Για θηριωδίες προς τους Τούρκους κατηγορεί την Ελλάδα το τουρκικό ΥΠΕΞ

Τις δηλώσεις του Προέδρου της Ελλάδας Προκόπη Παυλόπουλου κατά την επίσκεψη του στην Αρμενία επικρίνει το τουρκικό ΥΠΕΞ, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα τάσσεται δίπλα σε εχθρικούς προς την Τουρκία κύκλους, στηρίζοντας τη στάση τους εναντίον της Τουρκίας. Κατηγορεί μάλιστα την Ελλάδα για απάνθρωπες πρακτικές εναντίον της μουσουλμανικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη.
 
Σε γραπτή ανακοίνωσή του για τις δηλώσεις του Έλληνα Προέδρου, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει: “Βλέπουμε ότι η Ελλάδα συνεχίζει να τάσσεται δίπλα σε κύκλους εχθρικούς προς την Τουρκία και να υποστηρίζει τις απόψεις και τη στάση των κύκλων αυτών εναντίον της χώρας μας. Κι εμείς δεν ξεχάσαμε ποτέ τις θηριωδίες της Ελλάδας προς τους Τούρκους και τους άλλους Οθωμανούς πολίτες κατά τη διάρκεια της ιστορίας”.
 
Το τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι “είναι μια πραγματικότητα πολύ γνωστή ότι η Ελλάδα εξολόθρευε συστηματικά Τούρκους και μουσουλμάνους σε αυτή την περιοχή, κατά τη διάρκεια της ανεξαρτησίας της από την Οθωμανική Αυτοκρατορία αλλά και έπειτα”.
 
“Ακόμη και σήμερα η Ελλάδα εξακολουθεί να υιοθετεί απάνθρωπες πρακτικές απέναντι στην ‘τουρκική’ μειονότητα στη χώρα της και να φυλακίζει ακόμη και μουφτήδες επειδή προσεύχονται τις Παρασκευές”, υποστηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ.
 
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι “η Τουρκία η οποία πιστεύει στην ανάγκη να λαμβάνονται  διδάγματα από την ιστορία προς την κατεύθυνση της ειρήνης και αδελφοσύνης κι όχι της έχθρας, οπωσδήποτε έχει επίγνωση της ιστορικής πραγματικότητας”.
 
“Δεν θα διασφαλίσει κανένα όφελος στην Ελλάδα η στήριξή της σε δραστηριότητες εναντίον της χώρας μας και αυτό το υπενθυμίζουμε με αυτή την αφορμή. Με τη σκέψη ότι στις σχέσεις των δύο χωρών ο μόνος δρόμος είναι η στήριξη της καλής γειτονίας καθώς και της ειρήνης, της σταθερότητας και ευημερίας στην περιοχή μας, καλούμε την Ελλάδα να συμπεριφέρεται πιο υπεύθυνα από εδώ και πέρα", προστίθεται.
 
"Από την άλλη, όσον αφορά τα γεγονότα του 1915, ήδη από την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός ο πρόεδρός μας, είχε διατυπωθεί σαφώς η στάση της Τουρκίας με τη δήλωσή του στις 23 Απριλίου 2014. Περαιτέρω εξηγήσεις δεν χρειάζονται”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

K. Μητσοτάκης: Κλείνουμε τα αφτιά στην τοξικότητα και εργαζόμαστε για λύσεις
Γερανός κατέπεσε πάνω σε σπίτι στο Περιστέρι-Συγκλονιστικές εικόνες
Ισχυρή έκρηξη σε ισόγειο πολυκατοικίας στη Θεσσαλονίκη--Δύο ελαφρά τραυματίες και μεγάλες καταστροφές
Οι πιλότοι του Canadair περιγράφουν τα όσα συνέβησαν στην αναγκαστική προσθαλάσσωση-«Ήμασταν μιάμιση ώρα μέσα στη θάλασσα»
Ανείπωτη τραγωδία στο Ηράκλειο-Βρέφος 18 μηνών πνίγηκε από σουβλάκι
Μεγάλη αναζωπύρωση πάνω από τη Λαύκα στον Φενεό Κορινθίας
Παιδί ΑμεΑ και η συνοδός του ταξίδεψαν στο γκαράζ ενός ferry boat από Θάσο λόγω έλλειψης ράμπας
Πατέρας στη Ρόδο βίαζε την κόρη του για χρόνια-Τεστ DNA έδειξε πως το παιδί της είναι δικό του
Συγκλονισμός στην Ελλάδα... Παράτησε νεκρή την πρώην του και έστελνε SMS από το κινητό της στη μητέρα της
Σεισμός 5.1 Ρίχτερ στην Κρήτη-Αισθητός σε Χανιά και Ηράκλειο