Επ. Εθελοντισμού: Η αντιμετώπιση των ναρκωτικών χρειάζεται κοινωνική συμμαχία

Βασική προϋπόθεση για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών αποτελεί η συγκρότηση κοινωνικής συμμαχίας ενάντια στα ναρκωτικά, ανέφερε ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκης σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Παγκύπριος  Αντιναρκωτικός Σύνδεσμος, την Κυριακή, στη Λευκωσία.
 
Με συντονισμένες ενέργειες, Πολιτεία, Κοινωνία των Πολιτών, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, μπορούμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού κοινωνικού προβλήματος που αφορά το σύνολο της κοινωνίας, πρόσθεσε ο Επίτροπος, τονίζοντας ότι στον αγώνα κατά των ναρκωτικών είναι απαραίτητη η διασφάλιση προϋποθέσεων που να επιτρέπουν στη νεολαία να διαμορφώνει ώριμη και ολοκληρωμένη προσωπικότητα, απαλλαγμένη από κάθε είδους ανάγκη για εξαρτήσεις.
 
Ο Επίτροπος είπε ακόμα ότι μέσα από έρευνες, ο εθελοντισμός αναδείχτηκε ως το σημαντικότερο εργαλείο πρόληψης ιδιαίτερα μεταξύ των παιδιών και των νέων, για αυτό, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, εφαρμόζονται στοχευμένες πολιτικές προς αυτή την κατεύθυνση.
 
Τονίζοντας ακόμα ότι βασικός πυλώνας σε αυτή την πολιτική είναι  και ο θεσμός της οικογένειας, κάλεσε τους γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να ενεργοποιηθούν σε δραστηριότητες, υγιούς ενασχόλησης, αξιοποιώντας τον ελεύθερο τους χρόνο σε αθλητικές, πολιτιστικές, εθελοντικές και άλλες πρωτοβουλίες.
 
Καταλήγοντας έδωσε συγχαρητήρια στον Παγκύπριο Αντιναρκωτικό Σύνδεσμο, το Διοικητικό συμβούλιο και στους Εθελοντές του, για το ανεκτίμητο έργο και την πολύχρονη προσφορά του και ιδιαίτερα, για την εφαρμογή του καινοτόμου Πρόγραμμα Άμεσης Πρόσβασης και Μείωσης της Βλάβης «ΣΤΟΧΟΣ», το οποίο εφαρμόζεται με τη στήριξη της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων και τη Διεύθυνση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας.

Δειτε Επισης

Συμπλοκή αλλοδαπών μπροστά στα μάτια αστυνομικών στις Φοινικούδες-Χειροπέδες σε τρεις (pics)
Επιχείρηση από το ΚΣΕΔ για ακυβέρνητο σκάφος λόγω εισροής υδάτων-Διασώθηκαν τρία πρόσωπα
Υπέκυψε στα τραύματά της η 57χρονη που ενεπλάκη σε τροχαίο στους Καπέδες
Στο χειρουργείο ο 69χρονος που μαχαιρώθηκε από τον 31χρονο γιο του-Έφερε τραύματα σε διάφορα μέρη του σώματος
Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας το βίντεο που κυκλοφορεί με τους βανδαλισμούς στα γραφεία του ΔΗΣΥ
Διακομιδή ενός προσώπου από αλιευτικό σκάφος-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
ΕΔΔΑ: Καμία παραβίαση των δικαιωμάτων του αιτητή στην υπόθεση Sakkou v. Cyprus
M. Χαρτσιώτης: Οι νόμοι για Διοικητικό Δικαστήριο ενισχύουν διαφάνεια και αποτελεσματικότητα
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος του, κατέπεσε σε χαράδρα τριών μέτρων και κατέληξε σε αυλή σπιτιού
Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τον διαχωρισμό εξουσιών του Γενικού Εισαγγελέα-Επιφυλάξεις από Σαββίδη