχώς και τα υπόλοιπα κόμματα.

Όσον αφορά τα περί «διαφθοράς στον δημόσιο τομέα», ο κ. Κυπριανού είπε: «Για όνομα του Θεού. Εσείς που καταδικάσετε, καταψηφίσατε τη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα μας μιλάτε εμάς για τις συμπεριφορές του δημοσίου τομέα και κατακρίνεται γι΄ αυτό την κυβέρνηση και ζητάτε παραιτήσεις;»

Αναφορικά με το στεγαστικό, ο κ. Κυπριανού έκανε λόγο για ένα «μεγάλο παραμύθι» που έχει βαρεθεί να το ακούει. «Ευθύνεται», είπε, «η κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ γιατί έχουν πάει ψηλά τα ενοίκια. Μα δεν είναι αυτή η πολιτεία που αποφάσισε να κάνει την Κύπρο Περιφερειακό Κέντρο Παιδείας; Πολλές χιλιάδες ξένοι φοιτητές φοιτούν στα πανεπιστήμια της Κύπρου. Θα πρέπει να τους στεγάσουμε».

Συνέχισε λέγοντας πως «θέλουμε να κάνουμε την Κύπρο Περιφερειακό Κέντρο Υγείας», για να διερωτηθεί ακολούθως αν «ξέρετε πόσοι εργάζονται στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, όχι Κύπριοι πολίτες», και πως πρέπει να στεγαστούν και αυτοί.

Είπε ακόμα ότι «θέλουμε δυνατή τουριστική βιομηχανία» και ότι «δεκάδες χιλιάδες που εργάζονται στον τουριστικό τομέα θα πρέπει να στεγαστούν.

Επίσης, ο κ. Κυπριανού είπε ότι το ΑΚΕΛ έχει ευνοήσει στα πλαίσια μιας δικής του πολιτικής και χιλιάδες αιτητές πολιτικού ασύλου, διαχωρίζοντας τους οικονομικούς μετανάστες. «Και αυτούς πρέπει να τους στεγάσουμε. Αυτή είναι η ζήτηση», σημείωσε.

Πρόσθεσε ακόμα ότι αν δούμε την προσφορά «μετά το 2010 τίποτα δεν κτίζεται στην Κύπρο, γιατί έχει  καταρρεύσει οι οικοδομική βιομηχανία από το 2009 και μετά οι τράπεζες κατέρρευσαν και σήμερα δυσκολεύονται να δανείσουν».

Δειτε Επισης

Μήνυμα Προέδρου στην Άγκυρα λίγο πριν την πενταμερή-«Το Κυπριακό θα καθορίσει την πρόοδο στις σχέσεις Ε.Ε.-Τουρκίας»
Οι σχέσεις Κύπρου-Κατάρ έχουν δυνατότητες επωφελούς ανάπτυξης σε συνάντηση ΓΓ ΑΚΕΛ με Πρέσβη
Περιμένει θετική βήματα από την πολυμερή ο Ιζτζιάν-«Δεν μπορεί ο ΓΓ να βάλει υπογραφή σε νέα αποτυχία»
Καλή ευκαιρία θεωρεί την πολυμερή η Αννίτα για να προβληθούν οι θέσεις μας υπέρ της επανέναρξη-«Η μόνη που πρέπει να εκτίθεται είναι η Τουρκία»
Παραπέμπει σε Ήλιος, Μαρί και Συνεργατισμό για το πόρισμα ΤΑΚΑΤΑ το Άλμα-«Η κρατική αδράνεια σκοτώνει»
Στο Κογκρέσο νομοσχέδιο για πενταετή παράταση της άρσης του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο
Ξεκινά στη Νέα Υόρκη η άτυπη διευρυμένη συνάντηση για Κυπριακό
Αντίστροφη μέτρηση για την πολυμερή ανάμεσα στα εμπόδια που θέτει η τουρκική πλευρά
Επιβεβαιώνουν την παρουσία Φιντάν στη Νέα Υόρκη τα τουρκικά ΜΜΕ
Ερχιουμάν: Ο Χριστοδουλίδης το παίζει ‘ως η πλευρά που θέλει λύση’ καλυπτόμενος πίσω από την πολιτική του Τατάρ