Έκκληση Καρογιάν να κατέβουν οι τόνοι στο εσωτερικό μέτωπο

Έκκληση να κατεβούν οι τόνοι στο εσωτερικό μέτωπο απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης Μάριος Καρογιάν. Συναντήθηκε το μεσημέρι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, με τον οποίο συζήτησαν για το Κυπριακό, τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και το θέμα των διαβατηρίων.
 
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Καρογιάν είπε ότι κάθε πολιτική δύναμη έχει το δικαίωμα να προωθήσει τις δικές της απόψεις και θέσεις, χρειάζεται όμως το μίνιμουμ ανοχής. «Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές δεν νομίζω να έχουμε την πολυτέλεια να διαρρηγνύουμε το εσωτερικό μέτωπο συνεχώς» είπε. Κάτι τέτοιο, πρόσθεσε, δημιουργεί προβλήματα και στο τέλος αποδυναμώνει την Κυπριακή Δημοκρατία και τους χειρισμούς που πρέπει να γίνουν.
 
Εξάλλου, ο κ. Καρογιάν είπε ότι ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την παρούσα φάση του Κυπριακού και τις διεργασίες όσον αφορά την τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο, λέγοντας ότι «είμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι». Είναι γνωστές οι θέσεις της Τουρκίας, όπως και ο τρόπος που πολιτεύεται και οι αξιώσεις της, είπε, ενώ πρόσθεσε ότι σημαντικό ρόλο έχει να διαδραματίσει ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών.
 
Η δική μας πλευρά θα συμμετέχει στη διαδικασία με τις γνωστές θέσεις, αλλά και με τη βούληση και θέληση να υπάρξει προσπάθεια για τους όρους αναφοράς, συνέχισε.
 
Ανέφερε επίσης ότι δεν είναι εύκολο εγχείρημα αν λάβει κανείς υπόψη τις απαιτήσεις της Τουρκίας «όμως έχουμε υποχρέωση να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια και με έναν τρόπο δημιουργικό να σπρώξουμε τα πράγματα προς τα μπροστά».
 
Τέλος ανέφερε ότι χρειάζεται σύνεση και ενότητα, σωστή ιεράρχηση και στάθμιση των προτεραιοτήτων της ε/κ πλευράς σε αυτή τη δύσκολη φάση.
 
Ο κ. Κάρογιαν είπε εξάλλου ότι είναι υπέρ της άμεσης ενεργοποίησης των διαδικασιών για τη μεταρρύθμιση και στο δικαστικό σώμα, και σε ό,τι αφορά τα ζητήματα της δημόσιας διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 
Πρόσθεσε ότι έχουν διευθετηθεί συναντήσεις με τους Υπουργούς, όπου η Δημοκρατική Παράταξη θα καταθέσει της απόψεις της. Παρότι δεν είμαστε κοινοβουλευτικό κόμμα θεωρούμε ότι μέσα στο δημόσιο διάλογο κάποιες προτάσεις ίσως να είναι βοηθητικές, είπε.
 
Ερωτηθείς για το ζήτημα των υπηκοοτήτων ο κ. Καρογιάν είπε ότι δημιουργείται μια άσχημη εικόνα, πρώτα από όλα στο εξωτερικό.
 
Αυτό το σχέδιο βοήθησε την οικονομία μας στις αρχές, ιδιαίτερα μετά την κρίση και έδωσε οξυγόνο σε πολλούς παραγωγικούς τομείς της οικονομίας, είπε. Ανέφερε ωστόσο ότι «υπήρξαν υπερβάσεις, υπήρξαν παρεκκλίσεις,, υπήρξαν γεγονότα τα οποία σίγουρα δεν βοηθούν την καλή εικόνα του τόπου μας στο εξωτερικό».
 
Δεν είμαστε υπέρ ούτε των εύκολων στοχοποιήσεων, ούτε όμως και της ανοχής σε ό,τι αφορά υπερβολές που υπήρξαν, που δημιούργησαν και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό κάκιστη εικόνα.
 
Για τους τρόπου θεραπείας, ο κ. Καρογιάν είπε ότι «από τη στιγμή που εντοπίζονται μέσα από μελέτη και σωστή αξιολόγηση περιπτώσεις που συγκαταλέγονται στις κατηγορίες εκείνων των υπερβάσεων ή των παρεκκλίσεων ή των διαδικασιών που δεν ήταν οι πλέον ενδεδειγμένες, τότε η Κυπριακή Δημοκρατία έχει τη δυνατότητα να ανακαλέσει αυτά τα διαβατήρια» στέλνοντας το μήνυμα ότι είναι ένα σοβαρό κράτος και δεν δέχεται τις όποιες παρενέργειες φαινομένων που στοχοποιούν τον τόπο και δημιουργούν ανώφελες συγκρούσεις στο εσωτερικό.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Επίθεση άνευ όπλων» χαρακτήρισε τις συλλήψεις σφετεριστών ο Τατάρ-Πάει στη Νέα Υόρκη για να παραπονεθεί
Πάνω από 100 αιτήσεις ασύλου Σύρων απορρίφθηκαν, επειδή δεν πληρούσαν τα κριτήρια
Για επικοινωνιακά τεχνάσματα κατηγορεί τον Πρόεδρο το ΑΚΕΛ Λάρνακας
«Ακλόνητη» υποστήριξη της Άγκυρας στα «δύο κράτη»-Κατηγορίες Γιλμάζ για τις διώξεις σφετεριστών
«Δεν υπάρχει αίτημα έκδοσης για τον Σενέρ Λεβέντ από την Τουρκία, ήταν κοινοποίηση», ισχυρίζεται το «υπεξ»
Κατσαδιάζει τον Πρόεδρο για τις δηλώσεις του στη Λάρνακα το Volt-«Παραγνωρίζει τον διαχωρισμό εξουσιών»
Στις γυναίκες θύματα της εισβολής αναφέρθηκε η Α. Ατταλίδου σε συνεδρία της Κ.Σ Γαλλοφωνίας
Πήγαν στα γραφεία της Avrupa να στηρίξουν τον Σενέρ Λεβέντ οι Οικολόγοι
Βαριές πολιτικές ευθύνες έδειξε η Επιτροπή στους υπουργούς Αναστασιάδη για ΤΑΚΑΤΑ-Άδειασε και Γενικούς Διευθυντές
Μ. Κεραυνός: Ενίσχυση προστασίας χρηματοπιστωτικού συστήματος με τη Μονάδα Εφαρμογής Κυρώσεων