Το παρασκήνιο της αποχώρησης Οικονόμου από την εκδήλωση που μιλούσε ο Ερντογάν

Το παρασκήνιο της αποχώρησής της ελληνικής αντιπροσωπείας από την εκδήλωση για τον αγωγό TANAP το Σάββατο έδωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Δημήτρης Οικονόμου.
 
Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου η ελληνική αντιπροσωπεία είχε αποφασίσει πριν ξεκινήσει η εκδήλωση την αποχώρησή της, αφού όπως φαίνεται οι προκλήσεις ήταν κάτι που λίγο πολύ όλοι στην ελληνική πλευρά περίμεναν.
 
«Είχαμε αποφασίσει εκ των προτέρων ότι θα αποχωρήσει η ελληνική αντιπροσωπεία από την εκδήλωση στα Ύψαλα, εάν ξεπερνούσε τα όρια ο Ερντογάν» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ήταν προετοιμασμένος ο Οικονόμου για τις δηλώσεις Ερντογάν-Πώς σχολιάζει το περιστατικό
 
Ο υφυπουργός μάλιστα τόνισε ότι το οξύμωρο είναι το ότι ο Ταγίπ Ερντογάν υπαινίχθηκε πως η Ελλάδα θέλει να δημιουργήσει τετελεσμένα στην περιοχή, τη στιγμή που η ίδια η Τουρκία δημιουργεί τετελεσμένα στην Κύπρο εδώ και 40 χρόνια.
 
Αμέσως μετά την αποχώρηση ο διπλωματικός σύμβουλος του υπουργείου Ενέργειας ενημέρωσε το υπουργείο Εξωτερικών και τον πρέσβη και ο ίδιος ενημέρωσε τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη.
 
Ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι οι 2 πρώτες ώρες της εκδήλωσης κύλισαν ομαλά, χωρίς προκλήσεις, μέχρι την ώρα που ανέβηκε στο βήμα ο Ερντογάν, στο τέλος της εκδήλωσης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διπλωματικό επεισόδιο μετά τις δηλώσεις Ερντογάν-Έλληνες αποχώρησαν από εκδήλωση στην Τουρκία
 
Ο Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε την αποχώρηση της ελληνικής αντιπροσωπείας, όταν μεταξύ άλλων άφησε αιχμές για την χώρα μας λέγοντας ότι κάποιοι άρχισαν να απειλούν την κυβέρνηση της Λιβύης, με αφορμή τη συμφωνία που υπέγραψε με την Άγκυρα για τις θαλάσσιες ζώνες
 
Μάλιστα, όπως εξήγησε, ενώ αποχωρούσε τον ρώτησε κάποιος τούρκος αξιωματούχος αν συμβαίνει κάτι και ο ίδιος απάντησε ότι μετά από αυτά που άκουσε πρέπει να αποχωρήσει.
 
Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

«Απόβαση» μεταναστών σε παραλία με λουόμενους-Πάνω από 750 άνθρωποι έφτασαν σε Κρήτη και Γαύδο
Μυστήριο γύρω από τη δολοφονία του Πολωνού καθηγητή-Τι κατέθεσε η Ελληνίδα πρώην σύζυγός του
Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Αγρινίο-Ο 21χρονος Θανάσης κάηκε ζωντανός και οι νοσηλευτές γονείς του τον αναγνώρισαν
Έρευνα στον ΟΠΕΚΕΠΕ ξεκίνησε η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος στην Ελλάδα
Συγκλονίζει η περιγραφή 14χρονης για τα όσα πέρασε στα χέρια των τεσσάρων Ρομά-«Τι να σου πω μαμά, ότι με βίασαν;»
Ξηλώθηκε ολόκληρο το τελωνείο στο Μαυρομμάτι-Απλογούνται οι δεκατέσσερις κατηγορούμενοι
«Μου ζήταγε χρήματα για να μην κάνει αρνητικά δημοσιεύματα»-Η τοποθέτηση της Μακρή για τον εκβιασμό
Ταυτοποιήθηκε το θύμα της μαφιόζικης δολοφονίας-Πρόκειται για Πολωνό πατέρα δύο παιδιών
Περιμένει τα F-35 από τον Τραμπ ο Ερντογάν-«Η ανησυχία της Ελλάδας είναι άτοπη και χωρίς νόημα»
Συνελήφθη δημοσιογράφος στον Βόλο που φέρεται να εκβίαζε τη Ζέττα Μακρή