O. Kουλλάς: Δυναμική ανάπτυξη για 6η συνεχόμενη χρονιά και πλεόνασμα για 4η χρονιά

Ο προϋπολογισμός προβλέπει «δυναμική ανάπτυξη για έκτη συνεχόμενη χρονιά», η οποία είναι υπερδιπλάσια από το μέσο όρο της Ευρωζώνης, αλλά και πλεόνασμα για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, δήλωσε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλλά.
 
Σε ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων στο πλαίσιο της συζήτησης για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2020, ο κ. Κουλλά είπε ότι στην οικονομία, στην κοινωνική πολιτική και στα κοινωνικά θέματα «δεν δεχόμαστε μύγα στο σπαθί μας και μαθήματα από αυτούς που διέλυσαν την κυπριακή οικονομία για το τι έπρεπε και πρέπει να κάνουμε».
 
Αναφέροντας ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού είπε ότι επί των ημερών της Κυβέρνησης ΔΗΣΥ επικρατεί χάος, ο κ. Κουλλά είπε ότι «χάος και συντρίμμια παραλάβαμε το 2013 και οι πολίτες για δεκαετίες ακόμη στο μέλλον θα θυμούνται πως μια φορά που εκλέγηκε ΓΓ του ΑΚΕΛ στην εξουσία οδήγησε στα σκουπίδια την οικονομία και στα σκουπίδια η αξιοπρέπεια των συμπολιτών μας».
 
Ανέφερε επίσης ότι ο προϋπολογισμός προβλέπει «δυναμική ανάπτυξη για έκτη συνεχόμενη χρονιά», η οποία είναι υπερδιπλάσια από το μέσο όρο της ευρωζώνης, αλλά και πλεόνασμα για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, προσθέτοντας ότι τα επιτόκια είναι «τα χαμηλότερα που υπήρξαν ποτέ στην ιστορία της Κύπρου για να δανείζεται ο κόσμος, με το κράτος να έχει μια άνετη πρόσβαση στις αγορές να αναχρηματοδοτεί το χρέος με χαμηλά επιτόκια».
 
«Για πρώτη φορά στην ιστορία της Δημοκρατίας καταφέραμε το 2019 να εκδώσουμε 15ετές και 30ετές ομόλογο», ανέφερε και πρόσθεσε ότι τα τελευταία χρόνια υπήρξε «τεράστια αύξηση της απασχόλησης, μείωσης της ανεργίας και μείωση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και της υλικής στέρησης».
 
Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ είπε ότι «δεν κάναμε αποκοπές, δεν βάλαμε φορολογίες», αλλά «ψηφίσαμε αυτά που έφερε η Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ σε δύσκολες συνθήκες για να επιβιώσει το κράτος».
 
Τέλος, ο κ. Κουλλά είπε ότι «ο προϋπολογισμός του 2020 έχει ενσωματώσει δύο νέες φοροαπαλλαγές που είναι η αύξηση της φοροαπαλλαγής για δαπάνες για ασφάλειες ζωής, ταμεία πρόνοιας» και για μείωση των τελών χαρτοσήμου και πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση μεταξύ άλλων μείωσε από τις αρχές του 2019 κατά 6 σεντ τα καύσιμα, αύξησε το επίδομα συνταξιούχου, θεσπίσαμε για πρώτη φορά από το 1960, όπως είπε, «την σύνταξη χηρείας στους άνδρες, θεσπίσαμε το ΓεΣΥ, επαναφέραμε το επίδομα ορεινών περιοχών που κόπηκε επί διακυβερνήσεως ΑΚΕΛ και ενισχύσαμε την προσφυγική στεγαστική πολιτική, αυξάνοντας το επίδομα από 20.000 σε 30.000.
 

Δειτε Επισης

Η Αμερικανίδα πρέσβειρα στην Κύπρο ορίστηκε επιτετραμμένη των ΗΠΑ στην Ουκρανία
Ο Τραμπ επιβεβαίωσε την απομάκρυνση Γουόλτς-Ο Μάρκο Ρούμπιο νέος σύμβουλος εθνικής ασφάλειας
Ο Ζελένσκι χαιρετίζει τη συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά-«Είναι πραγματικά δίκαιη»
Εκατό νεκροί σε δύο μέρες στη Συρία-Για εκστρατεία γενοκτονίας μιλά ο θρησκευτικός ηγέτης των Δρούζων
Μια «αόρατη» μάχη στο Βατικανό: Ποιοι παλεύουν να επιβάλουν έναν πιο «σκληρό» Πάπα
Οι όροι και τα «κενά» στο deal ΗΠΑ - Ουκρανίας για τα ορυκτά - Πόσο επηρεάζεται ο πόλεμος
Αποχωρεί ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ-Έβαλε δημοσιογράφο σε απόρρητη συνομιλία για την Υεμένη
Στεφάνου: Το ΑΚΕΛ διεκδικεί επέκταση συλλογικών συμβάσεων και ΑΤΑ για όλους
Η επεισοδιακή συνέντευξη Τραμπ στο ABC-Εκνευρίστηκε on air με τον δημοσιογράφο που τον διόρθωσε για fake news
Νέα έκκληση Ζελένσκι να ασκηθεί «ισχυρή πίεση» στη Ρωσία για εκεχειρία