Νέες απειλές Ερντογάν προς την Ευρώπη για τους πρόσφυγες

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε και πάλι σήμερα ότι "θα ανοίξει τις πόρτες" προς την Ευρώπη για τους Σύρους πρόσφυγες αν οι Βρυξέλλες δεν στηρίξουν την Άγκυρα, τονίζοντας ότι η χώρα του δεν μπορεί να φέρει μόνη της το βάρος αυτό.
 
"Με ή χωρίς στήριξη, θα συνεχίσουμε να υποδεχόμαστε τους φιλοξενούμενούς μας, όμως μέχρι ενός σημείου (...) Αν διαπιστώσουμε ότι αυτό δεν λειτουργεί, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή παρά να ανοίξουμε τις πόρτες" προς την Ευρώπη, είπε ο Ερντογάν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βουδαπέστη με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν.
 
Η Τουρκία σχεδιάζει να δημιουργήσει μια "ζώνη ασφαλείας" στη βορειοανατολική Συρία όπου λέει ότι μπορούν να εγκατασταθούν έως και 2 εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες αφού εκκαθαριστεί η περιοχή από τους Κούρδους μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).
 
Πηγή: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Ο Τραμπ μίλησε με Πούτιν-Υπάρχει καλή πιθανότητα να τελειώσει ο πόλεμος
Με δεμένα χέρια ο Τραμπ στο Ουκρανικό εάν αρνηθεί ο Πούτιν την εκεχειρία
ΒΙΝΤΕΟ: Σφοδρή κακοκαιρία στην Ιταλία-Πλημμύρες και εκκενώσεις σε Τοσκάνη και Αιμίλια-Ρομάνια
ΒΙΝΤΕΟ: Έφυγε από την Αυστραλία η influencer που εξόργισε τη χώρα-Άρπαξε μωρό γουόμπατ από τη μαμά του
Προς ακύρωση το πτυχίο του Ιμάμογλου-Δεν θα μπορεί να εκλεγεί πρόεδρος της Τουρκίας
Κοντά σε συμφωνία με Τραμπ το TikTok-Επιταχυντής των εξελίξεων η Oracle
ΒΙΝΤΕΟ: Αποδοκίμασαν τον Βανς όταν πήγε να παρακολουθήσει κονσέρτο του Λεωνίδα Καβάκου στην Ουάσινγκτον
Ο Πούτιν έστειλε ραβασάκι στον Τραμπ για το σχέδιο κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία
Τα γυρίζει το PKK για τη συμφωνία με την Τουρκία-«Αδύνατο να διαλυθεί τώρα όσο οι Τούρκοι μας βομβαρδίζουν»
Η οικονομία το βασικό ζήτημα που απασχολεί του Τούρκους πολίτες-Βλέπουν πιέσεις λόγω Κυπριακού