Η ε/κ πλευρά επιδιώκει την επανέναρξη διαπραγματεύσεων, απαντά η Κυβέρνηση στο ΑΚΕΛ

Την ετοιμότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας να συνεργαστεί με τον Γενικό Γραμματέα και τον Μουσταφά Ακιντζί για επανέναρξη διαπραγματεύσεων, εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, απαντώντας στις επικρίσεις και τα ερωτήματα του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού.
 
«Η απάντηση στην οποία αναφέρεται ο κ. Άντρος Κυπριανού έχει δοθεί χθες, αλλά μπορώ να την επαναλάβω. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι, όπως και όλο το προηγούμενο διάστημα, έτοιμος να συνεργαστεί με τον Γενικό Γραμματέα και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη για τη συμφωνία Όρων Αναφοράς και την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων. Όπως είναι έτοιμος, βεβαίως, για τη συνάντηση στο Βερολίνο, την οποία ο ίδιος είχε προτείνει και επιδιώξει», ανέφερε ο κ. Προδρόμου. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άντρος: Ανησυχούμε ακόμα περισσότερο μετά τη δήλωση Ταλάτ για Αναστασιάδη

Ελπίζουμε ότι η τουρκική πλευρά και ιδιαίτερα η Τουρκία, θα επιδείξει ανάλογη πολιτική βούληση, θα εγκαταλείψει θέσεις που προτάχθηκαν στο προηγούμενο διάστημα από την τουρκική κυβέρνηση και δεν θα υποσκάψει την προσπάθεια, όπως έγινε τον Σεπτέμβριο στις διαβουλεύσεις με την κα Λουτ, πρόσθεσε. 
 
«Εν πάση περιπτώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η ελληνοκυπριακή πλευρά όχι μόνο έχει σαφή θέση, αλλά επιδιώκει την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, στοχεύοντας σε μια βιώσιμη και λειτουργική λύση που θα απαλλάσσει τη χώρα μας από την τουρκική κατοχή», κατέληξε.
 
Η ανησυχία Κυπριανού
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κυπριανού εξέφρασε έντονη ανησυχία για τη δήλωση Ταλάτ, επισημαίνοντας ότι «η τοποθέτηση του κ. Ταλάτ δεν είναι δημοσιεύματα στον Τύπο όπως τα χαρακτήρισε ο κ. Προδρόμου. Έχει υποχρέωση η κυβέρνηση να απαντήσει. Η κυβέρνηση έχει αναπτύξει την αντίληψη ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκαλεί η ίδια με τη στάση της, είναι κρύψετε να περάσουμε. Δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτό από τον κόσμο αυτό, την ώρα που όταν ο κ. Αναστασιάδης ήταν στην αντιπολίτευση, προπαγάνδιζε και μιλούσε πάντοτε υπέρ της απόλυτης διαφάνειας. Πρέπει να λειτουργήσει λοιπόν με διαφάνεια. Να γνωρίζει ο κόσμος αν αυτά τα οποία λέγονται όντως είναι πραγματικά γεγονότα».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Μάταια πάμε Βερολίνο, τζάμπα έξοδα»-Τι υποστηρίζει ο Ταλάτ ότι του είπε ο ΠτΔ
 
«Η δεύτερη πτυχή», υπέδειξε ο Αντρός Κυπριανου, «είναι η πιο σημαντική. Εδώ και μέρες έχουμε εκφράσει την ανησυχία μας για το ότι ενώ επίκειται μια σημαντική συνάντηση, η ρητορική η οποία αναπτύσσεται από την πλευρά πρωτίστως της Τουρκίας, αλλά και από τη δική μας την πλευρά, λυπούμαι να παρατηρήσω, εκπέμπουν έντονο αρνητισμό. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την τεράστια σημασία η οποία υπάρχει για να καταλήξουμε σε συμφωνία στην τριμερή και στη συνέχεια στην άτυπη διάσκεψη, με στόχο την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων».
 
«Αλίμονο», συνέχισε ο κ. Κυπριανου, «αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο. Θα διολισθαίνουμε ολοένα και περισσότερο προς την οριστική διχοτόμηση. Είναι ευθύνη λοιπόν του κ. Αναστασιάδη να μην παρασύρεται από την παρελκυστική τουρκική πολιτική αλλά να λειτουργήσει με τρόπο θετικό και εποικοδομητικό ενόψει της τριμερούς συνάντησης, με στόχο αυτή να αποδώσει αποτελέσματα, ή αν όχι, να είναι ξεκάθαρο ότι την ευθύνη για την όποια αποτυχία θα την έχει η τουρκική πλευρά».
 
«Οι δηλώσεις του κ. Ταλατ επιτείνουν ακόμα περισσότερο την ανησυχία την οποία έχουμε για τη στάση την οποία τηρεί ο κ. Αναστασιάδης», κατέληξε ο Αντρος Κυπριανου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μουδιασμένη πάει η ελληνοκυπριακή πλευρά στο Βερολίνο για την τριμερή

Δειτε Επισης

Ασταμάτητες οι συγκρούσεις Βεδουίνων και Δρούζων στη Συρία-Στους 37 οι νεκροί
Στέλνει αντιαεροπορικά συστήματα «Patriots» στην Ουκρανία ο Τραμπ-«Η Ευρωπαϊκή Ενωση πληρώνει»
Αναζητούν τι προηγήθηκε του θανατηφόρου με θύμα τον 16χρονο-Στο επίκεντρο η μοτοσικλέτα που οδηγούσε
Έφυγε από τη ζωή ο Τάκης Γεωργίου-Ο γιατρός που ξεγέννησε την πρώτη εξωσωματική γονιμοποίηση στην Κύπρο
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 11,5 εκατομμύρια ευρώ
Ποιον εμπλέκει για τον θάνατο του μικρού Παναγιώτη η Ειρήνη Μουρτζούκου
Η Ισπανία πνίγεται από τις πλημμύρες, η Βρετανία καίγεται από τη ζέστη - Εικόνες αποκάλυψης σε δημοφιλή θέρετρα
ΒΙΝΤΕΟ: Συνετρίβη αεροσκάφος στο αεροδρόμιο του Σάουθεντ στο Έσσεξ- Μαρτυρίες για τεράστια πύρινη σφαίρα
Υπό έλεγχο η φωτιά στην Πάφο, κατέκαψε 75 εκτάρια από ξηρά χόρτα και δέντρα-Προστατεύτηκαν κατοικίες
«Η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλει να παράσχει πλήρη κάλυψη στον Σενέρ Λεβέντ»