Το Δικαστήριο διέταξε την κράτηση και των δύο για οκτώ ημέρες

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας βρίσκονται οι δύο ύποπτοι, που συνελήφθησαν σε σχέση με την απόπειρα φόνου, που διαπράχθηκε χθες το πρωί στην Έγκωμη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παραδόθηκε το πρόσωπο που πάτησε τη σκανδάλη στο αιματηρό επεισόδιο
 
Πρόκειται για τον 42χρονο, που βρισκόταν στη σκηνή του εγκλήματος, ενώ ο δεύτερος είναι 43χρονος που συνελήφθη ως φερόμενος συνεργός του, μετά τη διάπραξη των αδικημάτων.

Οι δύο ανακόπηκαν στη Λάρνακα και όπως ανέφεραν μετέβαιναν στο δικηγόρο, ο οποίος θα συνόδευε τον 42χρονο καταζητούμενο στην Αστυνομία, ώστε να παραδοθεί.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Αστακός» το Δικαστήριο για την μεταφορά των συλληφθέντων της απόπειρας φόνου

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ενός καταζητούμενου, ενώ το πρόσωπο που πάτησε την σκανδάλη και τραυμάτισε στο κεφάλι τα δύο αδέλφια, έχει παραδοθεί στην Αστυνομία. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κατέθεσε ο δικηγόρος ότι θα παρέδιδε τον ύποπτο, άφαντοι οι άλλοι δύο

Η ακροαματική διαδικασία όπως εξελίχθηκε στο Δικαστήριο: 
*Η ακροαματική διαδικασία άρχισε στις 11:00, ενώ διεξήχθη υπό ισχυρό αστυνομικό κλοιό.
 
*Στην αίθουσα του Δικαστηρίου και ο Αλέξης Μαυρομιχάλης και άλλοι φίλοι του.
 
*Στην αίθουσα ο ένας ύποπτος, ο οποίος φαίνεται να είναι τραυματίας από τη συμπλοκή.
 
*Στην αίθουσα του Δικαστηρίου και ο δεύτερος ύποπτος, που συνελήφθη ως συνεργός μετά το έγκλημα. Αρχίζει η διαδικασία.
 
*Ο ανακριτής αναφέρεται στα γεγονότα της υπόθεσης.
 
*Ανακριτής: Η Αστυνομία έλαβε κατάθεση από τον δεύτερο τραυματία, όπου κάθισε με τον ύποπτο και άλλα πρόσωπα. Εκεί γνώρισε και τους φίλους του. Είπε πως παρέμεινε στο μέρος 15 λεπτά και επέστρεψε εκ νέου μαζί με τον αδελφό του και δύο ομοεθνείς του. Στη συνέχεια κάθισαν στο ίδιο τραπέζι.
 
*Ανακριτής: Σε κάποια στιγμή, ο ένας εκ των δύο έσπρωξε και ξεκίνησε καυγάς, ο οποίος βγήκε έξω. Ενώ στεκόταν, ο ένας πήγε σε χώρο στάθμευσης και επέστρεψε με πιστόλι και τον σημάδεψε στο κεφάλι. Αμέσως, τον πήρε από το χέρι, ενώ μετά τον πυροβόλησε και στη συνέχεια τον χτύπησαν με τα χέρια και το όπλο.
 
*Ανακριτής: Θαμώνας είπε πως, ενώ βρίσκονταν στο κέντρο, λογομάχησαν και βγήκαν έξω από το κέντρο. Ο ένας εκ των δύο χτύπησε ένα ξάδελφο του Σύρου, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ο καυγάς. Είπε ο μάρτυρας ακόμα να μεταβαίνει στο όχημα και να επιστρέφει με όπλο. Στο σημείο αυτό, ο ένας Σύρος τον έπιασε από τα χέρια, ενώ στην συνέχεια τον πυροβόλησε. Η σφαίρα πέρασε ξυστά και βρήκε τον αδελφό του.
 
*Ο ανακριτής αναφέρθηκε σε μαρτύρια όπου δείχνει τον 42χρονο να λέει πως τους επιτέθηκαν 10 μαύροι, με αποτέλεσμα ο 44χρονος να πυροβολήσει το ένα.
 
*Ο ανακριτής ανέφερε πως κίνητρο ήταν η προστασία του μαγαζιού, ενώ αναφέρεται στις μαρτυρίες για απειλές.
 
*Οι ύποπτοι ανακρινόμενοι αρνήθηκαν εμπλοκή, ενώ ο 43χρονος ανέφερε πως έπαιρνε τον καταζητούμενο στον δικηγόρο.
 
*Θα γίνουν έρευνες σε υποστατικά και οχήματα, ενώ αναζητείται το πιστόλι και οι κάλυκες. Θα γίνει άρση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.
 
*Καταζητούνται άλλοι τρεις, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις που βρίσκονταν εκείνο το βράδυ. Ωστόσο, ο ένας παραδόθηκε.
 
*Επίσης, αναζητείται άλλο ένα πρόσωπο που φέρεται να βοήθησε στη διαφυγή του 42χρονου, εκτός από του 43χρονου που συνελήφθη.
 
*Το λόγο πήρε ο δικηγόρος του πρώτου υπόπτου, ο οποίος στάθηκε στο γεγονός ότι ο πελάτης του χτυπήθηκε, όπως ανέφερε ο ανακριτής, αλλά δεν διερευνά υπόθεση ξυλοδαρμού.
 
*Ο δικηγόρος ανέφερε ότι ο πελάτης του ήταν στο έδαφος και τον χτυπούσαν κατά τη διάρκεια των συμβάντων και καλεί τον ανακριτή να παραδώσει στο δικαστήριο τις κάμερες.
 
*Ο 42χρονος ζήτησε να πάει στον γιατρό, ενώ αναμένεται να εξεταστεί από ιατροδικαστή.
 
*Στην αντεξέτασή του, ο δικηγόρος του δεύτερου υπόπτου φερόμενου συνεργού, αναφέρεται στην αναφορά του ανακριτή ότι αναζητείται και άλλος συνεργός. Ο δικηγόρος ρώτησε τον ανακριτή αν υπάρχει σχετική μαρτυρία με τον ανακριτή να απαντά «ναι».
 
*Ο δικηγόρος ρωτά τον ανακριτή για την οικονομική έρευνα που θα διενεργηθεί, αφού όπως είπε νωρίτερα, διερευνάται πως είναι μέλος εγκληματικής οργάνωσης.
 
*Ο δικηγόρος του δεύτερου υπόπτου, σε έντονο ύφος, αναφέρει στο Δικαστήριο ότι δεν υπάρχει μαρτυρία, ενώ ανέφερε ότι η απάντηση του ήταν ότι τον έπαιρνε στο δικηγόρο. Ως εκ τούτου, διερωτήθηκε πως ήθελε να συγκαλύψει κακούργημα.
 
*Ο δικηγόρος, επίσης σε έντονο ύφος, ανέφερε πως δεν είχε συμμετοχή στο συμβάν και είναι διαφορετική περίπτωση.
 
*Το Δικαστήριο διέταξε την κράτηση και των δύο για οκτώ ημέρες.

Δειτε Επισης

Κρυμμένες κούτες με τσιγάρα και καπνό εντόπισε το Τμήμα Τελωνείων
Κακής ποιότητας το απολυτήριο Γιαννάκη-Δεν ξεκαθάρισε από το γραφολογικό έλεγχο αν ήταν πλαστό
Συνεχίστηκε η αντεξέταση της Γερμανίδας που συνελήφθη για σφετερισμό-Αναφέρθηκε στη συζήτηση της με τον Γεάδη
Διερευνάται και δεύτερη υπόθεση βομβιστικής επίθεσης εναντίον των ανηλίκων στη Λεμεσό
Απολογείται η Toyota για τα λανθασμένα sms λόγω ΤAKATA-«Η βάση δεδομένων παραχωρήθηκε από το ΤΟΜ»
Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός πίσω από τη φωτιά σε όχημα σε πολυκατοικία στη Λεμεσό (pics)
Κατήγγειλε πολιτική δίωξη και σκευωρία μετά την κατάθεσή του στην Αστυνομία ο Οδυσσέας, θα ζητήσει προστασία από ΕΔΑΔ
Καταζητεί δύο πρόσωπα για κλοπή στο Παραλίμνι η Αστυνομία (pics)
Η νεκροτομή θα δώσει απαντήσεις για τα αίτια θανάτου του άνδρα που εντοπίστηκε νεκρός
Μη παραδοχή απάντησαν Τάττης και Καραχάν-Στις 22 Οκτωβρίου η συνέχεια