Ο Πούτιν τάσσεται υπέρ στη δημιουργία μιας ρωσικής Wikipedia

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν τάχθηκε σήμερα υπέρ της δημιουργίας μιας ρωσικής διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας, περισσότερο «αξιόπιστης» σε σχέση με τη Wikipedia.
 
«Αναφορικά με τη Wikipedia (…) είναι καλύτερο να την αντικαταστήσουμε με τη νέα μεγάλη ρωσική εγκυκλοπαίδεια σε ηλεκτρονική μορφή» είπε ο πρόεδρος της Ρωσίας από το Κρεμλίνο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μιας επιτροπής για το μέλλον της ρωσικής γλώσσας, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
 
Ο Ρώσος ηγέτης αναφερόταν σε μια ρωσική εγκυκλοπαίδεια που κυκλοφόρησε μεταξύ 2007-2014, που είναι αποκλειστικά διαθέσιμη έως σήμερα σε έντυπη μορφή.
 
«Τουλάχιστον, θα πρόκειται για αξιόπιστες πληροφορίες, που θα παρουσιάζονται με ωραίο και σύγχρονο τρόπο» συμπλήρωσε ο Πούτιν.
 
Η ρωσική κυβέρνηση σχεδιάζει να δαπανήσει σχεδόν 1,7 δισεκατομμύρια ρούβλια (26,7 εκατομμύρια δολάρια) τα επόμενα τρία χρόνια για τη δημιουργία μιας ρωσικής διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα που δημοσιεύτηκαν τον Σεπτέμβριο.
 
Σήμερα, ο Πούτιν απάντησε στα σχόλια που έκανε ο πρύτανης ενός πανεπιστημίου, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι δικαστήρια καταφεύγουν στη Wikipedia προκειμένου να έχουν πρόσβαση στις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Η ρωσική εκδοχή του συγκεκριμένου ιστότοπου διαθέτει περισσότερα από ενάμιση εκατομμύριο άρθρα.
 
Πηγή: Έθνος

Δειτε Επισης

Απαντά στο Ισραήλ η Τουρκία-«Αβάσιμες συκοφαντίες και άθλια ψέματα εναντίον της χώρας και του Προέδρου μας»
Τραμπ σε Πούτιν-«Κάνε μου μια χάρη, ασχολήσου πρώτα με τη Ρωσία, μπορείς να ανησυχήσεις αργότερα για τη Μ. Ανατολή»
CNN: Και τρίτο αμερικανικό αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή
Το Ισραήλ έπληξε την περιοχή όπου βρίσκεται υπόγειο καταφύγιο του Χαμενεΐ-
Ο Τραμπ δεν αποκλείει χτύπημα στο Ιράν-«Υπονόησαν ότι θα έρθουν στον Λευκό Οίκο για συνομιλίες, είναι πολύ αργά»
BINTEO: Μέσα στον φόβο γεννήθηκε η ελπίδα-Tρίδυμα στο Ισραήλ ήρθαν στον κόσμο εν μέσω βομβαρδισμών
Χαμενεΐ: Το Ισραήλ έκανε τεράστιο λάθος και θα τιμωρηθεί, οι ΗΠΑ θα υποστούν συνέπειες αν μας επιτεθούν
Ερντογάν για Νετανιάχου: Έχει ξεπεράσει από καιρό τον Χίτλερ στο έγκλημα της γενοκτονίας
Συγκλονιστικό βίντεο: Πατέρας καταρρέει όταν μαθαίνει πως ο γιος του ανασύρθηκε νεκρός στο Κίεβο
H εκτίμηση πρώην συμβούλου του ΥΠΑΜ των ΗΠΑ-«Μόλις είδαμε το νέο Περλ Χάρμπορ, το Ισραήλ αυτοκαταστρέφεται»